Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolu s tvůrci dokumentu nahlédněme do oblasti mezilidské komunikace. Poznejme, co nám mohou prozradit neverbální projevy, držení těla, posazení hlasu, gestikulace. Prostřednictvím vysoce vizuální a velmi zábavné formy poodhalme tajemství spojená se skrytou řečí našich těl, která se z více jak 90% podílí na naší vzájemné komunikaci. A na příkladu řady politiků, celebrit a veřejně známých osob i jedinců mimo zákon se staňme svědky okamžiků, kdy i jemný a sotva patrný projev či pohyb dokáže zafungovat v náš prospěch, ale nečekaně i proti našim zájmům vynášejíc tak na světlo skrývanou pravdu o nás samotných.
Kapitoly:
Tělo - Znaky moci
Tělo - Hra se dveřmi
Tělo - Podání ruky shora
Tělo - Jak správně sedět
Tělo - V defenzivě
Tělo - Je tohle normální?
Tělo - Znaky tísně
Tělo - Jsem hodná holčička
Tělo - Jsem obyčejný chlap
Tělo - Imič je vším
Tělo - Naučené pohyby
Tělo - Uzavřít obchod
Tělo - Doktorát z gest
Tělo - Začátečnické chyby
Tělo - Pravda vypluje na povrch
Tělo - Znaky nebezpečí
Obličej - 7 univerzálních obličejových výrazů emocí - štěstí, smutek, zloba, strach, překvapení, opovržení, znechucení
Obličej - Rychlý soud
Obličej - Mikrovýraz
Obličej - Prozrazení
Obličej - Předstírání
Hlas - Jednoduché poslouchání
Hlas - Elektrický efekt
Hlas - Přehánění?
Hlas - Pod tlakem
Hlas - Odhalení podvodu
Hlas - Detekce zvuku (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

91 minút o tajomstvách reči tela mi príde ako zbytočne natiahnutá stopáž, pričom behom tej hodiny a pol sa tvorcovia až príliš často opakujú, ako keby chceli docieliť to, že ich zdelenie pochopia aj jedinci, ktorým to nepáli zrovna príliš rýchlo. Ale inak zaujímavý dokument, len tie minúty sú trocha prepálené. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Krátké shrnutí některých nezanedbatelných prvků řeči těla. Extrémně zajímavé, leč krátké. Myslím, že se 91 minut dalo využít trošku efektivněji. Mnoho informací zaznívá stále opakovaně a poté zcela jistě nezbyl prostor pro ty další, které mohly být zajímavé zrovna tak. Po zhlédnutí se z vás expert na danou disciplínu určitě nestane, ale je to příjemný úvod, který mně osobně odkryl spoustu zajímavých a hlavně užitečných informací, které pochopitelně zužitkuji. Dost možná zabrouzdám do této disciplíny trošku hlouběji. Líbilo, obohatilo. 4 kousky! ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Asi sme ozaj všetci iní, lebo na mňa to nebolo dlhé, chcel by som viac, celkom ma to bavilo, akurát ozaj občas niečo zbytočne opakovali, niečo nerozoberali a malo to samo o sebe možno trocha nudný priebeh, že som tie veci trocha zabúdal, ale inak sa mi to páčilo a som za to rád. Aspoň som sa niečo priučil. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

O neverbální komunikaci se už zajímám delší dobu a v tomto snímku je toho relativně hodně shrnuto. Jenže některé věci, kterých jsem si všiml na ukázkách ani řečeny nebyly. Možná to bylo nedostatkem času. Protože většinu času se zde uvádějí závěry o řeči těla a 91 minut je dlouhá doba pro lidi, které tolik nezajímá toto odvětví psychologie, tak to nesmí moc dlouho trvat. Takže musím uznat, že je to dobře natočené. Jen škoda, toho závěru, kdy se věnují asi sedm minut hlasovému projevu, což je velice málo podle mě. .... HODNOCENÍ: 79% (4*) ()

Palisander 

všechny recenze uživatele

Populárno-náučný a celkom zaujímavý film. Úvodný pohľad na problematiku s príkladmi zo života. A jasný dôkaz toho, že politici nielenže klamú, ale s pomocou špecialistov sa učia robiť to profesionálne :-). No najviac ma pobavilo, že niekto na ČSFD je schopný urobiť zo Stalina a Arafata hercov :-)). Pričom vo filme vystupujúcich odborníkov samozrejme ignorujeme. Som vážne zvedavý, koľko "hercov" je uvedených pri Televíznych novinách.. ;-) ()

cimrman2. 

všechny recenze uživatele

Petra Julinková: Nejlepší dokument který jsem kdy viděla. Musím říct že když nám o daných situacích probíraných v dokumentu vykládala v hodině zbělo to dost hustě v dokumentu taky dost hustých věcí je protože řeč těla fakt hustý téma je. ()

Homer1912 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý dokument, ale vadily mi 2 věci: 1) bylo tam uvedeno příliš málo informací (asi je to tím, že to v daném čase nestihli říct, hodina a půl je v tomto případě opravdu málo, vůbec by mi nevadilo, kdyby přidali třeba půl hodiny nebo i hodinu) a 2) dabing (hlavně když překrýval ukázky tónu hlasu). ()

Reklama

Reklama