Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Dnes večer si otestujute svoje hranice a konečne dokážete, či si zaslúžite našu pomoc."  Brat Iris (Brittany Snow) potrebuje okamžitú transplantáciu kostnej drene, na ktorej úhradu jej finančné príjmy nestačia. Východisko z neľahkej situácie ponúka Lambrick Foundation, rodinná firma, ktorá chce pomôcť. Jediné, čo je potrebné urobiť, je v priebehu jedného večera sa spolu s ďalšími siedmimi účastníkmi zúčastniť hry na ich honosnom sídle a vybrať si medzi voľbou A alebo B. Na rozhodnutie je určených iba niekoľko sekúnd a bud' budú držať všetci spolu ako tím, alebo postupne eliminovať jeden druhého. Avšak aké sú skutočné možnosti? Je táto hra o tom, aby si súťažiaci pomáhali, alebo sa postupnou elimináciou ostatných prebojovali k víťaznému koncu? (sochoking)

(více)

Recenze (282)

verbal 

všechny recenze uživatele

"Tak co bys radši, verbále? Drátem do oka nebo si pustit tento měsíc už třetí variaci na Pilu?", kladl jsem si včera večer otázku. A jsem docela rád, že jsem tu bužírku nemohl najít. Čekal jsem, že si u toho znuděně udělám nehty, vytrhám obočí, depiluju přirození a budu jen otráveně sem tam pokukovat, jak se ta partička seksy týnejdžrů zase unyle vyvraždí. Jak mile a příjemně jsem byl překvapen, když jsem za hodinu a půl zjistil, že se mi ten plastový prostředníček od Vietnamců pořád odlupuje, vypadám jako Brežněv a na koulích mám stále dredy! Zvrhlo se to totiž ve strhující, nápaditou, psychopatickou večeři s naprosto genitálním panem Češe v roli úchylného konferenciéra a roztomilým heavyendem. A co byste radši vy? Napálit tomu rovnou taky pětku, anebo aby vám verbal nasral do pošty, protože to není v červených číslech? ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Je to v podstatě další klon Saw - tedy film, v němž maniak drží skupinu lidí na jednom místě a hraje s nimi své zvrácené hry (tentokrát doslova). Na rozdíl od většiny podobných filmů se však místo krve a gore soustředí spíš na psychický teror a uvěřitelné herecké výkony. Což vnímám pozitivně, ačkoli je jisté, že mnoho diváků by bylo radši za další samoúčelný krvák. Závěr zlý (v dobrém slova smyslu). Zkátka další povšimnutíhodný kousek z americké indie scény, ačkoli bych byl osobně raději, aby si nezávislí tvůrci vymýšleli o něco originálnější projekty. Ale buďme rádi i za to málo, lepší myšlenka převařená než žádná. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,A VEČER ZAKONČÍME TAKOVOU HROU. O VÍTĚZE BUDE POSTARÁNO. ÚČTY, ŠKOLA, DŮM.....VŠECHNO“...... /// Přesně tak. Když už vás nebaví nechat se vořezávat Pilou, (ani Vile už vám nepřipadá moc ftipný…) nastal čas na další level, zvanej zvrácená hra. Vosum zoufalců s nadějí života jako v pohádce, ve hře plný oken do povahy člověka a rozhodnutích pod tlakem. Psycho ve skupině a sadomasochistický žně – prostě taková píčovina, kde si lidi (dobrovolně) ubližujou. Abych pravdu řek – všeho je tu tak napůl a to s těma překvapeníma má u mě furt navrch. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Páč Sjambok v akci viděti, celý den dobrou náladu míti. 2.) Kvůli větě ,,MÁME VÍTĚZE“ bych i vraždil. 3.) Thx za titule ,,Carl“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Podobné ako "Truth or Dare" alebo "Vile", osemčlenná skupinka ľudí je zatvorené v jednej miestnosti a hrajú hru, pri ktorej sa majú navzájom mučiť - čiže elektrizovať, bodať, bičovať, mordovať, samozrejme víťaz môže byť len jeden a ten získa peknú sumičku, no a hlavná hrdinka, ktorej brat je ťažko chorý, sa do toho pustí, aby ho zachránila. Celkom pozerateľný film, slušne nakrútený, avšak predvídateľný, navyše s dosť slabým scenárom. Nejaké to malé prekvapenie sa tu síce nájde, a výhodou je, že to nebolo úplne bez logiky a postavy sa väčšinou chovali, ako by sa to aj od nich dalo čakať, no podobných filmov tu už bolo toľko, že by som tam musel vidieť naozaj niečo prevratné, aby to ešte vzbudilo môj záujem. Ukecané je to jak hovado, navyše by som si to želal vidieť v omnoho krvavejšom vydaní. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Absolutní Pecka! Nejsem daleko od páté hvězdy! Byl jsem v napětí od té doby, co začla HRA až do Konce! Film založený na vnitřním pocitu a syrové jednoduchosti! Nepotřebuje žádné speciální Efekty k tomu, aby udržel divákovou pozornost, do toho celého chaosu je vložená nepříjemná Hudba, která vytváří Perfektně hutnou Atmosféru! Tohle je fakt silnéj Psychickéj Terror se super Hereckými výkony a špetkou Gore! Očekávám Trilogii! Každému komu se líbilo Saw, doporučuji i Would you Rather! ()

tron 

všechny recenze uživatele

50 %. Trochu ako thajská 13: Hra smrti z roku 2006, ale bavilo ma to predsa len o kúsok viac. Čo je zvláštne, pretože pred pozretím filmu, po prečítaní obsahu, som si myslel, že ma to nebude baviť vôbec. Nakoniec to ale bolo lepšie, než som čakal. Hajzli boli poriadne hajzlovskí, záver patrične škodoradostný, obete vcelku sympatické a jednotlivé úlohy patrične brutálne alebo „aspoň“ šokujúce. Mne ale na týchto typoch filmov strašne vadí to, že hneď na začiatku sa proste všetky potenciálne obete nepostavili, nezmlátili hajzlov, ktorí sú v menšine a nešli domov. Chápem, že potom by nebol žiaden film. Ale aspoň by to pôsobilo realisticky. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jóó-ho-hóó!!! Tak to bylo parádní!!! To mi fakt sedlo!!! Za málo peněz hodně muziky. Prostě parádní atmosféra, ta dělala fakt moc, sadistický tak akorát že to bylo uvěřitelný a relativně napínavý. Relativně dobrý herecký výkony. Na nic si to nehraje, nic to ze sebe nedělá, ale udrží to v ku.....é pozornosti od začátku do konce ... A ten konec, masakr ... V Japonsku natočili před 14ti lety něco podobnýho, Red Room (1999) se to jmenovalo. Tam šlaovšem míra brutality a zvrácenosti úplně za hranice běžných představivostí ... Tohle je takový uhlazený ... Fajn to bylo, moc. Plus pár vtípků černýho humoru, ale fakt černočernýho, prostě tohle se mi líbilo. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Velký potenciál žánrové události okořeněný Hanekeho démoničnosti. A s hlubokou myšlenkou v závěru. Několikrát omletý námět a směs inspirací Jamese Wana a Daisuke Yamanouchiho. Jenže v unikátní atmosféře a skvěle herecky vyvážených a psychologických postav. U Sasha Grey a jejím krku jsem měl choutky. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

O něco sofistikovanější, ale stejně jednostrunná variace na Saw. Určitě potěší slušné obsazení. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Film stojí mimo veškerý rámec a lze ho jen těžko nějak rozumně uchopit. Z pohledu žánru by mělo jít o kombinaci hororu a thrilleru. Jenže film nevyvolává strach (divák se nemá šanci ani na okamžik čehokoli děsit), ba ani napětí, což je z hlediska toho, že se téměř celý film odehrává v jediné místnosti, dost zásadní věc. Jak to dopadne se všemi postavami může být divákovi úplně jedno, protože o nich v podstatě nic neví, jsou nezajímavé a pasivní. 1* za Sashu Grey, která to tam jako jediná trochu rozproudila. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Filmy podobného typu mám moc rád. Tohle mne však nijak zvlášť neoslnilo. Bylo to dobré, ale příliš uspěchané a jednoduché na to, aby se to zařadilo někam výš. To dokazují hry jako například dej šok sobě nebo sousedu, což mne bavila pouze díky zlomyslnosti Sashy. Mimo to zde bohužel nebyl žádný prostor pro pletichy, či zášť a plánování možné odvety. U druhé hry mne navíc mírně popudilo, že se všechny údery soustředí pouze na jednoho účastníka. Jinak zde opět nebyl prostor pro rozbíjení vztahů soutěžících a opět září pouze výše zmíněná pornohvězdička. Větší drama se nekoná a vzniká pouze aliance hodných lidí. Odboj dobromyslů však příliš nedomyslel fakt, že propuštěn může být pouze jeden z nich. Následuje povedeně zpracovaný zvrat, jenž považuji za zlatý hřeb celého thrilleru a posléze se film vrátí do původních kolejí a pokračuje se ve hraní. Nespravedlivě nastavené podmínky se v závěru promítnou ještě jednou v poslední hře, kdy mne následné rozhodnutí finalisty ani nijak nepřekvapilo. Tento hořko sladký happy end mne však na celém díle překvapil nejvíce. Film si budu dlouho pamatovat, ale jedná se pouze o lehce nadprůměrné dílo. 69% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Iris ma ťažko chorého brata, ktorý pre záchranu života potrebuje podstúpiť transplantáciu kostnej drene. Je teda odhodlaná urobiť čokoľvek. Zhodou náhod sa spoznáva s excentrickým milionárom, ktorý jej ponúka pomoc. Má však jedinú podmienku. Zúčastniť sa večere a špeciálnej spoločenskej hry u neho doma spolu s ostatnými ľuďmi, ktorí sú v ťažkej životnej situácii. Hra začína otrepanou frázou: "Chceli by ste radšej ...., alebo ....?!" - Rozhodnutie je na Vašej strane! Jemnejšia verzia Saw o "doprepínanom" podnikateľovi, ktorý sa baví na smutných osudoch, hŕstky nešťastných ľudí. A viete čo??? Ja TLIESKAM!! Bolo neskutočne zaujímavé sledovať zúčastnených a ich zmenu uhla pohľadu na hru o život, spojenú s druhou šancou. Film má svoje chybičky, ale zo žánru horor toho ponúka dostatok nato, aby splnil svoju úlohu pobúriť, či zaujať. Vyzdvihnúť musím aj záver, ktorý síce nie je najoriginálnejší, ale TAK TO MÁ BYŤ. Nesledujeme predsa rozprávku, kde všetci žijú šťastne až do smrti. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Teda nemyslel jsem, že si z toho ucáknu, ale tohle bylo velmi slušný maso. Filmíky na podobný téma mám rád a tyhle vzájemný vyvražďovačky, pokud se ještě navrch nesnaží tvářit se příliš vážně, mám opravdu v oblibě. Nevidím to sice na nic extra úžasnýho, ale i tak jsem se velmi slušně zabavil. Každopádně budu li na tom jako hlavní hrdina filmu, tak radši důstojně pojdu, než abych nechal lidi aby se mezi sebou mastili jak ptáci a zabíjeli jenom abych přežil. Za to moje ubohá existence fakt nestojí.70% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Milý a zároveň krajně znepokojující dárek pro všechny, kteří si mysleli, že bylo Funny Games USA stropem. Zde je totiž brutální moralistická hra s divákem posunována na další netušený dehonestující level. Vlastně by to tu nemělo mít ani jedno ohodnocení. Jak se má na sebe sám člověk dívat, dokáže-li něco podobného dokoukat do konce? Brilantí prozkoumávání hranic (vlastní) zvrácenosti. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Peniaze sú vždy veľká inšpirácia. Ak je v tom navyše i záchrana vlastného brata, necháte sa v pohode nahovoriť na kadejakú zvrhlosť. Pomerne neznámy "hororík" ťaží hlavne z atmosféry uzavretého priestoru a nepredvídateľnosti, pretože šialený milionár je schopný všetkého. Trocha zaskočí záver, ale prečo nie? 70%. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Fandu podobných kousků to jisto jistě neurazí. Je to solidní psycho-thriller s několika pikantními momenty, slušnou atmosférou a fajne koncem. V celkovém pohledu to ale není nix extra. Přestože to má zdánlivě dobrou atmosféru, tak mě to nějak nedokázalo vtáhnout do děje a fandit hlavním strávníkům. A chybělo mně tam něco navíc, co by tomu dalo jistý šmrnc a film se tak dostal o stupínek výš nad průměr. Každopádně konec celkem potěší... Spoiler: Dvě minuty pod vodou by neměl být pro nikoho problém. Už jsem to párkrát zkoušel a dá se to. Tady byly samozřejmě trochu vyhecovanější podmínky, nicméně si myslím, že dvě minuty pod vodou by rozdýchal každý, takže výběr mezi "obálkou" a "potápěním" mi přišel tak trochu zcestný. 60% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Vem žiletku a do toho! Můžeš si vybrat, pravé oko, nebo levé...chi, chi..." Filmů s hrami je řada - vadí - nevadí, A nebo B, tahle možnost je hrozná, ale můžeš si vybrat horší... Skupina sadistických prasat (nějak jsem si vzpomněl na Saló) vlastní bohatou nadaci, z jejíchž peněz by ráda přispěla nějakému chudákovi. Stačí jen, když vyhraje v takové veselé hře...kdo přežije... Hned první eliminace hráče pěkně vyšokuje a oni si pozdě uvědomí, do čeho se namočili. Brutalita filmu nespočívá ani tak ve fyzickém mučení (i když je ho požehnaně), jako v kladení otázek, kam až lze zajít: pro peníze, pro radost, pro přežití. Úlisný Re-Animátor J.Combs roztáčí ruletu smrti, ale sám si ponechává ruce čisté. ,,Já? To způsobilo vaše rozhodnutí!" Málokdy se mi daří odhalit konec filmu dopředu, zde jsem měl ale poměrně dlouhou dobu před závěrem jasno - dokonce i s tou třešničkou (jinak to přeci ani dopadnout nemohlo!). Mám neblahý pocit, že podobných organizátorů zvrácených her a všeho odhodlaných hráčů běhá po světě kopice... ()

chezush 

všechny recenze uživatele

Ach, tak tohle bylo (ne)příjemné psychické mučení, (ne)příjemné sledování a (ne)příjemné rozhodování. Každý člověk má svou cenu. Jaká je ta vaše? ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Poslední večeře očima bezvěrců. Akorát že bych teda mnohem radši seděl na té v zahradě Getsemanské, než v tomhle pekle Jidášově. Chvilku jsem si myslel, že už jsem tenhle film několikrát viděl, ale když se Sasha Grey ne a ne svlíknout a když místo kleknutí zasedla ke stolu, bylo jasné, že jsem tentokrát na jiném serveru. Dala by se tady sice trénovat skladba otázek snad ve všech světových jazycích, ale proč taky furt po všem chtít logiku, že jo. Hra našich hokejistů ji taky kolikrát nemá a stejně po náměstí jezdí skoro všechna auta s vlajkou na střeše. P.S: Kdo si hraje, nezlobí? ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Ten jednoduchý koncept funguje po celou dobu perfektně - vůbec nevadí, že chybí nějaký tematický nebo myšlenkový přesah, protože je to stejně satira jako řemen, která na hororovém vztahu mezi lovci a oběťmi staví o dost explicitněji, než je zvykem. Ze hry není úniku a naštěstí je dostatečně vtahující a gradovaná, abychom s postavami bez obtíží vydrželi až do konce. Psychologie je samozřejmě z lacinějšího soudku, ale sám sebe jsem si do té situace často projektoval a zkrátka nemohu říci, že by tvůrci mou představivost a zúčastněnost v jakémkoli bodě nějak urazili. Takhle má vypadat levný komorní horor. 75% ()

Reklama

Reklama