Přerušené ticho (TV film)
Sexting in Suburbia
Shattered Silence
(USA)
Drama / Thriller
USA, 2012, 85 min
John StimpsonHrají:
Liz Vassey, Jenn Proske, Ryan Kelley, Judith Hoag, Ken Cheeseman, Tom KempObsah
Zatímco ostatní matky mluví o svých bojích s dětmi, Rachel a její dcera Dina mají velice blízký vztah. Matce říká vše, alespoň si to Rachel myslí. Když tu náhle Dina spáchá sebevraždu, Rachel je zničená a zmatená. Snaží se najít odpovědi na to, co se dělo v posledních dnech života její dcery. Když však během svého pátrání začne dostávat anonymní výhružky, zjistí, že v tom může být víc než je na první pohled zřejmé. (dogma97) -
Dramatický thriller o sebevraždě Diny Van Cleve a její matce Rachel, která se snaží přijít na to, kdo její dceru k suicidárnímu jednání donutil. Dina se zabila krátce po té, co se rozšířily její nahé fotky, které poslala svému klukovi. Nakonec se zjistilo, že Patricia Reid, matka jedné z Dininých kamarádek, poslala obrázky mnoha středoškolákům z telefonu jiného studenta. Patricie to udělala proto, že Dina zbila její dceru kvůli stipendiu. Patricia je stíhaná pro šíření pornografie a Westfieldská střední se vrací do zajetých kolejí, ale již bez Diny. (cezero)
hous.enka
Zpracování je trochu slabší (schematičnost, hra na správný a špatný holky, typicky televizní hudba, předvídatelné zvraty), ale téma je natolik silné, že to diváka nutí dokoukat to až do konce. No, konec už je opravdu maličko přes čáru, ale pokud tenhle film chce ukázat na tuhle problematiku, daří se mu to. A poučení? Vzdát se na půl roku mobilu je na nic, důležitější je přemýšlet nad svými činy. No jo, je to trochu americkej závěr, ale tenhle film má dobrej cíl. A já mu fandim.(1.6.2012)
reditelka
Děj byl poměrně předvídatelný a herecké výkony mě taky dvakrát neoslnily. I tak v rámci TV filmů hodnotím průměrem, dostala jsem to, co jsem očekávala. A co si z tohoto filmu vzít? Šikana se týká všech - vinu nese i ten, kdo jen přihlíží.(15.4.2012)
dogma97
I když odhléhnu od toho, že jsem vše podstatné věděl předem z "výstižného" obsahu kolegy cezero, nestojí bohužel toto dílko ani za jedno shlédnutí. Změny postojů a chování některých postav zůstávají bez vysvětlení a hromadné gesto na závěr je naprosto trapné. 30%(15.4.2012)
rigby
Po filmové stránce to nebyl žádný zázrak. Ale téma bylo dobré, scénář velmi přehledný, docela příjemně se na to dívalo. Jen ten doják na závěr bych vypustil.(28.5.2012)
Krimliman
odpad!Nechápu proč se mě tv Barrandov neustále pokouší zabít smíchy, film tak trapný až je vtipný :D(15.4.2012)