Reklama

Reklama

Zlo

  • angličtina Evil
Trailer

Obsahy(1)

Ak ste v ZLOm čase, na ZLOm mieste, stačí ZLOmok sekundy a dostane vás…  Videá o paranormálnych javoch sa partii chalanov vymknú spod kontroly, keď prijmú ponuku neznámeho muža, nakrúcať v jeho dome. Udalosti naberú rýchly spád a dom začína odkrývať stále hrôzostrašnejšie tajomstvá. Všetko, čo sa v dome deje im najprv pripadá ako zlý vtip, ale veľmi rýchlo pochopia, že zlo existuje a je stále bližšie a silnejšie. Pohltení reportážou a vlastným strachom začínajú svoj boj o život... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Slovenský horor, který šlape na paty podobným filmům z daleko rozvinutějších zemí. Naši východní bratři se mohou tedy na rozdíl od nás pochlubit čistokrevnou žánrovkou, která sice není dějově ničím překvapivá, ale potěší civilními herci ,což se v našich luzích a hájích nenosí a naši "páni umělci" vždy do všeho musí vnést "kus dramatu", slušnou atmoškou a lekačkami, které ač očekávané, fungují slušně. Opět závidím a třeba jednou i v České kotlině nebo na Moravském poli, Slezsko nevyjímaje, vznikne něco podobného, do té doby musí stačit Vlčí bouda. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Dobré to bolo! A neprišlo mi to ako kopírka - pocta skôr. Ona to vždy začala nejaká tá povedomá situácia (hlavne teda z Recu a Blair Witch, alebo napríklad aj z Kubrickovho Shining), ale pokračovala nakoniec inak, akési alternatívne vyústenie situácie (minimálne tá Blair Witch scéna bola rozhodne pocta). Trochu ma iritovali herci, ale čo som čakal?! Vraj prvý slovenský horor. Bože díky že to neni slasher! Napätie ujde, lakačky fungujú a atmosféra, tá ma vyložene bavila. Okrem toho, je to sranda: "Potraviny sú vaše tiež? Boli. Museli sme zavrieť, keď to celé začalo. Prečo? Nedalo sa. Vždy som musel prísť ráno poupratovať. Tovar rozhádzaný po zemi, dotrhané obaly, porozbíjané flaše. Ľudia prestali chodiť keď to našli a Jednota je tu kúsok za rohom..." 65% PS: Ak má pán Bebjak s found footage ešte nejaké plány, doporučil by som mu navštíviť so štábom staré kasárne na Vojenskej ceste, v Bratislavskej Dúbravke. Je to tam síce opustené, so zákazom vstupu, ale koho to kedy zastavilo, že? ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo slušné. Hlavne to, že ide o štandardný horor v štandardnom prevedený (ten štandard je dobre zvládnutý) robí z filmu príjemnú zábavu. Jednotlivé scény sú lepšie ako celý film (chýba väčšia zomknutosť i gradácia). REC je v rámci tohto subžánru ťažko prekonateľný, preto poteší, že tvorcovia sa na nič nehrali a odpozerané finty použili len ako povinnú jazdu a sústredili sa na vlastný prístup. Najviac sa mi páčilo pohrávanie sa s humorom... ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Slovákům se povedl husarský kousek! Zřejmě první domácí handycam zářez, který možná až okatě těží ze stylově spřízněných Blair Witch Project, Rec či Grave Encounters, ale ve výsledku se jedná o naprosto funkční a zahraniční produkci konkurující záležitost. Samozřejmě si řeknete, že se opakuje něco už x-krát zpracované a budete mít pravdu, ale copak se to neopakuje ve všech žánrech a dokonce mnohem četněji? Za obrosvské plus pochopitelně beru zcela uvěřitelnou atmoféru zasazenou do ještě uvěřitelnějšího slovenského prostředí - a možná právě proto má film takovou sílu, není nic působivějšího, než pocit sounáležitosti, kdy něco podobného můžete zažít ne v blairském lese, ale pár kilometrů za hranicemi nedo třeba i v sousedově sklepě :). Pak už stačí jen prohlídka temného starého baráku, kde se dějí "divné věci", trochu empatie a zálibu v tomto žánru a máme na světě pecku jako hrom. Ano, i přesto, že zohledňuju ne příliš originální provedení nadpřirozena a znalci přesně dosadí odkazy, ze kterých Slováci čerpali, i přesto všechno je tah na branku tak silný, že výsledný pocit strachu a napětí je zatraceně intenzivní. Snad to nebude znít jako rohouhání, ale co do cvakání prdele je tohle po Blair Withc zatím nejsilnější adept z nízkorozpočtového ranku found footage! Fanouškům žánru rozhodně doporučuju! ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Konečne dobrý slovenský žánrový film. Formálne a technicky bez nejakých veľkých chýb, poctivo, klasicky, jednoducho, no účinne urobený film, za málo peňazí (a pomerne rýchlo urobenej) veľa muziky, žiadne faux pas sa nekonalo, normálne v pohode blair-witchovsky urobený horor, kde dokonca aj herecké výkony a dialógy nepôsobili vôbec trápne, ale prirodzene a normálne, dokonca miestami aj humor, a atmosféra tiež vcelku solídna - slabšie povahy a horormi nevytrénovaní diváci (a diváčky) sa možno budú aj báť. Spokojnosť. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Budova, ve které bylo uvězněno samotné zlo, leží v obci Bernolákovo, nedaleko Bratislavy. (herr_carter)
  • Film bol natáčaný iba jednou kamerou. (Moni65)
  • Při rozpočtu pouhých 100 000 eur vznikal snímek během 11 prosinových dnů roku 2011. (Sufferer)

Reklama

Reklama