Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka soutěžících se pokusí dobýt legendární pevnost Boyard. V několika náročných disciplínách musejí ukořistit klíče a indicie, aby měli co nejlepší výchozí pozici pro závěrečné získání zlatého pokladu... (oficiální text distributora)

Recenze (140)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

No už to není ono, to původní kouzlo je pryč, jedni odešli, nahradili je druzí, ale stále si to drží vysoký vysoký standart, oproto některým novodobým soutěžím, radši nemluvit. Vše ostatní už ti bylo zmíněno, citelně znát je to především na postu starého otce Fury, ten je prostě nenahraditelný. Taky ale hodně záleží na dabingu, co by byl Otec Fura, bez svého původního hlasu. Hodnotím především jednotlivé soutěžní disciplíny (některé zcela nové, jiné neměnné) a stále stejný herní systém, ten je nepřekonatelný. ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Tahle britská verze už není až tak skvělá, je hodně okleštěná a nikde není k mání otec Fura a ani 'lovci času'. Přitom v současnosti otec Fura ve francouzské verzi má na starost nejen věž, ale právě i temné zákoutní prostory, kde bojují 'lovci času'. Taky ani jedinej díl se neodehrává v noci a střídání úkolů je taky na čtýru. Ještě jsem neviděl kouzelníka co míchá klíčky a ani piráta co dává kudly soutěžícím, aby se trefovali do vtipných obrázkových karikatur. Na pana Krysaře můžete taky rovnou zapomenout. Co mě navíc otevírá kudlu v kapse je uřvaná, blonďatá Mydlinda. Tu fakt nemůžu vystát a také profesora Moulu s trapnýma a nehumornýma poznámkama. Pokud jde o pana Boyarda, tak toho ještě jakžtakž beru. Je vidět, že myšlenkově je sofistikovaně spjat přímo a na míru pro diváka angličana. Takže procentuálně to ujde **. Jinak ještě dávám k dobru i fakt, že často v následujících dílech se používá cela, kde vnadné dámy musí obkročmo se sunout po kluzkých válcích až na druhý konec ke klíči, takže jim je pěkně vidět hluboko do výstřihu. :) Takže chlapy! Jak můžete tomu dávat tak slabé hodnocení?! Styďte se! Mimochodem, docela by mě zajímalo, kolik idiotů si tuhle verzi splete s původní francouzskou. :) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jak se mi kdysi zamlouvalo žabožroutí zápolení s nástrahami pevnosti Boyard, tak mám problém vystát tenhle britský grcmake. Je to sice totéž, ale zároveň je to mnohem stupidnější, otravnější a trapnější. Když jsem poprvé zahlédla tu kozatou Barbínu, co vyskotačila ze člunu v roli průvodkyně soutěžících, zvedl se mi kufr a zježil vlas. I vzpomínka na ni ve mně vyvolává nutkání hodit šavli. Rádoby zlý vytlemenec - sudí je natolik impertinentní, až si rozpačitý divák připadá, jako by sledoval koprofilní porno. Laciná náhražka otce Fury "profesor" může pobavit leda dítka v předškolním věku a jeho otázky v češtině často nedávají smysl... občas dávají i nesmysl. A vzhledem k tomu, že český dabing vzrušeně překládá každý nejapný výkřik, který soutěžící vypustí z hrdla, tudíž imrvére posloucháme: "Rychle! Jdeme na to! Rychle! Dokážeme to! Zvládneme to! Rychle! Zvládneme to! Do toho! Rychle! Honem! Dokážeš to! Rychle!", stávají se i soutěžní týmy prakticky nesnesitelnými a držení palců se nekoná (palce se totiž nacházejí hluboko zaražené ve zvukovodech). Sledovat soutěž beze zvuku, možná bych byla ochotná připrdnout třetí mdlou hvězdičku, ovšem nemám zájem. Nejsem si jistá, nakolik mou příchylnost k originálu ovlivnila nostalgie, tuhle mizernou anglánskou kopii však nemám zapotřebí. 44% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Když dva dělají totéž, tak to může, ale také nemusí být totéž. Jedna hvězda dolů letí za od pohledu nesympatické a od poslechu otravné duo šerif-průvodkyně ála Pamela Anderson, druhá hvězda pak za to, že už mi není deset. Bohužel... ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Ta britská Pevnost Boyard, co v současné době běží na Prima Cool, je... no, jsem z ní v rozpacích. Nesympatický a rádobydrsný moderátor, moderátorka, která má nafouklé snad vše kromě mozku, otec Fura tu vypadá jako bláznivý profesor alchymie (a bohužel nemá pověstné myšlenky dne), úkoly jsou nezajímavé (chybí hlavně souboje v bahně) a především scházejí legendární velmistři. Sice Paklíč a Pačes zůstali stejní, jak si je pamatuji z dětství, ale je to málo. Měli raději opakovat staré francouzské díly, které byly doopravdy zábavné a navíc měly charitativní účel. Britská verze je nudná křeč, schází jí šarm a soutěžící soutěží jenom o prachy pro sebe. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 5/10 Hudba 7/10 Prostředí 5/10/// +hudební Boyard theme, soutěživost, jistá zábava -neoriginalita, slabší uvaděči a průvodci/// Koukám si takhle na prvních pár dílů a koukám, že nostalgie nějak nefunguje. Všímám si že postavy, které jsem si pamatoval, tu nejsou a že je to celé nějaké jiné a přitom stejné. Tak jsem zapátral a aha ono se jedná o britskou verzi. No nazdar si říkám. A taky si říkám, že jako náhražka Trosečníka je to velice slabé a možná i zbytečné se tímhle pořadem v současné našlápnuté konkurenci (pro mě třebas zajímavější The Amazing Race) zabývat. Sice chápu tvůrce, že když je koza dojná, má se podojit až na kost. Jenže si taky říkám, že to je v tomto případě zbytečný pokus. O mém názoru svědčí i to, že tato verze měla jen 5 řad. Navíc koukat se na to stejné ve stejném prostředí není moc zábavné. Klidně si ale počkám na originál a jestli ho budou vysílat, mrknu klidně na všech 20 řad.To je panečku výzva./// Celkem 53%/// ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Anglická odrůda Pevnosti Boyard nedopadla zase tolik zle. Stejné místo, stejná hudba, stejně drsné a fyzicky velmi náročné úkoly, napětí a záludné hádanky. Co se změnilo je většina původního obsazení, hlavně fousatý děda, který dával hádanky. Liliputáni jako doprovázející "klíčníci" samozřejmě nechybí a to je velké plus. Ono vlastně všechno zůstalo tak nějak při starém, ale ztratilo to kouzlo původního. Tým hráčů se navzájem hecuje a všechno probíhá hodně rychle a hezky odcejpá. Francouzský originál byl, je a bude nepřekonán, ale pořád se jedná o lehký nadprůměr v soutěžních pořadech. ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Tak tohle rozhodne ne! Moderatori stoji za pekne kulove. Tupa prsata zubata blondyna, ktera opakuje kazdou vetu stokrat a chlapek, co si mysli, ze bude vypadat jako macho, kdyz soutezicim nadava. Jeho trapny vyraz se neda nazvat ani parodii! Navic nepochopili rozdil mezi povzbuzovanim a zbytecnym dokolecka opakovanym popisovanim ocividnych udalosti. Jeste ze zustali originalni Paklic a Paces, jen za ty davam jednu hvezdu. Jinak je to vysmech! Nahradit otce Fura jakymsi pochybnym profesorem "Caryfukem" hovori za vse. Je to zkratka uboha ujecena verze, ktera nesaha originalu ani po gumicku od ponozek. *********************** Verze s Christopherem Ellisonem a Jodie Penfoldovou je o neco koukatelnejsi, te bych dala o hvezdu vic, ackoli blaznivy Kapitan je stejne zalostny jako Caryfuk. Miss you, Yann Le Gac! ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jsem viděl první a zároveň poslední díl, na který se kdy podívám. Hrozně mě to sralo. Nevěřím, že se tenhle nesmysl někomu vůbec líbil v dobách seriálu vytyčených. Natož dnes. Je to zastaralé, ubohé, umělé a hlavně nekonečně debilní. Soutěže nestojí za nic stejně jako celý seriál. Něco pozitivního ale také najdu. Jednak za zmínku stojí pěkná hudba. A především tenhle nesmysl nahradil na COOLu Survivor. Takže v době od 19:20 - 20:20 až do další série Survivor nejsem otrokem televize, což je fajn. Na výsledném hodnocení to však nic nemění. ODPAD! ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Musím se kouknout na tu původní verzi. Ta přece nemůže být tak stupidní jako ta britská. Jako moderátora mohli jen těžko obsadit něco hloupějšího. Její komentáře byly opravdu k popukání, třeba "pomozte mu vylézt" a vzápětí "zvládne to sám". Postava pana Boyarda je zcela nesmyslná, postava toho 35 let vězněného kapitána zase příliš stupidní (zřejmě mu pan Boyard pere i žehlí, protože i po těch letech má sněhobílou, nažehlenou košili). Soutěžící byli navíc v tomto konkrétním díle dost neschopní (no jo, wrestleři), tak asi v šesti lidech vyhráli pouhých 19 liber... 40% ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Už to není "pravý" Fort Boyard, ale díky tomu, že já jsem tak velký fanoušek této originální soutežě, tak aji tyto série baví a rád se na ně kouknu. Kor navíc, když jsem to sledoval v mém mládí před více než 10 lety a přál si, ať to nějaká z tuzemských televizí začne vysílat. Dlouho jsem se nemohl dočkat, pořád jen ordinace, ulice a jiné s.ačky, ale nějaká pořádná soutěž/seriál podobná boyardu ne a ne se objevit. Takže jsem teď rád, že to začala vysílat od minulého týdne prima cool. Jednu výtku a ne málou ale mám - hrozný opravdu strašný dabing.. 65% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Francouzkou nonšalanci a mytologii,vystřídala Britská elegance a spotřební show,až na otravného moderátora v nemožných hadrech a nudného čaroděje to šlo,ovšem originál,je originál. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Já se tak těšila a ono houby... Tahle anglická verze stojí za kulový. Míň času, miň soutěžících a hlavně příšerný moderátor, který se snaží tvářit drsně a vůbec mu to nejde... Dala bych přednost původní francouzské verzi, i když je starší. K tomu bych si střihla s radostí i Xapatan a Pago Pago... ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Místo dvou sympatických moderátorů mluvící prsa a karikatura. Soutěž, kterou nemůžete prohrát, pokud znáte základní anglickou gramatiku. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Krásný případ toho, jak se s rozestupem mění vnímání diváků. Před znovuuvedením na COOLu bylo hodnocení, pokud si dobře pamatuju, vyšší řádově o desítky procent, s připomenutím bohužel nostalgie opadla a poslední, co zůstalo stejně dokonalé a kvalitní, jak v našich vzpomínkách, je pouze úvodní znělka. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Je to zábavné a některé úkoly jsou bomba některé nudí, pokaždé někdo jiný a rozhodně rád koukám ale když to ve finále dám do kupy určitě to jede dokola což je škoda ale nápad a místo dost dobré. ()

Reklama

Reklama