Reklama

Reklama

Vlastní zbraň podmínkou

  • USA Safety Not Guaranteed (více)
Trailer 1

Neobvyklý inzerát zaujme tři cynické zaměstance magazínu natolik, že začnou pátrat po tom, co za ním stojí. Objeví mysteriózního excentrika Kennetha, milého, ale paranoidního pokladního, který věří, že rozluštil tajemství cestování časem... Darius je mladý stážista v jednom Seattleském magazínu, jenž se chopí šance vypátrat autora neobvyklého inzerátu, který hledá partnera pro cestování časem. Společně s kolegy Jeffem a Arnauem se vydají na cestu do pobřežního městečka. Zatímco Jeff pátrá po své lásce ze střední školy a Arnau zase spíš sbírá zážitky, Darius tráví čas s Kennethem, mužem, který tvrdí, že vynalezl stroj na cestování časem. Čím více se ti dva sbližují a začínají si rozumět, tím méně je jasné, zda je Kenneth pouhý blázen či zda opravdu může cestovat časem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (205)

Firebug 

všechny recenze uživatele

Sympatický a milý indie filmek vyrobený v USA. Mám je rád, viděl jsem jich dost a o to těžší to u mě takovéto snímky mají. Tenhle kromě námětu a skvělé Aubrey Plaza nemá nic moc co dalšího nabídnout. Téma cestovaní časem se mohlo dle mého využít trochu lépe, Mark Duplass mě neokouzlil vůbec a i na pár ospalých momentů lze narazit. Ty 3* to nicméně ještě dá. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Námět je zajímavý, herci také. I originalitu to má, neboť čím scifi o cestování časem začíná, tady to tak končí. Ovšem, po několika dnech se mi celý film téměř vypařil z paměti. Nemá možná scenáristicky nic, čím by mě zaujal. Ač postavy jsou dobře napsané, děj a především jeho podání mi nepřináší nic, co by stálo za to si tento film zapamatovat. Maximálně trochu závěrečnou scénu, ale to je již až příliš pozdě. Tím u mě celé toto dílko padá do nižšího průměru. Své kvality rozhodně má, ale mě nezasáhl. 60% ()

Reklama

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Možná tomu dám ještě jednu šanci, ale moc tomu nedávám. Už mě omrzel trend posledních let u amerických nezávislých filmů o tom jak se lůzři vzepřou všem a jdou do boje. Ještě mě nedávno bavili třeba Super nebo Defendor, ale tady je to celé nedotažené a přihlouplé. Navíc všechny postavy jsou jak z příručky Jaká postava nesmí chybět v americkém nezávislém filmu. Stydlivej ajťák - máme, holka co ji nikdo nechápe - máme, zákeřná šéfka - máme, citlivej frajírek . máme, postižený romantický hrdina - máme. ()

wohna 

všechny recenze uživatele

"No, we got to get you laid on this vacation. That’s what needs to happen." "Vacation?" "All right, work trip, whatever." Dobrý rozjezd, ale pak kvalita filmu klesá a klesá. Konec to možná trochu zachránil. Ale povedený nízkorozpočtový film. Romantika v trochu jiném podání, než bývá zvykem. Až do konce nevíte, zda-li je to o cestování časem, o lásce, o osobnostech,... Zajímaví herci, hlavně Aubrey Plaza a Jake M. Johnson. Jsem rád, že jsem tomuto filmu dal šanci a podíval se na něj. Rozhodně nelituji. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Láska je jako cestování časem! Tohle zjištění je tím nejdůležitějším pro tenhle malý, nízkorozpočtový, nezávislý alternativní romantický film, který má určitě obrovský potenciál a může mnohé nabídnout, určitě více, než než by se dalo podle nízkého hodnocení tady očekávat (mimochodem na imdb má hodně nad sedmdesát procent). Velmi osobitý celovečerní debut amerického režiséra Colina Trevorrowa, který je překvapivě dojemnou směsí komedie a dramatu. Film s dobrými mimikry a překvapivým/nepřekvapivým závěrem, který se dá chápat buď jako velmi stylový, nebo úplně úlítlý, je to na vás. A to je právě asi největší deviza téhle komedie - nebudete se u ní válet smíchy, ale někde za ní je plno skutečného života, stačí být empatický a dát hrdinům šanci. Odměnou bude zjištění, že i romantická komedie může být osobitá a plná nevysloveného pochopení pro lidi, kteří jsou krásní spíše uvnitř, než navenek, pro které je láska jako cestování časem... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Film je založen na skutečném inzerátu otištěném roku 1997 v „Backwood Home Magazine“ a zpopularizovaném v pořadu Noční show Jaye Lenoe (od r. 1992). (Brousitch)
  • Hodinu po začátku filmu hraje hlavní hrdina Kenneth (Mark Duplass) hlavní hrdince Darius (Aubrey Plaza) na strunný nástroj, který má položený na klíně. Nástroj nemá kliku k pohánění třecího kola a tak to v žádném případě nemůže být niněra, jak se v českém překladu filmu tvrdí. Ostatně  zvuk niněře vůbec neodpovídá. V anglických titulcích je nástroj označen jako zither (citera), ale to také není správně, protože citery jsou mnohostrunné. Podle všeho je to apalačský  (horský) dulcimer, klasický americký čtyřstrunný  nástroj skotského původu. U nás je málo známý. (Tixo)
  • Veľa scén vo filme je výsledkom improvizácie hercov. Napríklad scéna, kde Jeff (Jake M. Johnson) dáva Arnovi (Karan Soni) slnečné okuliare, vyhrnie mu golier a povie, že vyzerá ako pilot, ktorý jazdí na stíhačke. (erapo)

Související novinky

Kdo natočí Ostrov lebek?

Kdo natočí Ostrov lebek?

17.09.2014

Přidělování monstrózních blockbusterů režisérům malých nezávislých filmů pokračuje. Gareth Edwards se po Monstrech dostal ke Godzille. Colina Trevorrowa po Vlastní zbraň podmínkou čekal Jurský svět.… (více)

Jurský svět fasuje záporáka

Jurský svět fasuje záporáka

05.03.2014

Když Steven Spielberg v roce 1993 oživil Crichtonův Jurský park, těžko očekával, že nastartuje velkou dinosauří mánii. Trikově přelomový blockbuster se posléze dočkal dvou pokračování, dlouho… (více)

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

20.10.2013

O čem přesně bude dlouho připravovaný Jurassic World, to studio Universal, producent Steven Spielberg a režisér Colin Trevorrow prozatím úspěšně tají. Po odkladu, který si vynutilo dolaďování scénáře… (více)

Jurský park 4 našel režiséra

Jurský park 4 našel režiséra

16.03.2013

Ještě předevčírem některé filmové weby spekulovaly, že veleještěry požene zpátky na plátna kin sám Steven Spielberg – poté, co byla sci-fi Robocalypse odložena na neurčito, má teď trochu volno.… (více)

Reklama

Reklama