Reklama

Reklama

Carmen

  • Slovensko Carmen
Trailer

Obsahy(1)

Muzikálová Carmen je hvězdou cirkusu, který přijíždí do přímořského španělského města  zrovna v době zásnub starostovy dcery Kataríny s policistou Josém Riverou. Oba jsou charakterově čistí až naivní, což se rozhodně nedá říci o mafiánském starostovi Mendozovi a jeho hlavním pomocníkovi, policejním kapitánu Zunigovi. José je přeci jen nedočkavý a rád by lásku snoubenců posunul z platonické úrovně dál, ale zbožná Katarína je pevně a neoblomně rozhodnutá počkat až na svatební noc a nezvyklá ji ani Josého naléhání ani pragmatické rady tety Inéz. José se snaží s Katarininým odmítáním smířit, ale první setkání s Carmen mu převrátí život na ruby. Marně jí a vlastně především sám sobě vysvětluje, že je zasnouben a navíc vázán pracovními povinnostmi. Síla, která je táhne k sobě, svou mohutností překvapí nejen Josého, ale i samotnou Carmen. To však nenechá chladným majitele cirkusu Garcíu, který se ke Carmen chová zcela majetnicky a je připraven použít jakékoli prostředky, aby si Carmen, o kterou jeví zájem i Zuniga se starostou, uchoval pouze pro sebe. García beze svědků zastřelí kapitána Zunigu Josého pistolí a obvinění tudíž padne na Josého. Ten se před starostovým hněvem ukryje v lesích, kam za ním přichází Carmen, aby jej varovala, že Garcíova pomsta teď může zasáhnout nejen Josého, ale i všechny, na kom Josému záleží. Nebezpečí od psychopatického Garcíi hrozí tedy i Kataríně, což se může zdát přitažené za vlasy, ale pro tento okamžik musíme věřit Carmen, že zná Garcíu natolik dobře, aby věděla, že je skutečně schopný všeho. José odmítne utéci, naopak požádá Carmen, aby mu pomohla ochránit Katarínu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (37)

Sweeneyyy 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony převážně nucené, hudba nudná, zpěv místy pofidérní. První třetina byla snesitelná, poněvadž byla ve stejné lince jako opera, nicméně pak jsem nabývala prazvláštního dojmu, že mě čeká nástin dramatickým osudů Carmen z neméně dramatické telenovely. Přiznávám, že někde po druhé polovině má pozornost mírně ochabla, a začala jsem si pročítat náhodné recenze. Tak trošku jsem přišla na to, odkud vítr fouká. A ubezpečila se, že tak náročným divákem nejsem jen já. S klidem v duši jsem se tedy přemohla a zhlédla počin až do samého konce. Dodám snad už jen jedno, poslední dojemná scéna byla tak špatně zahraná, že jsem se nepatřičně usmívala. ()

George.Camel 

všechny recenze uživatele

Carmen jsem viděl 4 dny po premiéře. Bylo to úžasné a jsem rád, že jsem jej mohl vidět na filmovém plátně. Pokud vím, lístky na živý muzikál se nedaly sehnat. Film ukáže zpěváky v detailu, což na divadle nemáte šanci vidět. Záběry kamer byly ze všech možných úhlů a nabídly zajímavé pohledy. A výprava celého muzikálu byla úchvatná. Tolik tanečníků a zpěváků. Bezvadný byl i zpěv Lucie Bílé, Noida, Jirky Korna, Dashi a dalších. Životní role Lucie Bílé, nedovedu si představit Carmen zpívanou jinou zpěvačkou, Opravdu nezapomenutelný zážitek, z mnohých písniček vám bude běhat mráz po zádech a vyhrknou vám i slzy. "Kéž sílu mám, svůj život žít a osud svůj do rukou pevně vzít ... " ()

Reklama

Košoun 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nejkvalitnější záznam muzikálu, který kdy vznikl, a to i ve světovém kontextu. Skvělá kamera a střih. Nevím proč to někdo nazývá "filmem", je to prostě klasický záznam divadelní inscenace ve 3D (poněkud zbytečné podle mě), nic víc ani míň. Horší je trochu zvuk, ale počkejme na DVD - v CineStaru na Andělu docela špatné. Jinak představení je jedno z těch lepší, které u nás vzniklo - skvělá hudba, dobrá výprava, umělci taktéž kvalitní (rozbírat Lucku Bílou nebudu, mám k ní takový neutrální postoj a do téhle role mi sedla, samozřejmě pokud ji nemáte rádi, tak po tomhle určitě nezačnete). Pak je tu libreto a české texty, které se zrovna nepovedly. Ale v rámci Prahy zaplněné písničkály Michala Davida je to téměř skvost :). Technické provedení záznamu *****, představení ***, celkem tedy ****. ()

PedroPo 

všechny recenze uživatele

Je škoda, když pro českou zpěvačku napíší hudbu a libreto renomovaní američtí autoři, tak výsledek je zase jen český. Prostě Karlín není Broadway, kde to frčí trochu jinak. A nedostatek peněz byl vidět. Stejně jako ne vždy dokonalé herecké výkony. Lucie Bíla je už natolik zaškatulkovaná, že i když se hodně snažila, její výrazná gesta se občas dostala ven (což bilo do očí hlavně při předscéně s tanečníky tanga). Překvapil mě Noid Bárta a ten mladík, co hrál Josého. A postupně mě čím dál tím víc bavila hudba. Zklamání byl naopak Jiří Korn, které jinak uznávám jako velkého profíka. ps - ve scéně kdy se hádá Carmen a Zuniga, koukejte Zunigovi na ruce, resp. na rukavice. Taky pěkně zaspal skript :) ()

Honz@ 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem Carmen živě v HDK a byl to zážitek. Živý orchestr, výkony, choreografie. A i v kině jsem byl nadšený. Sice bych asi raději uvítal, kdyby to nebylo ve 3D a kdyby nebylo tolik zpomalených nebo zrychlených scén. Výkony účinkujících dokonalé a jednoznačně hvězdou záznamu je Lucie Bílá. Někomu se možná zdá stará, jiní mají názor, že na to už nemá. Ale opak je pravdou. Lucie předvádí na české poměry vynikající muzikálový výkon. Dokonalý procítěný zpěv, slušné herectví a poprala se i s pohybem. Carmen je jedna z těch rolí, kdy v podstatě hlavní představitelka nesleze z jeviště (tady "nesleze" z plátna). Broadway nebo Londýn - zde se hrají muzikály těchto autorů a můžeme být rádi, že Carmen měla světovou premiéru u nás a že bylo dovoleno tento záznam udělat. A kdyby Lucie byla tak špatná, tak jí nepřemlouvají, jak několikrát uvedla v médiích, aby tuto roli hrála právě třeba v Americe. Ale není to jen o Lucii Bílé. Třeba Peter Strenáčik je opravdu talent a objev. Dasha je jedna z nejvýraznějších osobností české populární hudby, Jiří Korn je stálice, Pavla Břínková skvělá operetní zpěvačka, Noid nebo Kumpricht výborní zpěváci... Každopádně celkově téma tohoto muzikálu je zajímavé a dobře zpracované. Setkal jsem se s tím, což je úsměvné, že několik lidí očekávalo takovou bombu, jakou nám naservíroval Hooper s Bídníky, kteří jsou opravdu luxusní a v tuto chvíli se jedná o nejlepší filmové zpracování muzikálu. Ale Carmen je jen ZÁZNAM představení, což se uvádí i na plakátech a proto je k tomu potřeba tak přistupovat. Celkově proto ****. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama