Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joanna s Benem adoptují šestiletou Piper. Joanna je konečně šťastná. S Piper však přichází do domu i duch její biologické matky... Ben Maxwell má syna Dylana z dřívějšího vztahu, ale Dylan moc nevychází s Benovou současnou manželkou Joannou. Ta nemůže mít děti a společně s Benem zkouší adopci. Když si je zavolá sociální pracovnice Kim Carlsonová, jsou šťastní, neboť si myslí, že je adopce úspěšná. Kim Benovi s Joannou vysvětlí, že je musí z databáze žadatelů o adopci vyloučit, kvůli Joannině přiznání, že bere antidepresiva. Joanna má za sebou těžké období, zemřel jí otec, kterého milovala, a matka, s níž si nikdy nerozuměla, je kvůli Alzheimerově nemoci v domově s pečovatelskou službou. Rozhovor vyslechne sociální pracovnice Lydia, která má sama psychické problémy, jelikož se jí často stává, že po zvednutí zvonícího telefonu slyší jen děsivé zvuky. Lydia navštíví Joannu s Benem doma, kde jim nabídne, ne zcela legální adopci šestileté holčičky Piper. Jelikož Lydia slíbila, že dokumentace bude v pořádku, Ben s Joannou Piper adoptují. Piper si na hřišti zpívala podivnou písničku a hned na to se opodál objevila žena, kterou Piper oslovila „mami". Když si chtěla Joanna se ženou promluvit, ocitla se Piper zničehonic uprostřed silnice a málem ji zajelo auto. Pro Joannu je Piper vším, snaží se ji chránit a kvůli Piper se pohádá i s Dylanem, který raději odjede na kolej dřív. Joanna jde na návštěvu za svou matkou i s Piper, ale matka je zlostná a malou Piper odvede z místnosti zdravotní sestra Gretchen. Když se matka uklidní a vrátí se do reality, ptá se po Piper, ale záhy se zase ocitne mimo realitu a Joanna uslyší stejnou písničku, kterou slyšela poprvé od Piper na hřišti...

Cizí žena, kterou Piper nazývá matkou, se začne objevovat i u Joanny doma a evidentně ovlivňuje i myšlení Joanniny matky, která se pokusila o sebevraždu oběšením. Joanna se rozhodne zjistit, co se opravdu děje. Nejdříve zjistí adresu Lydie, ale Lydii doma nenajdou, zato najdou stopy spiritistických rituálů a ohořelou složku Piper, z níž se dozví o předešlé adopci. Joanna s Benem se s bývalými adoptivními rodiči sejdou a zjistí, že Pipeřina matka Ashley se ve vězení oběsila. Joanna se od advokátky, která zastupovala Ashley, dozví, že Lydia s adopcí Ashley podvedla, neboť ta si myslela, že podepisuje jen svěření Piper do pěstounské péče po dobu jejího pobytu ve vězení. U Maxwellů v domě je proveden očistný rituál a vše nasvědčuje tomu, že duch Ashley je pryč, ale objeví se Lydia, která chce zabít Piper, aby se zbavila ducha Ashley. Joanna se ukryje s Piper v dětském pokoji a společně přivolají ducha Ashley. Ashley zabije Lydii, ale nehodlá odejít bez Piper. Joanna s ní začne mluvit jako s milující matkou. Ashley si vzpomene, že by své dceři nikdy neublížila, a nechá rodinu Maxwellů i s Piper v klidu žít... (TV Prima)

(více)

Recenze (9)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Ďalší prídavok o posadnutom " bejby " ktoré maká "sharapatu". Unavená zbytočne stráveným časom a s dojmom prebytočnosti podobných, nijako progresívnych snímkov, hodnotením nezohľadňujem už ani TV formát. Apropo - cast je nulový (subjekt). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Aniž bych si dopředu zjišťoval něco o tomto televizním filmu, měl jsem zpočátku dojem, že půjde o další tuctovou podívanou o zlověstném malém frackovi. No a ona se z toho nakonec vyklubala tuctová duchařina o pomstychtivém duchovi a rádoby srdceryvným závěrem, který ovšem zřejmě příliš diváků neokouzlí. Přesto si nemyslím, že by šlo vyloženě o tragickou podívanou, protože několik zajímavých momentů – scén jsem tu přece jenom našel a dokonce byla vidět tvůrčí snaha navodit i jakousi formu atmosféry. Přesto musím souhlasit, že do průměrné podívané to mělo sakra daleko. Zvláště když nám tu vlastně nebylo nabídnuto nic originálního ani šokujícího, co bychom už neviděli někde jinde.   Sázkou na jistotu měla být známá herečka Rebecca Romijn, která taky jasně vévodila zbytku osazenstva, jenomže ani ona nedokázala vyždímat z toporného scénáře více, než by bylo zdrávo. Nešlo si totiž nevšimnout častého skřípání nejen v logice, ale i tempu příběhu. Zatímco občas se tvůrcům podařilo navodit alespoň trochu atmosférickou pasáž (zvláště pak ke konci filmu), jindy to byla dost nezáživná nuda a tak zde samozřejmě převažovala. Nevím no, když už vaříte z vyčpělého tématu, měli byste se alespoň přijít s něčím zajímavým, co upoutá diváky do křesel, to se tu však nestalo, jen hromada klišé.30% ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Další film o adoptovaném dítěti . Tady sice dítě je relativně v pořádku, ale zato ho chce zpátky jeho matka, jenže je mrtvá a jen tak si to nedá vysvětlit. Atmosféra poměrně nudná a děj ohraný a nezáživný. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Majinta hojšišta ťuťuňuňu. To nesnáším v normál filmu natož v takovém „nerváku“ jako byl tento. Velkým kladem je zde hezká Rebecca Romijn a občasné dobré scény. Ovšem jinak je všude znát televizní produkce. Je to škoda, protože to hodně tluče do očí a snižuje dojem. No, závěr je takový. Dost jsem se nudil, ale některé kvality i tak filmu přiznat musím.   30 % ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama