Reklama

Reklama

Malý okruh pozornosti

(studentský film)

Obsahy(1)

Přemek je uznávaný divadelní herec, který se zamiluje do nové kolegyně v divadle. Ale Přemek je ženatý, jeho žena nemocná. Podaří se Přemkovi překonat v sobě zamilovanost ve prospěch odpovědnosti? Usmíří se se synem, se kterým se pohádal, kvůli nezvládnutí podobné životní situace? Malý okruh pozornosti je komorní příběh o mezilidských vztazích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Pilířek 

všechny recenze uživatele

Saharské písky s jinými herci a bohužel opět špatně napsaná rozhlasová hra převedená na plátno. Mrazí mě fakt, že česko má "odborníky", kteří tyto filmy vypichují a navíc je dávají na výroční DVD českých kraťasů. Není to tím, že by nic lepšího nebylo. Šíleně iritující!!! ()

snaked 

všechny recenze uživatele

3-4 // herecky za 5, obsahově tak za 3. Jak se ukázalo v řadě filmů (i studentských), Miroslav Krobot dokáže už pouhou svou přítomností dostat nad průměr leckteré dílo. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem skličující příběh osamělého muže, bojujícího se svým svědomím, pokušením a touhou. Obklopen vlastním světem nakonec vítězí, ale zbytečně. Velmi hezky ztvárněno. Pěkný kraťas s patřičnou hloubkou. 70% ()

TotalFilm.cz 

všechny recenze uživatele

Přitažlivost snímku Josefa Tuky spočívá především v temné atmosféře a hereckém mistrovství Miroslava Krobota. Ocenit musím především i pevně vystavěný gradující scénář. Jako bych si připomněl některé postavy z vlastní rodiny, které jsou natolik introvertní a zahleděné do sebe, že není možné navázat s nimi bližší kontakt. I když by o to třeba stály obě strany. Snímek tak staví otázky k přemýšlení. Jak fatální může být sebeuzavřenost a odcizení a k jakým koncům to nakonec vše může vést. Josef Tuka si dobře pohlídal kameru, střih, měl perfektně připravené herce a to vše doplnil výbornou hudbou Vojtěcha Procházky. Obsazení Miroslava Krobota je samo o sobě geniálním tahem. Jeho projev je jeden z nejpravdivějších zážitků, které současný český film může nabídnout. O to větší dík Tukovi, že našel látku, která kvalitu takového herce dostatečně ocení. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Na 12. Mezinárodním festivalu studentských filmů v Písku obdržel film Cenu společnosti Universal Production Partners. Na Českých lvech 2011 byl nominován na Cenu Magnesia pro nejlepší studentský film. (4ward)

Reklama

Reklama