Reklama

Reklama

Celeste (Rashida Jones) a Jesse (Andy Samberg) spolu chodili už na střední škole. Brzy poté se vzali a nyní, na prahu třicítky, stojí na křižovatce. Zatímco Celeste zažívá úspěchy v podnikání, Jesse je nezaměstnaný, bez chuti do života. Celeste má pocit, že pokud by se rozvedli nyní, mohli by zůstat přáteli. Jesse, přestože Celeste stále miluje, její rozhodnutí pasivně přijímá. Celestiny představy se ale od reality liší. Zatímco si zvyká na nový život, pomalu a bolestivě si uvědomuje, jaké chyby v manželství udělala. K nápravě si ale vůbec nezvolila vhodnou chvíli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (67)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Rashida Jones mi tady udělala obrovskou radost. Ať byla jakákoliv, nevím proč, trošku jsem jí v tom jejím chování rozuměl. No a právě proto se mi pak na film koukalo hezky. Dokonce i ten Andy Samberg mi nevadil. Na vztahovačku děsně příjemná práce, která nenadchne, ale ani neurazí. No a otevřený konec, ten vyloženě potěší, protože život takový prostě je. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $3,094,813Tržby Celosvetovo $3,536,813▐ ani tak ani tak, ani dráma ani komédia, pripomenulo mi to podobne nevýraznú Terapiu láskou /40%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Sympatičtí herci nezakryjí fakt, že ten film byl vcelku o hovně. Respektive hlavní premisa není špatná, ale z vody se vařilo až moc. Andy Samberg byl až nečekaně civilní, ale bohužel značně větší prostor dostala Rashida Jones. Mám tu herečku rád, ale zde byla její postava prostě píča. Navíc fakt přehnaně stylizovaná do ženský která je hrozně v poho a kterou chlapi musej žrát, protože je přece kunda a hulí z gigabongu a dělá masturbační džouky. Ano byly to samé chvályhodné vlastnosti, bohužel to tlačení na pilu zde bylo příliš okaté. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Někdy prostě dospějete do bodu, kdy po dlouholetém vztahu máte toho druhého sice rádi, ale není to partner úplně podle vašich představ a vycházíte s ním spíš jako s nejlepším kamarádem. Přestože ho odkopnete s nadějí na lepší vyhlídky, vystřízlivění přichází ve chvíli, kdy se ten druhý nečekaně pohne dál.. Hodně pravdivá vztahovka na pohodu, která osloví především lidi, jenž pochopili cenu milovaného až když ho ztratili. Je to tak a bude vždycky. Co tohle tak-trochu-komediální-drama vyzvedává z průměru je právě ta pravdivost a (víceméně neobvyklý) konec. Trochu to ale zabíjí pomalejší tempo a až moc "jsem v pohodě!" hlavní hrdinka (ta s tou strašnou ofinou). Ale co, za tu účast E.Wooda a konečně nepřehrávající Emmy Roberts se smiluji. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo slabší, ne že by film vyloženě nudil nebo se nedal vydržet, ale zápletka, resp. její vývoj, mi nepřišel úplně věrohodný, a hlavní hrdinka byla nesympatická. 5/10 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých lepších nezávislákoch, kde i ''WTF!'' je vyslovované s takou eleganciou, že skôr počuť: '' Well, that's fantastic!'' než ako to, na čo sme zvyknutí! (V poslednej dobe sa mi to fakovanie nejak páči, ale vravím, musí to mať eleganciu, šmrnc a nie, ako ked' sa fluše na chodník.) Mimochodom, logo cédéčka nemalo chybu a tiež mi už asi nebudú vadiť zmrdi, čo sa predbiehajú vo frontách v obchodoch. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Sklamanie. Ale môžem si za to sám, moc som sa tešil. Problém je v tom, že "Celeste and Jesse Forever" sa stále na niečo hrajú; konkrétne na "500 Days of Summer" - a občas je to skrátka moc okaté. Okrem toho, nie všetky vedľajšie postavy a dejové línie majú čo povedať. Elijah Wood ako teplý kamarát - komická postavička dostal málo vtipov (asi dva) a Emma Roberts je tu už čisto na natiahnutie stopáže. Andy Samberg (Jesse) - po minulom Sandlerovom fekáli - opäť dokazuje, že je iba trápny neherec. Jeho prejav obsahuje asi tri výrazy, aj tie odkopírované od Setha Rogena, s tým rozdielom, že Rogen je vtipný. A nech mi nikto nehovorí, že schopnosť rozplakať sa je nejakým dôkazom talentu. Ten človek je herecky ešte pod Jiřím Mádlom. Pri niektorých vypätých scénach bohužiaľ stroskotáva aj Rashida Jones, vo svojej prvej veľkej úlohe (kvôli ktorej som na to vlastne pozeral a ktorej to rozhodne nemám za zlé). Ona je hlavným ťahákom snímku, snaží sa nad rámec svojich možností (aj keď sú obmedzené), konečne v hlavnej úlohe; navyše sa pod film podpísala aj ako spoluscenáristka a ja jej to všetko hrozne prajem. Celeste and Jessie nakoniec aj tak zostanú niekde na hranici šesťdesiatich percent a štyrmi hviezdičkami teda hodnotím preto, že som na týchto indie vzťahovkách vyrastal, za vynikajúci pesničkový soundtrack a za Rashidu (v neposlednej rade). Aj keď objektívne je to tak na 65%. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Nevím, co to na nás ti dva zkoušeli, ale láska to nebyla! No, aspoň, že se pobavili u takových stupidit, jako je stříkající balzám na rty! 30% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Upřímně musím přiznat, že jsem to neměl sílu dokoukat. Film je naprosto jalový. I reklama na vložky, tablety do hajzlu nebo dědu Hornbacha, surfujícího holým zadkem lesem po prknech má větší grády a spád. Ústřední pár k sobě neustále hledá cestu; marně. Jen si neustále vyčítají úspěchy a neúspěchy. Hlavní hrdinka, ačkoliv je hezká a sympatická, navíc vypadá tak o deset let starší, než její protějšek, což dost kazí představu o dokonalém páru. Hořko sladká hromada žvanění bez vtipu a nápadu diváka nakonec umlátí jako hospodský rváč s bicepsy jak stehno židlí do zátylku. Snad to dopadlo happyendem. Já už to nechci zjišťovat. 35% ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Určite to bola viac dráma ako komédia, ale predsa to občas vyznelo aj vtipne. Podobných filmov založených na vzťahu dvoch ľudí, ktorý neustále mení svoju hodnotu je veľa. Tvorcovia vsadili síce na osvedčenú a nevyčerpateľnú tému láska a zároveň rozdielne nároky na partnerov, ale spôsobom ktorým hnali tieto ovečky od oltára bol ochudobnený nedôstojnými, perverznými scénami, vtiahnutím do deja homosexuálov a nedostatočným navodením dramatickej atmosféry. Tiež zanedbali vykreslenie stavu po použitý drog a najväčším fiaskom bolo, keď nešťastná manželka našla útočište u ešte mladšej teenegerskej speváčky. Priemerné výkony hercov len spečatili moje hodnotenie na 50%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ze začátku trochu plytký ale ve výsledku příjemný a v mnoha ohledech překvapivě reálný romantický film (spíše drama než komedie) o dvou lidech, kteří i přes obrovskou lásku neplánují společný život ale rozvod. Samberg (díky bohu) nevýrazný ale Rashida Jones překvapivě skvělá. Ve výsledku příjemné překvapení. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Máte vztah, který klape, ale neuvědomujete si to. Partner vám přijde nesoběstačný, bez cíle, děti byste s ním mít nechtěla. Podáte žádost o rozvod. Ale pořád si s tím chlapem rozumíte... Rashida Jones si napsala scénář na tělo. A jak už to bývá, chtěl ten její příběh dramaturga, některé její ambice jí někdo mohl vymluvit. Ale nestalo se. Když pak je člověk přesvědčen, jak bezvadně si to sepsal a zahrál (naštěstí nerežíroval, to obstarala kamarádka), nevidí zápory svého díla. Přitom námět je chvályhodný – tématem je nutnost umění dospět. Umět si přiznat, kde jsou mé hranice, vidět to skutečně důležité, nebo v sobě objevit a nepotlačovat city. Hlavní hrdinka filmu sice podá žádost o rozvod, ale Jesse jí pořád chybí. Přitom ten se už chce pohnout dál, takže si najde partnerku, ta ho motivuje na sobě pracovat a stát se respektovaným výtvarníkem, čekají rodinu. Zato do té doby úspěšná Celeste dělá najednou jednu chybu za druhou, v práci se nedaří, a najednou zjišťuje, jak jí Jesse chybí. Snaží se o to, aby se vrátil, ale věci už zkrátka nejsou tam, kde byly. A to ani, co se předbíhání ve frontě týče (důležitý motiv, jenž dostaneme jako diváci naservírovaný třikrát, s podivným vysvětlením, že předbíhání je vlastně správné). Špatně postavená je celá kostra vyprávění. U některých scén si jen můžeme odškrtávat povinné položky (mejdan, snaha se opít, nevydařená snaha o jiné rande...), jindy přijdou na řadu trochu podpásovky (veganská restaurace). Avšak hlavní problém je, že herec Andy Samberg vedle herečky Rashidy Jones vypadá maximálně jako její mladší brácha. Bývalého manžela mu těžko věřit. Stejně tak vedení příběhu je kostrbaté, a tam, kde mělo být vtipné, je zoufale nudné. Nechybějí nakonec ani středostavovské atributy – svatba jejich kamarádů i s proslovem, nestíhání této svatby apod. Jako kdyby autorka měla nakoukané romantické filmy, a až na sraz na Empire State Building všechny využila. Jenže lacině, bez dalšího nápadu. Navíc u obrazu těžko sem tam něco poznat, neb kamera nepostojí, pořád se kýve a sem tam dokonce juká na herce z nemyslných podhledů nebo nadhledů. Potěší konec, který není romantickou nelogickou slaďárnou, ale vychází z určité psychologie postav (nakolik nám byly představeny skutečně jen letmo) a reálného světa. Je to však málo, i přesto, že se nám opět dostane ponaučení o tom, jak předbíhat ve frontě je správné. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho trochu víc, moc se mi to nelíbilo. Rashida Jones i Andy Samberg předvedli velice sympatické výkony, no tento film zkazil nekvalitní scénář. Některé pasáže mi prostě přišli špatné, ten příběh nebyl úplně dokonalý což korunoval i ten nepovedený závěr filmu. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Nenucený snímek, který vás zaujme svou jednoduchostí. A jak se říká - v jednoduchosti je krása. Tohle drama s komediálními prvky mě hodně zaujalo a výběr herců taky. 80%. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Zasraný Švédi !! Oni snad dělaj ten nábytek naschvál tak, aby se nedal sestavit, jenom aby tě nasrali !!" ;) Bože můj, tak to byla nečekaná pecka !! Ani si, bez ohledu na to bizarní mně velmi blízké téma, nevzpomenu, kdy jsem naposled viděl podobně úžasnou, řekněme třeba romantiku, která navíc nese tolik ozvláštnění v rámci nejen žánrových vzorců, že se nestačím divit, návdavkem s tak fantastickým skriptem.. Nicméně mě vůbec nepřekvapuje, že ten napsala právě krásná Rashida Jones, ty vlastní zkušenosti tu zkrátka cítíte, a tak se otázka, kdo by zvládl napsat podobnou roli lépe na tělo talentované herečce než ona sama, jako poměrně zbytečná.. Rozhodně se nejedná o dokonalý film, to spíš řemeslně jistý, se slušnou chemií, luxusně napsaný, zvlášť silný v dialogu, živoucí, nepředvídatelný a chytrý.. Vtipný i v jistých pasážích nesmírně smutný !! Lee Toland Krieger, jehož jméno mi dosud absolutně nic neříkalo, mě hodně namlsal, a tak si tohohle nadaného režiséra budu rozhodně všímat.. A takové snímky se dnes moc netočí, což zamrzí, ale těžko se divit, když patří očividně mezi ty tolik nedoceněné.. No, nechte bejt, vaše chyba !! Za mě čtyři a půl naprosto bez rozmýšlení.. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Indie film o vzťahu, ktorý nikdy nemal skončiť, ale skončil. A viete čo? Je to celkom nudný blábol. Vzťahovka alá Zach Braff, sa nekoná. Je to príliš ťažkopádne, príliš zahľadené do seba a masturbujúce nad tým, ako to vo svete funguje. Lenže čo s toho divák má? Postavy nie sú veľmi sympatické, už len preto, lebo sa nevedia rozhýbať zo svojim životom, a stále sa vracajú k minulosti, čo značí že sa divák musí vracať s nimi. Tých pár úsmevných momentov je zahádzaných kopou sebaľútosti a depresie a náznak niečoho nového na konci mi prišiel ako keby sa žiadna zmena v skutočnosti nestala. Je fajn, že si herci napíšu scenár v ktorom si aj sami zahrajú, ale ako si zabudli a to, že film by mal byť pre divákov. Možno že som príliš krutý, ale jednoducho takýto druh filmov zo života, mi začína liezť krkom, pretože sa z nich nestáva nič iné len variácia na stovku podobných filmov. Kam sa podela magickosť Juno, uletenosť Super, alebo vyspelosť Garden State? Trocha pozitivizmu by to chcelo a nie sa vŕtať v hnoji, ktorý mohol byť po 20 minutách vyriešený. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s komentářem uživatele hellstruck. Za sebe jen dodávám, že ne vždy znamenají slova "miluju tě" a líbání to, co bychom od nich čekali a chtěli. Ale kdo ví, že jo :-) ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Sympatičtí herci táhnou celkem zajímavý indie film, jehož hlavní a bohužel dost zásadní chybou je fakt, že se nedokáže rozhodnout, jestli chce být spíš komedií, romantikou nebo dramatem. Výsledný mix je tak od všeho trochu, ale jako celek moc nefunguje. Což je škoda, protože potenciál to má ve všech rovinách, ale snaha svézt se po módní vlně podobně laděných filmů v tomhle případě vyzněla spíš do prázdna. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celeste a Jesse jsou naprosto skvělý pár. Neskutečně si rozumí, všude jsou spolu, baví se a smějí se, jako jen málo párů. O to více vás překvapí, když zjistíte, že se tihle dva zrovna rozvádějí. Kdyby vám to sami řekli, nevěřili byste jim. Podle všeho se však hádali a právě tím, že se rozhodli rozvést, dalo všechno do pořádku. Jenže alkohol dělá svoje a oni spolu nakonec skončí v posteli. Jemu by to nevadilo, on ji miluje, ale ona to nenese dobře. Pak si ale uvědomí, těsně předtím než musela na nějakou dobu odjet. Celeste se chce s Jessem vidět, protože i ona zjistí, že vlastně rozvod nechce. Vrátí se a konečně mají čas si promluvit. Jesse jí ale sdělí zprávu, která s ní docela zamává. On čeká dítě s jinou. Jak je to možné?! Vždyť byla pryč jenom dva týdny! No jo, nevěra se objeví po nějaké době, hlavně když byla nechráněná. Jesse najednou chce rozvod, chce být otcem, ale Celeste chce jeho. Miluje ho. A teď tu máme základní problém. Jak to s těma dvěma vlastně skončí. Budete až do konce napnutí, jestli spolu zůstanou anebo se Jesse rozhodne pro svou nevěru. Vlastně je to místy celkem pěkný film, jen přestává být celkem rychle zábavný. Jde pak už jen o city, o to, jak se ona dokáže ztrapnit, že on neví, co vlastně opravdu chce. Začíná to pak být celkem dlouhé a vy se jen zajímáte o to, aby už to konečně vyřešili a vy si mohli jít po svém. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/01/divosi-10-years-divoka-stvoreni-lets.html ()

Reklama

Reklama