Reklama

Reklama

Kdo přežije - Gabon

(série)
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2008

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Sugar Kiper, Bob Crowley

Obsahy(1)

Tvrdá hra o přežití na africkém kontinentu, kde osmnáct soutěžících doslova bojuje třicet devět dní o přežití, vodu, pití, a nakonec poslední přeživší vyhraje odměnu milión dolarů. (reich)

Recenze (78)

Djoker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. V rámci Survivora nevýrazná série si mě získala od první minuty, jelikož se tady sešla skupinka neuvěřitelně zábavných a mně sympatických lidí. Paradoxně jsem tak od začátku každé druhé vyloučení těžce nesl, protože odcházel můj oblíbenec. Označení Poslední ráj na zemi rozhodně není úplně mimo. Gabon je nádherná země a soutěže byly i díky prostředí snad nejlepší, které jsem zatím viděl. Prakticky každá kmenová rada byla těžkým hlavolamem. Randy mě svými hlody vždy rozsekal a při pohledu na něho mě hned napadlo, že za 20 let budu úplně stejný hovado jako on. Modelku s postavou pornoherečky si nešlo nezamilovat. Navíc se ze Sugar vyklubal slušný taktit, i když většinou byla hlavně loutku, o její zábavnosti však nelze spekulovat. Ace se svým přízvukem, který jsem zkušeně tipnul hned na první pokus, je přesně ta charismatická svině, kterou hledám v každé sérii a bohužel často marně. Rozhodně nesmím opomenout ďábelské duo Kenny a Crystal, které dlouho drželo hru pevně ve svých rukách. Až na Sugar byla finálová trojice trošku zklamáním, ale to je jen malý škraloup na této skvělé sérii. Favorit: Sugar, Oblíbenci: Randy, Ace, Matty, Kenny. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoilery-TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Prostředí 10/10/// PLUS: je toho víc, předně bylo docela odvážné hru zasadit do vnitrozemí, po Africe máme všichni špatné zkušenosti, ale tentokrát se vyplatilo, Gabon je ráj na zemi, navíc je tu vidět obrosvský rozdíl oproti 10té řadě (kterou v televizi dávali před touto) a to především ve střihu, kameře, použití hudebních motivů, vše je o úroveň výš, ve výsledku se na to krásně kouká, soutěžící jsou tentokrát hodně zajímaví a hlavně různorodí (ne jako ve Vanuatu, kde jeden chlap vypadal jako druhý), nejvíc jsem fandin Kenovi (nebo Kennymu?), našel jsem se v něm, to jsem celej já, navíc uvažoval strategicky a těšil jsem se na jeho vztah k Michelle (škoda, že vypadla jako první, je to ten typ holek co se mi líbí), pak je tu štístko Sugar, která jak později ve 20té řadě dokázala, tady měla jen štěstí MÍNUS: tady toho zas tolik není, vadil mi prudič Randy, ze kterého ale udělali na jedné kmenovce pěknýho vola a snad jen fakt, že to nevyhrál Ken a že někteří vypadli dříve než by si zasloužili, díky Sugar byla i ta imunita taková jednostranná záležitost./// Shrnutí: Bylo toho napsáno dost. Snad jen dodám že Gabon rozjel sérii novějších řad hodně dobře./// Celkem 89%/// ()

Reklama

st.ranger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zvláštní řada. Tolik výrazných charakterů se jen tak nevidí, navíc mi Matty připomínal DiCapria z Pláže a Henry Jacka Nicholsona v Lepší už to nebude. Zajímavá je tato řada díky zvratům v podobě prohazování členů mezi kmeny, které totálně zničily alianci vyhrávajícího kmene, ale hlavně díky nejtupějšímu hráči v dějinách Survivor, metronomické Sugar. Naivní ubrečená slepice, z počátku manipulována Aceem, která později z ničeho nic začne opravdu zajímavě hrát. Asi tak do osmého dílu je to opravdu nejhloupější hráč. Pak rozjíždí celkem zajímavou hru, která ale nemá žádný cíl. Vzhledem k její oblíbenosti si říkám, zda nebyl její počáteční sestřih trochu nevypovídající, ale řeč před porotou jasně potvrdila, že tahle holka neměla strategii. Problém Sugar spočívá v jejích začátcích. Těžko říct, zda s ní Ace měl lepší úmysly, Sugar se nechala jím vláčet, ale měla zase krytá záda. Vše rozhodla nalezená skrytá imunita a zmanipulování úlisným Kennym. Jakmile je Ace vyhozen kvůli jejímu přičinění, Matty téhle blonďaté blbce vysvětlí, jak s ní bylo naloženo, zdrcena a v slzách lituje své chyby, aby posléze opět uvěřila proradnému hadovi a přidala tak k likvidaci vyhrávajícího kmene. Favoritem byl pro mě po čase celkem odporný ale nenápadný, přesto takticky výrazný Kenny. A zrovna jemu se podařilo dokonale oblbnout hloupou Sugar, která vlastně fungovala jen jako potřebný hlas. A díky rozhazování hráčů mezi kmeny opět zvažuji, zda nemá štáb připravené možné scénáře zvratů, protože pokud by nedošlo k proházení, dopadlo by vše mnohem předvídatelněji. Kenny mě v závěru zklamal, Bob jasně vysvětlil, za jakých podmínek mu imunitu poskytne, ve výsledku bylo teda zřejmé, že Kennyho hlas porotce nebyl rozumný, pouze závistivý. Nejvíce bavil Randy, i když trochu namyšlený, hrál velice nebezpečnou hru. Moc nesouhlasím se složením finálové trojice, aby se dovlečená Sue dostala před porotu jen díky výhře v soutěži o imunitu, degraduje veškeré snaživé počínání kohokoliv jiného. K jejímu dobru ale nahrává skutečnost, že si alespoň uvědomovala svou důležitost při zlomových hlasování a dokázala se rozhodovat podle výhodnosti pro ni samotnou. A výherce? Jsem celkem spokojený, předvedl opět jinou hru a pokaždé si říkám, že byli i horší (Aras, Jenna nebo Parvatti) . ()

burina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(Obsahuje spoilery) Sledovať sociálne spolužitie pinupky Sugar, dedulu Boba (klobúk dolu pri súťažiach), večne naštvaného Randyho či ukričanej Crystal bolo miestami zaujímavé, až na to, že len málokto mal určenú stratégiu a naozaj sa jej držal počas hry. O to viac zamrzí skoré vyradenie ACEa, ktorý mohol ešte poriadne zamiešať karty. Z finálovej trojky si to podľa mna najkviac zaslúžila Sugar ale pri počte hlasovej ktoré získala nudná Suzie som rada aj za Boba. Obľúbenci: Marcus, Charlie, ACE /// Neobľúbení: Suzie ()

Pauliii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série, ve které dominuje nejen krásná příroda! Přijde vhod, zvláště, když už jste znechuceni z účastníků Survivora, kteří mají hezkou tvářičku, tělo samý sval a sebevědomí na rozdávání. Zde se objevuje pestrá směsice charakterů a zajímavých postav, kteří baví. Příjemně překvapila a emocionálně obohatila. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (9)

  • Na konci v jedné z epizod této série se objeví "In memory Alton Desiree". Alton byl členem produkce, který se utopil v září v roce 2008, když připravoval pod vodou zařízení pro tuto show. (Attta)
  • Randy se do soutěže hlásil celkem patnáctkrát. (Kulmon)
  • Podruhé se americká verze show Survivor odehrává na africkém kontinentu. (Grimaldi)

Reklama

Reklama