Reklama

Reklama

Vlastní zbraň podmínkou

  • USA Safety Not Guaranteed (více)
Trailer 1

Neobvyklý inzerát zaujme tři cynické zaměstance magazínu natolik, že začnou pátrat po tom, co za ním stojí. Objeví mysteriózního excentrika Kennetha, milého, ale paranoidního pokladního, který věří, že rozluštil tajemství cestování časem... Darius je mladý stážista v jednom Seattleském magazínu, jenž se chopí šance vypátrat autora neobvyklého inzerátu, který hledá partnera pro cestování časem. Společně s kolegy Jeffem a Arnauem se vydají na cestu do pobřežního městečka. Zatímco Jeff pátrá po své lásce ze střední školy a Arnau zase spíš sbírá zážitky, Darius tráví čas s Kennethem, mužem, který tvrdí, že vynalezl stroj na cestování časem. Čím více se ti dva sbližují a začínají si rozumět, tím méně je jasné, zda je Kenneth pouhý blázen či zda opravdu může cestovat časem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (205)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická indie komedie o cestování v čase, která končí tam, kde ostatní film o cestování v čase začínají. Vtipné je, že většinou přitom za pochvalu stojí přesně opačná věc (začínat tam, kde ostatní končí). No ale ne tady. Safety Not Guaranteed samozřejmě jako snad každá povedená nezávislárna stojí na lidsky sympatických postavách, uvěřitelných emocích a originálním zpracování námětu. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Veľmi milý, svižný film so skvelým scenárom, sympatickými postavami a ohromným zmyslom pre humor. Šikovnej réžii podráža nohy nešikovný strih, plus to spuchnuté teľa v hlavnej úlohe to trochu kazí... Napriek tomu je Trevorrow jasný kandidát na veľkú hollywoodsku budúcnosť. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tady mě to nadšení vůbec nedostalo. Nápad by byl zajímavý, ale celé to zpracování mi vůbec, ale vůbec nesedlo. Je to taková divná kombinace amatérismu a ruční kamery, která se klepe a klepe a já nemám sílu chtít vidět každou další minutu dál. To by mi asi dřív vystřelil mozek na Mars. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $750,000Tržby USA $4,010,957Tržby Celosvetovo $4,413,000▐ hravý roztomilý film, ktorý neurazí ale k patričnému nadšeniu mi tam chýba nejaký silnejší impulz /50%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Láska je jako cestování časem! Tohle zjištění je tím nejdůležitějším pro tenhle malý, nízkorozpočtový, nezávislý alternativní romantický film, který má určitě obrovský potenciál a může mnohé nabídnout, určitě více, než než by se dalo podle nízkého hodnocení tady očekávat (mimochodem na imdb má hodně nad sedmdesát procent). Velmi osobitý celovečerní debut amerického režiséra Colina Trevorrowa, který je překvapivě dojemnou směsí komedie a dramatu. Film s dobrými mimikry a překvapivým/nepřekvapivým závěrem, který se dá chápat buď jako velmi stylový, nebo úplně úlítlý, je to na vás. A to je právě asi největší deviza téhle komedie - nebudete se u ní válet smíchy, ale někde za ní je plno skutečného života, stačí být empatický a dát hrdinům šanci. Odměnou bude zjištění, že i romantická komedie může být osobitá a plná nevysloveného pochopení pro lidi, kteří jsou krásní spíše uvnitř, než navenek, pro které je láska jako cestování časem... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Takový ten příjemný nezávislý film, který si plyne sám pro sebe. Postavy byly celkem fajn a hráli je sympatičtí herci. Celou dobu to byl spíše takovej průměr, ale hodně se mi líbil konec. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro "divné" holky, který sice nic nehledají, ale stejně to najdou. A přesně taková je Darius, jejíž zachmuřenost se mění v chuť žít, když s Kennethem trénuje na časoprostorovou misi. A já chci taky běhat s partnerkou po lese, krást lasery a unikat zlým agentům. Tento snímek mne zkrátka inspiroval a i když měl k dokonalosti daleko, tak si s myšlenkami na misi do minulosti budu ještě chvilku hrát ve svý laboratoři. Nezbylo někomu pár kilo plutonia? ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Takhle sympatický, nápaditý a dojemný indie film jsem neviděl už zatraceně dávno. Trevorrowa je na dinosaury škoda. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Další schematické, ale sympatické indie o schematických, ale sympatických loserech. Jednou za čas není nic lepšího než takovýhle malý příjemný film. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Jak už tady nebo jinde někdo napsal, tenhle film končí tam, kde příběhy o cestování časem obvykle začínají. Nečekejte žádné hard SF, je to taková milá romantická komedie s Aubrey Plaza, která je rozhodně zajímavá týpka a Markem Duplassem, jenž má u mě totální protekci už od dob, kdy kraloval v asi nejlevnějším horroru 21. století (Creep). Oni dva tuhle sympatickou, ale nijak převratnou podívanou nakonec vytáhnou těsně přes tři hvězdičky. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Je to celé tak absurdní, že to prostě musí být pravda! Mark Duplass exceluje a pomalu se stává mým oblíbencem - hercem/režisérem. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Chybí mi ono "něco" (asi myšlenka), které by celek povzneslo do pozice srdeční trvalky, ale jinak naprosto bezproblémová prácička, ve které vše zapadne přesně na místo, motivy se uzavřou a celé je to svižné jako Johnsonův humor. Začínám mít pocit, že je toho kluka na šaškování v New Girl trochu škoda. Stejně jako Trevorrowa na blbnutí v Jurském parku. Na druhou stranu, čerstvější krev jim do oběhu vlít asi nemohli. 7/10 ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Geniálny film o tom, že byť iný ako ostatní je dobré :) Výborný scenár, sympatické obsadenie, funkčné aj ako komédia. Ja som sa bavil a rád si to niekedy pozriem znovu :) ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Safety Not Guaranteed je hodně příjemná záležitost o tom, že každý máme důvod pro návrat v čase - jen to není do dob faraonů nebo dinosaurů, ale do chvíle, kdy můžeme změnit nebo ovlivnit chod našeho vlastního života! PS: Popravdě si Jurský park IV. od Colina Trevorrowa nedokážu moc dobře představit, ale volba je to celkem zajímavá. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Tak já čekal něco naprosto jiného. Tohle mě ohromně překvapilo, celou dobu jsem čekal, kdy začnou cestovat. A pak se z toho vyvrbí tak nádherný příběh s velice hezkým koncem. Ani se mi to nezdálo jako komedie, scifi jen díky závěru a romantika byla taky celkem na okraj. Ale ono tohle někam žánrově zařadit je celkem složité, takže zdejší zařazení beru. Každopádně co bych rád je to, aby udělali druhý díl, nejspíš o té cestě, a pak popřípadě i třetí. To by tomu slušelo a kdyby to bylo takhle kvalitní, byl bych nadšený a tleskal bych třikrát. Takhle tleskám sice jen jednou, za to ale pořádně. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Sympatický milý malý film s výtečně napsanými postavami a hezky švihlou zápletkou. Dialogy odsýpají, Aubrey Plaza je cute a Jakea Johnsona z New Girl mám čím dál radši, Jen ten maník, co vypadá jak mladší verze Seana Beana, mi tam moc nesednul a od závěru jsem také čekal malinko víc. I tak ovšem příjemné překvapení. 70% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Príjemná indie romanca s príchuťou sci -fi (?) má skvelý nápad, sympatických hercov ale bohužiaľ až príliš malý rozpočet. Svojou žánrovou nejednoznačnosťou mi to pripomínalo hlavne K -Pax. Nevzrušivých ale poctivých 6/10. Ale fakt nechápem, prečo dostal Trevorrow na základe tohto filmu točiť nový Jurský park. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Vzletné myšlenky o dinosaurech a významných historických událostech brzy vystřídá vědomí, že většina z nás by časem nejraději cestovala proto, aby odvrátila své vztahové a rodinné krachy, svá selhání a osobní neúspěchy. Je to smutné? Je to lidské a v Safety Not Guaranted také svěží a roztomile přitroublé. Náramně neortodoxní a odlehčená romance. Má recenze zde. ()

Související novinky

Kdo natočí Ostrov lebek?

Kdo natočí Ostrov lebek?

17.09.2014

Přidělování monstrózních blockbusterů režisérům malých nezávislých filmů pokračuje. Gareth Edwards se po Monstrech dostal ke Godzille. Colina Trevorrowa po Vlastní zbraň podmínkou čekal Jurský svět.… (více)

Jurský svět fasuje záporáka

Jurský svět fasuje záporáka

05.03.2014

Když Steven Spielberg v roce 1993 oživil Crichtonův Jurský park, těžko očekával, že nastartuje velkou dinosauří mánii. Trikově přelomový blockbuster se posléze dočkal dvou pokračování, dlouho… (více)

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

20.10.2013

O čem přesně bude dlouho připravovaný Jurassic World, to studio Universal, producent Steven Spielberg a režisér Colin Trevorrow prozatím úspěšně tají. Po odkladu, který si vynutilo dolaďování scénáře… (více)

Jurský park 4 našel režiséra

Jurský park 4 našel režiséra

16.03.2013

Ještě předevčírem některé filmové weby spekulovaly, že veleještěry požene zpátky na plátna kin sám Steven Spielberg – poté, co byla sci-fi Robocalypse odložena na neurčito, má teď trochu volno.… (více)

Reklama

Reklama