Reklama

Reklama

Jako za starejch časů

  • USA Stand Up Guys (více)
Trailer 1

Ve filmu Jako za starejch časů se pod vedením režiséra Fishera Stevense sešly herecké legendy v rolích stárnoucích gangsterů. Val (Al Pacino) opouští po dlouhých 28 letech vězení a Doc (Christopher Walken) pro něj nachystal oslavu znovu nabyté svobody, během které prožijí to, co někteří obyčejní smrtelníci nestihnou za celý život. K dvojici se v průběhu noci připojí třetí parťák Hirsh (Alan Arkin) a v jejich komediálním, až donkichotském dobrodružství ožívají stará gangsterská pravidla loajality a kodex cti. Úžasnou noční jízdu si užijí naplno, i když - nebo možná právě protože vědí, co přinese ráno. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (409)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JE NAČASE NĚKOMU NAKOPAT PRDEL, NEBO SI DÁT ŽVEJKU… ŽVEJKY MI DOŠLY“...... /// Kámoši, jejichž život byl plnej špatnejch nápadů, tři staroušové, co nemaj času nazbyt. Nadešel čas splnit si poslední přání, zavzpomínat a dát sbohem. Ten hajzl Claphans si to totiž přeje…. Důchodcovská story, příběh jedný noci a kusu dne, ve kterým se dá zažít všechno. Společnost je to vcelku luxusní a ,,kluci“ stihnou pobavit i dojmout. Člověk jim ty kousky prostě věří. Věřte mi. 3* - 4*? Asi tak… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Ještě furt dokážu utáhnout holku na soul (ne ten korejskej…. tanec!). 2.) Jsem na ty starý legendy. 3.) Thx za titule ,,Reqiuem“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Old school. Tři borci na prahu smrti se schází ke své poslední akci. Pacino je po dlouhé době v roli, která mu padne. Taky si to pořádně užívá, ale králem tohohle snímku je Christopher Walken. To vnitřní pnutí, které probublává jeho obličejem, nejistota a následně odhodlanost, vykrystalyzovaná ve finální čtvrthodince. Beru to jako předčasné stylové rozloučení, ikon stříbrného plátna. Říká se, že umíráme dvakrát. Jednou, když opouštíme tělo a podruhé, když poslední člověk, který nás znal, naposled vysloví naše jméno. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Taková černá lehce melancholická komedie, která skvěle sedla k dnešnímu deštivému srpnovému dni. Na Pacina a jeho kumpány je radost se dívat. Dialogy super. Některé nápady jako vyloupení lékárny, šňupání prášků na hypertenzi, návštěvy bordelu atd. se fakt hodně povedly. A k tomu všemu ještě fajn hudba. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Už som si zvykol, že Pacino posledné roky vôbec nie je zárukou kvalitného filmu, zaboduje tak v jednom filme z piatich. Teraz mu to náhodou vyšlo a samozrejme i jeho dvom parťákom, ktorí si na staré kolená chcú trochu užiť. A je to podľa nich lepšie ako za starých čias. Prečo? Lebo teraz to vedia oceniť...Film má pohodové tempo, na nič netlačí, sem-tam príde vtipná hláška - "Nemám v mozgu žiadnu krv!...", alebo scénka, napr. keď prostitútka xy spadne zo schodov. Pacino vie prečo...Je to o vzťahoch, premárnených príležitostiach, ale hlavne o priateľstve. Chýbal tomu o niečo lepší scenár, chýba silnejšia previazanosť so záporákom, ktorý ide Pacinovi po krku a úplný záver ma tiež nenadchol. Mám si domyslieť, kto to schytal, lebo ja som tie šance na prežitie videl tak 50/50...Slabšie štyri hviezdy. 70%. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Pokud se budu bavit o legendě, tak mi to nemůže mít nikdo za zlé. Al Pacino legenda je, poněvadž má už pěkných pár hereckých let za sebou. Samozřejmě bych byl nejradši, kdyby nestárl, ale právě tady už působí jako opravdový dědeček. Oběma hercům role sedla a noc si užívají na plné pecky, jak za mlada. Divák se párkrát zasměje nad hláškami a nebo věcmi, které vyvedou. Časem se k nim přidá třetí děda (Alan Arkin), který to rozjede v luxusní káře. K závěru oba herci ukáží, že nejsou ještě tak staří. Chválím herecký výkon Al Pacina, i když nejlepší léta má už za sebou a skvěle ho doplňoval Christopher Walken, do toho pěkná příjemná hudba a máme z toho zábavnou krimi - komedii.. 7/10 = 77% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Film měl premiéru na filmovém festivalu v Chicagu 12. října 2012. (Ainy)
  • Fráze Doca (Christopher Walken) a Vala (Al Pacino): "Je na čase někomu nakopat prdel, nebo si dát žvejku. - Žvejky mi došly." byl sice odkaz na film Jsou mezi námi (1988), ale kultovní se stala až ve hře "Duke Nukem". (JohnFitzgerald)
  • Celý film bol natočený v kalifornskom meste Los Angeles. (MikaelSVK)

Související novinky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama