Reklama

Reklama

Jako za starejch časů

  • USA Stand Up Guys (více)
Trailer 1

Ve filmu Jako za starejch časů se pod vedením režiséra Fishera Stevense sešly herecké legendy v rolích stárnoucích gangsterů. Val (Al Pacino) opouští po dlouhých 28 letech vězení a Doc (Christopher Walken) pro něj nachystal oslavu znovu nabyté svobody, během které prožijí to, co někteří obyčejní smrtelníci nestihnou za celý život. K dvojici se v průběhu noci připojí třetí parťák Hirsh (Alan Arkin) a v jejich komediálním, až donkichotském dobrodružství ožívají stará gangsterská pravidla loajality a kodex cti. Úžasnou noční jízdu si užijí naplno, i když - nebo možná právě protože vědí, co přinese ráno. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (409)

POMO 

všechny recenze uživatele

Vyviagrovaný Al Pacino v bordeli s ruskou štetkou? Prečo nie... Pohodová, jazzom podfarbená a starými kárami vyrekvizitovaná oddychovka, flegmaticky sa motajúca striedavo vtipnými epizódkami. Pacino s Walkenom pobavia aj vo filme, ktorý nikam nesmeruje, a ktorého zaver je vám jasný, nech sa ho scénárista snaží akokoľvek opakovane vyvracať. Najlepšie gagy zrejme nevymyslel on (ešte sa má čo učiť), ale ústredná dvojka. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

V zásadě velmi dobře napsaný scénář (od dramatického základu přes jednotlivé scény až po - logické - vyústění) by dost možná skončil v šuplíku televizních inscenací. Fisher Stevens mu ale dokázal dát velmi důstojnou podobu. Kde má fungovat melancholie, tam se divák dojímá, kde má pracovat smích, tam film baví (především scéna „mrtvola je v autě“ se díky projevu Pacina stává téměř legendární). Není to nic nového, ale všechno dohromady tu vzácně funguje (včetně lacinějších fórků) a hlavně – ti herci! A teď nemyslím jen fenomenálního Pacina, který dává vzpomenout na Carlita Brigante, famózně rozpolceného Walkena a požitkářského Arkina. I ti vedlejší jsou do jednoho výborní. Lucy Punch jako ujetá bordelmamá, vždy usměvavá číšnice Alex v podání Addison Timlin nebo záporák Mark Margolis, každý dokázal svou postavu přivést k životu. Sledování Jako za starejch časů byla radost. I když ve mě musela trochu uzrát. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Šnečím tempem vyprávěný, do epizod rozdrobený a žánrově poněkud rozplizlý film, jehož přednosti začínají i končí u jmen tří hereckých veteránů. Jejich postavy jsou bohužel dost ploché a svým jednáním podivně nekonzistentní. Všichni tři oscilují mezi hardcore gaunery ze staré školy a sentimentálními páprdy, kterým ke štěstí stačí pěkná holka a dobře propečený steak. Snaha těchto charismatických vometáků udílet mladší generaci moudra vyznívá nejen velice nepřesvědčivě, ale také amorálně. Největší hrozbou pro ústřední trojku každopádně není hypertenze nebo srdeční arytmie, nýbrž šedošedě všední režie, držící se po většinu filmu v bezpečné „sit and deliver“ zóně. Náhlé vytrhnutí z klábosivého tempa videoklipově sestříhanou automobilovou honičkou je potom více rušivé než vítané. A nejde o jediný projev nejistoty režiséra, jak tenhle revivalový noční dýchánek zorganizovat. Schizofrenní snaha vecpat do jednoho filmu, ba co hůř – do jedné noci maximum gangsterských motivů (sex, drogy, násilí) a zároveň při tom melancholicky rekapitulovat promarněné příležitosti, způsobuje nevěrohodnost a pocit, že se všechno děje jen z potřeby scénáře, nikoli nějakého přirozeného řádu věcí. Tato „přednastavenost“ vede k tomu, že filmu chybí jakékoli pnutí, něco, co by neživému světu, v němž se odehrává, dodalo na závažnosti a poutavosti. „Zestařování“ klišé filmů o opětovném shledání kriminálníků je zábavné (vykrádání lékárny, šňupání prášků na tlak), ale ztrácí na síle s tím, jak film sám postupně do řady klišé zabředává. Pacino už by ty scénáře, které mu nabízejí, pomalu mohl začít číst. Dříve, než bude na důstojné završení úctyhodné herecké kariéry pozdě. 50% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No z filmu jde sice melancholie a velký přátelství, leč to nebylo podpořeno dobrým stylem vyprávění. Docela by mě zajímala ta nejvyživnější událost v mladí Vala a Doca, protože takový přátelství musí přece prověřit nejedna silná událost, ale vše se odehrávalo jen ve dvou slovech typu "jako dřív", ale jak si udělat názor na chlápky jejich hlavní akcí jsou šukačky v bordelu. Konec se naštěstí nes v duchu na kterej mám slabost, tedy v prezentaci velkolepýho frajerství, když si k tomu připočtu Ala a Christophera v hlavních rolí, který svoje postavy zahráli maximálně možně, nakonec ty tři hvězdy tady vyškrábnu, ale myslím si, že scénař mohl navařit daleko lepší výživu. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Jednohubka s veľmi riedkym scenárom. Walken stále super, ale Pacina už tie roky skrútili ako tatranskú kosodrevinu, hlášky o ženských už v jeho podaní fakt znejú úchylne. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Sotva chodící a věčně rozsypanej Al Pacino se dostane z vězení a před branou na něj číhá šedivej vlk Christopher Walken. Ten ho má zabít, ale Al je jeho odvěkej kamarád a tak mu ještě dopřeje. Děvku, stejček...no a po druhém chodu si uvědomí, že ho má zase docela rád. V tu chvíli se ho zželí a začne to pravé dráma, které se zároveň promítá do fajnové komedie. Sice je nostalgie cejtit každým rohem. Ještě aby ne, když každý herec, co se na plátně objeví, kulhá tak, že si ho všimne i rohatá na dně orlické přehrady. Pořád ale tenhle dokáže příjemně pobavit. A tři hvězdy jsou přesně adekvátní k takovému filmu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $3,310,031Tržby Celosvetovo $5,100,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $547,407 //počet predaných kusov 36,037Tržby za predaj DVD v USA $2,615,084 //počet predaných kusov 199,911║ pomalší dôchodcovský rozjazd, ktorý prvú tretinu takmer uspí ale našťastie sa to potom rozbehne na roztomilé dôchodcovské besnenie v medziach samozrejme /50%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Gangsterští důchodci na tahu. I přes wtf scénu s pohřbem, kdy se dcera Alana Arkina chová fakt hodně divně je to fajn film. Čiší z toho taková pardálská prďáckost spojená s jemnou melancholií. Herecky je to fajn. Na zůčastněné pány mě furt baví se dívat a mě nejvíc bavily scény v "bordelu". Úplně to vidim v nezávislym létu na dvojce. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Asi jsem v přechodu neboco, ale u "obleků" už něco spadlo do oka i mně. Co na tom, že je to tu a tam trapný/nucený (žvejka) nebo nesmyslný (pohřeb), když je to TAK v klidu. ... Walken už se nabalzamoval před pár lety, takže ten je v suchu, ale jak moc až hodlá sejít Pacino, to těžko říct. (3,5*) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JE NAČASE NĚKOMU NAKOPAT PRDEL, NEBO SI DÁT ŽVEJKU… ŽVEJKY MI DOŠLY“...... /// Kámoši, jejichž život byl plnej špatnejch nápadů, tři staroušové, co nemaj času nazbyt. Nadešel čas splnit si poslední přání, zavzpomínat a dát sbohem. Ten hajzl Claphans si to totiž přeje…. Důchodcovská story, příběh jedný noci a kusu dne, ve kterým se dá zažít všechno. Společnost je to vcelku luxusní a ,,kluci“ stihnou pobavit i dojmout. Člověk jim ty kousky prostě věří. Věřte mi. 3* - 4*? Asi tak… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Ještě furt dokážu utáhnout holku na soul (ne ten korejskej…. tanec!). 2.) Jsem na ty starý legendy. 3.) Thx za titule ,,Reqiuem“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Zatím raději žvýkám než zabíjím, ale třeba až budu fetovat kyslík z láhve, šňupat prášky na tlak nebo obědvat viagru, tak změním názor. Musím smutně konstatovat, že mafiánští veteráni měli velmi pomalý rozjezd, ale s nástupem Hirsche do auta se vše změnilo k výrazně lepšímu a zábava nabrala na tempu. Škoda, že to nepřišlo o něco dříve, protože pak bych určitě nějakou tu sovětskou vlajku ve skříni našel a vyřízl z ní srpem ještě alespoň jednu pěticípou. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

První polovina je extrémně pomalá a otravná. Druhou to jakž takž chytí dech, ale pořád je to hlavně výprodej zašlých hvězd. Což u Pacina mrzí velmi. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Tři staří přátelé a bývalí gangsteři, se starými zvyky a vzpomínkami v nové době, jedna pomsta a stylová divoká noc plná akce. 75 % ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem DOKONALOST. Tři hlavní postavy jsou staří dědci, co se šourají po ulici pro polívku do automatu, proto nečekejte nějakej hektickej moderní film. Tady se to vleče jako tejden před vejplatou. Neruší to. Prostě se to hodí. V tom je to dokonalé, adekvátní, přijatelné, uvěřitelné, zábavné. Pac Alino roztáčí své charisma na plno a není v tom rozhodně sám. Smějeme se, bavíme se, napínáme se, a přestože se to tak s těmi důchodci táhne, ne-nu-dí-me se. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Představte si alternativní vesmír, kde Tony Montana s M-16 a klopami od koksu uhájil svou vilu a šel sedět. Plus mínus to časově odpovídá těm 28 letům, nicméně z vězení vyšel mírný člověk. Jen považte. Za necelých 24 hodin jen nákup v lékárně a pánské konfekci, aniž by bylo otevřeno, čtyři čísla s běloruskou prostitutkou, předávkování léky, krádež auta, příprava obávaného mobu k Louskáčku, jeden expresní funus a během noci a rána snězeného jídla, že by to vystačilo pro malý cirkus. Tohle maximálně donutí kněze, aby si při zpovědi povolil kolárek.. Butch Pacino a Sundance Chris, aneb než si pro nás přijde, vezme si i někoho jiného. Nepříliš funkční scénář bojující s nedostatkem nápaditosti a sentimentalitou ti dva dokážou chvílemi přemoci. Jsem rád, že poměrně okoralý Al si v roli, která lehce mohla sklouznout do trapnosti, udržel důstojnost (i navzdory vzdouvající se přikrývce na pohotovosti).. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Old school. Tři borci na prahu smrti se schází ke své poslední akci. Pacino je po dlouhé době v roli, která mu padne. Taky si to pořádně užívá, ale králem tohohle snímku je Christopher Walken. To vnitřní pnutí, které probublává jeho obličejem, nejistota a následně odhodlanost, vykrystalyzovaná ve finální čtvrthodince. Beru to jako předčasné stylové rozloučení, ikon stříbrného plátna. Říká se, že umíráme dvakrát. Jednou, když opouštíme tělo a podruhé, když poslední člověk, který nás znal, naposled vysloví naše jméno. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Skvělé duo Al Pacino a Christopher Walken uvádí old-school komedii, ve které uvidíme i ždibec násilí. Film už z traileru působil vtipně a pověstná chemie mezi hlavními představiteli funguje na výbornou. Do Walkena bych to neřek, ale celkem se umí ohánět i se zbraní. Celkově mě film velmi potěšil...70% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Noční tah jako za starejch časů? To raději zůstanu doma. Na pomezí hned několika žánrů se ocitla tahle látka, nikde ale zásadnější díru do filmového světa neudělala. Na komedii je málo vtipná, s minimem trefných hlášek a dvojsmyslů, na drama je napsaná bez přidané hodnoty a hodně podle příručky, na krimi pak neobsahuje akci, kterou bychom si přáli. V každém z uvedených žánrů by jednoduše potřebovala být ostřejší, promyšlenější i údernější. Zápletka je skrz naskrz prostá. Staří psi tu ukazují, že z boudy nelezou jen kvůli žrádlu. Ale i třeba proto, aby vybrali lékárnu kvůli tabletám na erekci, ukradli luxusní káru, několikrát si pořádně nacpali břicha v bistru vnučky jednoho z nich, rozsekali mafiánské doupě a hlavně si pořádně zasouložili v bordelu. Hodně se tu mluví, hodně se vzpomíná, hodně se bloumá. A vlastně se tu skoro nic moc nestane. Pokud tedy divákovy ke štěstí nestačí fakt, že se o sešlé páprdy perou mladé krásné kočky. Chvíli fňukají, jak ten život utekl, následně chladnokrevně vymlátí pouliční gang, aby zase za chvíli udělali něco, co je už na hraně snesitelnosti (kupříkladu fóry o erekci). Navíc to, co naše trio způsobí, nepřináší pražádné reálné následky. Vše prostě jen vyšumí. Navíc se tu trestuhodně plýtvá hereckým talentem, protože se představí tři opravdu legendární herci. Alan Arkin se ovšem před kamerou moc neohřeje, Al Pacino místy skutečně vypadá a chová se jako někdo, jenž měl těsně před natáčením vážný úraz hlavy, takže mi jako největší frajer zůstává Christopher Walken. Ten v tomhle rozpačitém ohlédnutí za starou érou přidává tolik potřebné plusové body. Dvě hvězdy jsou asi kruté, ale fakt mě tahle látka bez chuti štvala!! ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

No jo, starí pardáli si strihli ďalší scenárik s roličkami šitými na telo :-) Je to celkom sympatické, také deduškovsko-gangstersky hrejivé predstavenie pre trio gaunerov so zmyslom pre česť. Či dá niekto tri alebo štyri hviezdy, záleží asi na úrovni dojatia. Mne postačia pekné 3*. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Škoda toho závěru, čekal jsem... Jiný, lepší. Část, v níž pánové Pacino a Walken zachrání parťáka Alana Arkina, byla ze všech nejvtipnější, i na zbytek se ale dívalo velmi příjemně. ()

Související novinky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama