Reklama

Reklama

Jako za starejch časů

  • USA Stand Up Guys (více)
Trailer 1

Ve filmu Jako za starejch časů se pod vedením režiséra Fishera Stevense sešly herecké legendy v rolích stárnoucích gangsterů. Val (Al Pacino) opouští po dlouhých 28 letech vězení a Doc (Christopher Walken) pro něj nachystal oslavu znovu nabyté svobody, během které prožijí to, co někteří obyčejní smrtelníci nestihnou za celý život. K dvojici se v průběhu noci připojí třetí parťák Hirsh (Alan Arkin) a v jejich komediálním, až donkichotském dobrodružství ožívají stará gangsterská pravidla loajality a kodex cti. Úžasnou noční jízdu si užijí naplno, i když - nebo možná právě protože vědí, co přinese ráno. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (409)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Skvěle namixovaná road-movie plná nostalgie, vkusného humoru a znamenitých herců. Již první dialog ( ,,Vypadáš jako kus hovna!" ,,Ty vypadáš hůř. ") dokazuje, že divák bude svědkem solidní filmařiny. Nechalo by se říci, že film spadá do běžného komediálního krimi žánru, kterých jsou tucty. Není to však úplně pravda, neboť díky nesporné nostalgii si fanoušci takovýchto filmů a herců nepochybně vybaví staré časy těchto legend a ti citlivější zatlačí třeba i slzu dojetí. Samotnou originalitu umocňuje nečekaný závěr a mistrné scény v bordelu, u kterých je pohár vtipu naplněn přes míru. Celkové tempo je možná trochu vlažnější, ale tento nedostatek lze bez větších komplikací přehlédnout, když si uvědomím, že z tohoto filmu mohl být klidně i fádní sentimentální kýč. Naštěstí se tak nestalo. 80% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

No kdyby to bylo jak za starejch časů, tak by to bylo o dost lepší. Tři kmeti, kterým je dohromady asi tak milion let, chytaj druhou mízu po propuštění z basy, no bohužel se víc kecá než koná, takže tahle pánská oldschool jízda (moc nechýbalo a byla to jízda na fofrkáře) zapadá do šedošedýho průměru. 65% ()

Reklama

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Al Pacino a Walken jsou i v důchodu hodně hustý týpci. Nicméně to ještě neznamená, že prostě stačí na hodinu a půl zapnout kameru a oni udělají film. Jako za starejch časů je i přes pár dobrých hlášek a kvalitních fórků na téma erekce slabou vzpomínkou na dobu největší slávy výše zmíněných hereckých legend. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Zatím raději žvýkám než zabíjím, ale třeba až budu fetovat kyslík z láhve, šňupat prášky na tlak nebo obědvat viagru, tak změním názor. Musím smutně konstatovat, že mafiánští veteráni měli velmi pomalý rozjezd, ale s nástupem Hirsche do auta se vše změnilo k výrazně lepšímu a zábava nabrala na tempu. Škoda, že to nepřišlo o něco dříve, protože pak bych určitě nějakou tu sovětskou vlajku ve skříni našel a vyřízl z ní srpem ještě alespoň jednu pěticípou. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Je to zábava? Jasně. Stand up guys mixuje starší dobré Scorseseho gangsterky s Dej si pohov, kámoši či Pařbou ve Vegas. Je to taková zábava, která využila svůj potenciál? Ani nápad. Když vidíte v obsazení trojici Pacino-Walken-Arkin, čekáte velkolepý zážitek, Sixtinskou kapli z celuloidu (resp. HDD disků), a přestože první dva baví, stále jedou jaksi na půl plynu, zatímco Arkin je skutečně jenom do počtu. Stand up guys rozhodně není průšvih, ale natočit je Scorsese s trochu hlubším (a hrubším) scénářem, asi bychom si cvrnkli do trenek. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Kradené auto, ve kterém jezdí trojice kamarádů, je Dodge Challenger SRT-8. (Lumberjack)
  • Celý film bol natočený v kalifornskom meste Los Angeles. (MikaelSVK)

Související novinky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama