Reklama

Reklama

Jako za starejch časů

  • USA Stand Up Guys (více)
Trailer 1

Ve filmu Jako za starejch časů se pod vedením režiséra Fishera Stevense sešly herecké legendy v rolích stárnoucích gangsterů. Val (Al Pacino) opouští po dlouhých 28 letech vězení a Doc (Christopher Walken) pro něj nachystal oslavu znovu nabyté svobody, během které prožijí to, co někteří obyčejní smrtelníci nestihnou za celý život. K dvojici se v průběhu noci připojí třetí parťák Hirsh (Alan Arkin) a v jejich komediálním, až donkichotském dobrodružství ožívají stará gangsterská pravidla loajality a kodex cti. Úžasnou noční jízdu si užijí naplno, i když - nebo možná právě protože vědí, co přinese ráno. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (409)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mafiáni na dôchodku alebo vo výslužbe. Aj tak by sa dal nazvať tento film so zostarnutými hercami, ktorí stvárnili v minulosti najnebezpečnejších mafiánov. Vtipov na adresu týchto starcov je požehnane, dominujú oproti mafiánskym trikom alebo nečakaným pointám. Akcie je málo, krimi možno akurát dosť, no najviac sa scenár venuje aj tak trom pánom v pokročilom veku. Je tu dosť humoru, vtipného a situačného, no postupom času sa ukazujú aj vážne scény signalizujúce posledné hodiny života, trošku potrebnej melanchólie a nostalgického pocitu. Režisér dobre skĺbil vážne i zábavné momenty do celkom vyrovnaného celku. A môže veľmi ďakovať trom odlišným hercom. Máloktorý režisér by z malého filmu tohto typu urobil lepšiu zábavu, fanúšikovia hlavnej trojice môžu byť spokojní. Na viac ako tri hviezdy to však nestačí. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Pokud se budu bavit o legendě, tak mi to nemůže mít nikdo za zlé. Al Pacino legenda je, poněvadž má už pěkných pár hereckých let za sebou. Samozřejmě bych byl nejradši, kdyby nestárl, ale právě tady už působí jako opravdový dědeček. Oběma hercům role sedla a noc si užívají na plné pecky, jak za mlada. Divák se párkrát zasměje nad hláškami a nebo věcmi, které vyvedou. Časem se k nim přidá třetí děda (Alan Arkin), který to rozjede v luxusní káře. K závěru oba herci ukáží, že nejsou ještě tak staří. Chválím herecký výkon Al Pacina, i když nejlepší léta má už za sebou a skvěle ho doplňoval Christopher Walken, do toho pěkná příjemná hudba a máme z toho zábavnou krimi - komedii.. 7/10 = 77% ()

Reklama

Sonnery 

všechny recenze uživatele

když si něco na nic nehraje, prostě je a je dobře, tak se mi z toho k sobě tulej prsty na noze (nejvíc palec s malíčkem). A tady je to hrozně fajn, přirozeně fajn. Kucí válí, i když drobet unaveně, ale to je dobře. No a když se jim na moment vlije mládí do žil, člověk najednou uprostřed kinosálu stojí, tleská a ani o tom neví. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Nostalgická záležitost a v morku kosti oldschoolovka, kde si staří pardálové na stará kolena odbíjí svůj příběh, který je evidentně baví. Rozhodně to není špatné, scénář je velice sympaticky napsaný a zdánlivě nevýrazné budování děje jakbysmet. Úsměvné momenty střídají ty vážnější a Stevens nás vlastně velmi nenápadně, ale poutavě, vede příběhem třech stárnoucích gangsterů, kteří jdou naproti osudu prožít poslední tóčo. Film výrazně drží bezpochyby díky hereckým ikonám, které vtiskly postavám uvěřitelné osobnosti a všichni herci, i ti ve vedlejších rolích jsou velice sympatičtí. Oproti Red, nebo Než si pro nás přijde, které jsou žánrově na podobné vlně, to pravda pokulhává, ale nemůžu si pomoct, mě to bavilo. I když souhlasím, že by to zasloužilo agresivnější drajv, promyšlenější scénář, více kulek i poctivější konec. Pro mě ale velmi příjemný film v rukou starých borců, kteří oprášili vzpomínky na svá mladá léta a odehráli tak poctivou podívanou a já je sledoval celý film s úsměvem na rtu. PS: Scény v bordelu forever, ale hřbitov je opravdu špatný :). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Představte si alternativní vesmír, kde Tony Montana s M-16 a klopami od koksu uhájil svou vilu a šel sedět. Plus mínus to časově odpovídá těm 28 letům, nicméně z vězení vyšel mírný člověk. Jen považte. Za necelých 24 hodin jen nákup v lékárně a pánské konfekci, aniž by bylo otevřeno, čtyři čísla s běloruskou prostitutkou, předávkování léky, krádež auta, příprava obávaného mobu k Louskáčku, jeden expresní funus a během noci a rána snězeného jídla, že by to vystačilo pro malý cirkus. Tohle maximálně donutí kněze, aby si při zpovědi povolil kolárek.. Butch Pacino a Sundance Chris, aneb než si pro nás přijde, vezme si i někoho jiného. Nepříliš funkční scénář bojující s nedostatkem nápaditosti a sentimentalitou ti dva dokážou chvílemi přemoci. Jsem rád, že poměrně okoralý Al si v roli, která lehce mohla sklouznout do trapnosti, udržel důstojnost (i navzdory vzdouvající se přikrývce na pohotovosti).. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Film měl premiéru na filmovém festivalu v Chicagu 12. října 2012. (Ainy)
  • Film je věnován Bingham Rayovi, výkonnému producentovi snímku, který zemřel 23. ledna 2012 na komplikace po mozkové mrtvici. (korndaddy)

Související novinky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama