Reklama

Reklama

Podvodník

(festivalový název)
  • Velká Británie The Imposter
Trailer

Dokument se soustředí na mladého Francouze, který přesvědčí truchlící rodinu z Texasu, že je jejich šestnáctiletý syn, který zmizel před 3 lety. (cezero)

Videa (2)

Trailer

Recenze (86)

Spike23 

všechny recenze uživatele

Dokument o americké demenci, doslova. Snad ani není možné, jak dlouho trvalo, než aspoň jeden člověk začal pochybovat o tom, že by to asi nemusel být Nicholas, když vypadá "podezřele" jinak. Nechápu, co ty lidi měli v hlavě, když se jim ztratil syn běloch a za skoro tři a půl roku k nim naběhne mix Araba s kdo ví čím, který má ještě nabarvené vlasy, že už to víc nápadné snad být ani nemůže a nikdo si nevšimne vůbec ničeho a aby toho nebylo málo, v závěru první člověk, kdo se zdál aspoň trochu normální a říkal si, že je na tom něco špatně, uvěří snad ještě větší lži. Ani nevím, jestli tu rodinu mám litovat, nebo se smát nad jejich nekonečnou debilitou, každopádně pochybuji, že ještě někdy v životě budou někomu věřit :-D. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tak napodiv, "Kocúrkovo" majú aj v Španielsku a USA. Klobúk dolu pred spracovaním dokumentu, ktorý je naozaj skvelý!!!, no nemôžem si pomôcť, ale mal som pocit že vzhľadom k mnoha faktom, ktoré nikto z kompetentných nebral na zreteľ, sledujem jednu z epizód "Profesionálov". Nie však kvôli rodinným príslušníkom, ktorí mali na tomto chaose taktiež podiel, ale najmä z pohľadu úradníkov, ktorých nemožno označiť za nič iné, ako bandu idiotov. Verte alebo nie, toto by sa na Slovensku v živote nestalo. Mojou úlohou ako diváka však nie je hodnotiť názor na samotnú "True Story", ale spôsob spracovania dokumentu, ktorý má minútu po minúte zachytiť udalosti, ktoré viedli k niečomu, čo sa nedá ani popísať. A vzhľadom k tomuto faktu nemôžem inak, iba skonštatovať, že "The Imposter" je skvelou, reál komédiou, ktorá v divákovi vďaka rozuzleniu zanecháva akúsi pachuť pocitu sklamania. Divák by mal vedieť že sa takmer vôbec nedočká mimoriadnej atmosféry či napätia. Štruktúra spracovania je totiž od úvodu jasne daná - je to "fake" a my "všetci" (česť výnimkám) čo sme v tomto dokumente vystupovali, sme nekompetentní debili na nultú. "WTF"?! Toto nie je film postrádajúci logiku postáv! Toto je realita! ()

Reklama

gezper 

všechny recenze uživatele

Haha, tak tohle je velice povedené, originální. Je to dokument, je to thriller, je to fikce či snad komediální narážka na naivitu amíků? No dobře, teď už tuším, ale zároveň si pár věcmi stejně nejsem jist. A vůbec mi to nevadí (kecám, trochu ano). Ale hlavně. Jsem rád za to, že jsem neudělal trapnou chybu a četl si o tom něco výrazněji dopředu (což se mi poslední dobou již několikráte královsky vyplatilo). Nedělejte ji také. Jdětě rovnou do toho .. [80%] ()

Dont 

všechny recenze uživatele

S ohledem na solidní hodnocení a zde uvedený obsah filmu jsem byl dost zklamán. Absolutně chybí napětí, protože pointa je prozrazena skoro hned na začátku. Pak už zbývá jen sledovat, jak to vlastně dopadne (celkem očekávaně…), překvapila mě snad jen stěží pochopitelná blbost některých členů rodiny. Nic moc, spíše slabší průměr. ()

MkSallam 

všechny recenze uživatele

75 minut koukáte na šílený příběh a ptáte se, jak se to mohlo stát a pak se vše nasměřuje k šílenému twistu, který by vše přetočil do úplně jiné roviny. Vynikající dokument, který velmi chytře používá toho frantíka jako vypravěče, u kterého si nikdy nemůžete být jistí, a zároveň skvěle vizualizuje jeho vyprávění. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • Režisér Bart Layton objevil zmínku o Bourdinovi ve španělských novinách, později si ke kauze dohledal další informace a téměř okamžitě navázal s Bourdinem kontakt. V Londýně s ním pak natočil jediný rozhovor, který je použit ve filmu. (Brousitch)
  • Někteří producenti již měli o Bourdinovy kauzy zájem, ale než vždy došlo k uzavření dohod, a to protože se jim Francouz vždy ztratil. (Brousitch)

Reklama

Reklama