Reklama

Reklama

Jako za starejch časů

  • USA Stand Up Guys (více)
Trailer 1

Ve filmu Jako za starejch časů se pod vedením režiséra Fishera Stevense sešly herecké legendy v rolích stárnoucích gangsterů. Val (Al Pacino) opouští po dlouhých 28 letech vězení a Doc (Christopher Walken) pro něj nachystal oslavu znovu nabyté svobody, během které prožijí to, co někteří obyčejní smrtelníci nestihnou za celý život. K dvojici se v průběhu noci připojí třetí parťák Hirsh (Alan Arkin) a v jejich komediálním, až donkichotském dobrodružství ožívají stará gangsterská pravidla loajality a kodex cti. Úžasnou noční jízdu si užijí naplno, i když - nebo možná právě protože vědí, co přinese ráno. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (409)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

V zásadě velmi dobře napsaný scénář (od dramatického základu přes jednotlivé scény až po - logické - vyústění) by dost možná skončil v šuplíku televizních inscenací. Fisher Stevens mu ale dokázal dát velmi důstojnou podobu. Kde má fungovat melancholie, tam se divák dojímá, kde má pracovat smích, tam film baví (především scéna „mrtvola je v autě“ se díky projevu Pacina stává téměř legendární). Není to nic nového, ale všechno dohromady tu vzácně funguje (včetně lacinějších fórků) a hlavně – ti herci! A teď nemyslím jen fenomenálního Pacina, který dává vzpomenout na Carlita Brigante, famózně rozpolceného Walkena a požitkářského Arkina. I ti vedlejší jsou do jednoho výborní. Lucy Punch jako ujetá bordelmamá, vždy usměvavá číšnice Alex v podání Addison Timlin nebo záporák Mark Margolis, každý dokázal svou postavu přivést k životu. Sledování Jako za starejch časů byla radost. I když ve mě musela trochu uzrát. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Velmi prijemny film s dvoma hereckymi legendami, ktore dokazuju, ze stale maju, co divakovi ponuknut. Skoda len ze nad hladinu priemeru film taha hlavne ich charizma. Vsetky ostatne aspekty filmu su tuctove. Holt Fisher Stevens je sice zabavny herec, ale ako reziser je tuctovy rutiner. U kazdej sceny si viem predstavit, ze by sa dala natocit ovela intenzivnejsie. Keby nieco podobne natocil dajme tomu Scorsese a ktomu si prizval este De Nira a Pesciho, tak by som snad umrel blahom. Ale co uz. Aj tak mam z vysledku dobry pocit a fanusikom ustrednej hereckej dvojky tento film rozhodne odporucam. 7/10. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mafiáni na dôchodku alebo vo výslužbe. Aj tak by sa dal nazvať tento film so zostarnutými hercami, ktorí stvárnili v minulosti najnebezpečnejších mafiánov. Vtipov na adresu týchto starcov je požehnane, dominujú oproti mafiánskym trikom alebo nečakaným pointám. Akcie je málo, krimi možno akurát dosť, no najviac sa scenár venuje aj tak trom pánom v pokročilom veku. Je tu dosť humoru, vtipného a situačného, no postupom času sa ukazujú aj vážne scény signalizujúce posledné hodiny života, trošku potrebnej melanchólie a nostalgického pocitu. Režisér dobre skĺbil vážne i zábavné momenty do celkom vyrovnaného celku. A môže veľmi ďakovať trom odlišným hercom. Máloktorý režisér by z malého filmu tohto typu urobil lepšiu zábavu, fanúšikovia hlavnej trojice môžu byť spokojní. Na viac ako tri hviezdy to však nestačí. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Je to spíše mezi 3 - 4 hvězdami. Některé pasáže jsou přece jenom neskutečně utahané a bez vtipného dialogu nebo pointy. Ale většina těch scén je velmi příjemná, vtipná (bagr na hřbitově samozřejmě vede!), i ty odkazy třeba na Butch Cassidyho a Sundance Kida potěší, i to, že dědci si dokážou ještě užívat, i když po svém. Zcela nejlepší jsou scény, kde ten vtip je jako kdyby mimochodem. Mít to pevnější kostru, klidně o čtvrt hodiny kratší stopáž, sevřenější strukturu, není ohledně hodnocení co řešit. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jako za starejch časů, kdy jsme loupili, přepadávali, kradli a házeli špínu jeden gang na druhý a vedli mezi sebou války na ostří nože. Jj, to byly časy! A co teď, když už je mi pětasedmdesát a rakovina plic si žádá mé utuchající zdraví? Zbývá poslední věc, loupit, přepadávat, krást a vyhlásit poslední válku všemu zlému. 70% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Film měl premiéru na filmovém festivalu v Chicagu 12. října 2012. (Ainy)
  • Fráze Doca (Christopher Walken) a Vala (Al Pacino): "Je na čase někomu nakopat prdel, nebo si dát žvejku. - Žvejky mi došly." byl sice odkaz na film Jsou mezi námi (1988), ale kultovní se stala až ve hře "Duke Nukem". (JohnFitzgerald)

Související novinky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama