Reklama

Reklama

Divoká stvoření jižních krajin

  • USA Beasts of the Southern Wild (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V zapomenuté, ale svérázné komunitě, která sídlí v bažinatém kraji u mrtvého ramene řeky, odděleném od zbytku světa rozsáhlou ochrannou hrází, žije šestiletá Hushpuppy. Maminku už dávno nemá a její milovaný otec Wink je divoch, který je neustále mimo domov, a tak je osamělá Hushpuppy odkázaná na společnost polodivé zvěře. Vnímá přírodu jako křehké spletivo živoucích, dýchajících věcí, v němž celý vesmír závisí na tom, aby do sebe všechno dokonale zapadalo. A když se po bouři zvedne stoletá voda a obklopí jejich město a tatínek naráz onemocní a divoká prehistorická zvířata obživnou a vylezou ze svých zamrzlých hrobů, Hushpuppy zjistí, že přirozený řád všeho, co jí bylo nadevše drahé, se začíná rozpadat. Malá hrdinka se zoufale snaží dát svůj svět zase do pořádku, aby zachránila svého nemocného otce i potápějící se vesnici, nejtěžším úkolem pro ni ovšem bude vůbec přežít nezastavitelnou katastrofu ohromných rozměrů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (315)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Nemohol som sa zbaviť pocitu, že koniec sveta prežijú len alkoholici, ktorí prišli o všetok chlast. Ale ved' to je v úplnom poriadku. Bezpochyby si veľkú pozornosť zaslúži hlavná predstaviteľka Hushpuppy. Podľa mňa je to decko s nezvyčajnými schopnosťami! Starý mi občas svojim chovaním pil krv, ale jeho filozofia o zapájaní do stien mi veľmi učarila ako i tá, ako všetko parádne do seba zapadá. A barmanka, ktorá pripravovala aligátora tiež nemala chybu. S tým efektom, ako vyflusla vrchnák od piva ma totálne odzbrojila. Ja som absolútne nevedel do čoho idem, ked' som sa rozhodol dnes večer pre tento film, ale po jeho zhliadnutí som úplne nadmieru spokojne omámený, by som ten stav nazval. 80% ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Nevyhýbam sa nízkorozpočtovým, festivalovým filmom, no v tomto prípade ma neskonale irituje okatá snaha tvorcov nakrútiť čo najintelektuálnejšie vyznievajúcu artovku, ale pritom ju nakrútia takým nezmyselným spôsobom, že bežný divák sa unudí k smrti. Môže tento film niekomu niečo povedať? Čo scéna, to patetické monológy hlavnej hrdinky, nezaujímavé dejové línie a nepatrné ekologické záchvevy a náznaky ma nechali absolútne chladnou. Keď budem mať chuť posúdiť naše životné prostredie a zamýšľať sa nad vzájomnou prepojenosťou všetkých živých organizmov, pustím si dokument tomu zodpovedajúci. Od filmu však očakávam najmä príbeh, emocionálne silný, vypätý, odzbrojujúci, dejovo stabilný. A tie drobné fantasy prvky absurdnosť celej snímky len korunujú. Ako sa toto mohlo, preboha, dostať do zoznamu nominovaných filmov? Americká akadémia stráca súdnosť. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby největší překvapení na letošních (2013) Oscarech. Film, který přišel doslova odnikud, posbíral čtyři nominace a v kategorii "Nejlepší režie" dokázal Benh Zeitlin nahradit i takové kapacity jako Affleck, Bigelow či Hooper. Beasts of the Southern Wild je fajn snímek o jedné malé holčičce s velice roztomilým jménem (Hushpuppy), která nemá jednoduchý život. A to vlastně nikdo v této prazvláštní komunitě, které náš svět plný konzumních věcí přijde nenormální. Nepovažuju se za hipstera a znám lidi, kteří přemýšlejí podobně, kteří pořád mluví o tom, jaké by to bylo fajn, kdybychom žili v Africe bez všech moderních vymožeností. Já na tohle moc nejsem, už jsem asi moc zdegenerovaný tou technikou, tak vím, že bych tam nepřežil moc dlouho, ale i tak mě film oslovil a myslím, že těch 80 % s čistým svědomím dám. Ale musím se vrátit k Oscarům, protože speciálně v kategorii režie tento film neměl mít nominaci. Chápu, proč to akademici udělali (aby se o tomto filmu více mluvilo) ale každý z těch tří, které jsem vyjmenoval na začátku mého komentáře, by si to zasloužili mnohem více, letos byl hodně silný ročník. Ale to už já neovlivním… ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Komunita nesympatickych krovaku, kteri rozlamuji zviratka zaziva a jedi je syrove jeste kdyz se jim klepou nozicky mi k srdci rozhodne neprirostla, ale nominace na oscara male negrosky je zcela na miste pro svuj naprosto prirozeny a soustredeny vykon, kdy v mladi jeste nestihla pochytit prehravaci manyry svych drama queens kolegyn. Zajimave je take sledovat totalne zdevastovane prostredi, kam se hrabou s milionovymi budgety snazici-se post-apo filmy, nejlepsi apokalypsa je samotna realita, staci se podivat kolem. 5/10 ()

Kmotr 

všechny recenze uživatele

O divokém stvoření se již napsalo mnoho a jeho uvedení ve Varech předcházelo očekávání a do posledního místa na schodech zaplněný velký sál. Sílou filmu je nejen scénář, ale především autentické herecké výkony v čele s Quvenzhane Wallis v roli Hushpuppy, jenž ve svém výkonu ztvárnila charakter plný čistoty s důrazem na nevinné zkoumání okolního světa. Pohled na lidi, kteří musejí opustit své domovy kvůli ničivému hurikánu Katrina je podáván bez šokujících a depresivních záběrů. Jde o poetický debut, vyprávěný spíše jako pohádka ve které jsou světlé i tmavé chvíle stejně magické. FFKV ()

Galerie (38)

Zajímavosti (15)

  • Quvenzhané Wallis se ve věku 9 let stala dosud nejmladší herečkou navrženou na Oscara v hlavní ženské herecké roli a překonala tak Keishu Castle-Hughes, jež nominaci přebrala v 13 letech. (HellFire)

Související novinky

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Once Upon a Time in Vary

Once Upon a Time in Vary

14.07.2012

S doznívajícími tóny pofestivalových projekcí ve vybraných pražských kinech pomalu opadá i nostalgie, se kterou jsme se mnozí před pár dny loučili s atmosférou Karlovych Varů. S filmovými prázdninami… (více)

Reklama

Reklama