Reklama

Reklama

Jako za starejch časů

  • USA Stand Up Guys (více)
Trailer 1

Ve filmu Jako za starejch časů se pod vedením režiséra Fishera Stevense sešly herecké legendy v rolích stárnoucích gangsterů. Val (Al Pacino) opouští po dlouhých 28 letech vězení a Doc (Christopher Walken) pro něj nachystal oslavu znovu nabyté svobody, během které prožijí to, co někteří obyčejní smrtelníci nestihnou za celý život. K dvojici se v průběhu noci připojí třetí parťák Hirsh (Alan Arkin) a v jejich komediálním, až donkichotském dobrodružství ožívají stará gangsterská pravidla loajality a kodex cti. Úžasnou noční jízdu si užijí naplno, i když - nebo možná právě protože vědí, co přinese ráno. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (409)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Sotva chodící a věčně rozsypanej Al Pacino se dostane z vězení a před branou na něj číhá šedivej vlk Christopher Walken. Ten ho má zabít, ale Al je jeho odvěkej kamarád a tak mu ještě dopřeje. Děvku, stejček...no a po druhém chodu si uvědomí, že ho má zase docela rád. V tu chvíli se ho zželí a začne to pravé dráma, které se zároveň promítá do fajnové komedie. Sice je nostalgie cejtit každým rohem. Ještě aby ne, když každý herec, co se na plátně objeví, kulhá tak, že si ho všimne i rohatá na dně orlické přehrady. Pořád ale tenhle dokáže příjemně pobavit. A tři hvězdy jsou přesně adekvátní k takovému filmu. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Old school. Tři borci na prahu smrti se schází ke své poslední akci. Pacino je po dlouhé době v roli, která mu padne. Taky si to pořádně užívá, ale králem tohohle snímku je Christopher Walken. To vnitřní pnutí, které probublává jeho obličejem, nejistota a následně odhodlanost, vykrystalyzovaná ve finální čtvrthodince. Beru to jako předčasné stylové rozloučení, ikon stříbrného plátna. Říká se, že umíráme dvakrát. Jednou, když opouštíme tělo a podruhé, když poslední člověk, který nás znal, naposled vysloví naše jméno. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Úvodní věta "vypadáš jako kus hovna" nastartovala parádní jízdu zkušených bardů, aniž by museli něco řešit, brát zbytečné ohledy. Naopak naplno si užívají každou společnou minutu, těch pár zbývajících vzácných chvil. Partička gerontů sází víc na konverzačku než akci, aby se si zachovali soudnost a úroveň, protože víc už zkrátka nemůžou nabídnout...čas ten otupí i ostrý břit...přesto pořád válí jak za starejch časů! Al Pacino má i po letech šmrnc mafiána a milý chlapecký úsměv zároveň, dítě v sobě nezapře ani on, ani neméně vynikající Christopher Walken. Příjemná pohodová místy vtipná záležitost. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Gangsterští důchodci na tahu. I přes wtf scénu s pohřbem, kdy se dcera Alana Arkina chová fakt hodně divně je to fajn film. Čiší z toho taková pardálská prďáckost spojená s jemnou melancholií. Herecky je to fajn. Na zůčastněné pány mě furt baví se dívat a mě nejvíc bavily scény v "bordelu". Úplně to vidim v nezávislym létu na dvojce. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Moje milá Zjizvená tvář si zase s gustem vyšňupala lajny... Jen už ne koksu, ale prášků na šedý zákal a těch zelených, na vysoký tlak. "Nikdy nevíš, co to s tebou udělá." :-)) A zobnout pět šest pilulek viagry. Carpe diem.  Staří šediví pardálové v plné parádě plus sympaticky obrýlená bordelmamá juniorka, která obětavě vzala náročnou šichtu za chybějící pracovnici. Celé je to pohodové, rozjímací a gangstersky starosvětsky milé. Jo a taky je to mladé. Sice s nostalgickými vzpomínkami na lepší časy, ale zároveň s motorem šlohnutého fára vytáčeným do max. obrátek. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Film je věnován Bingham Rayovi, výkonnému producentovi snímku, který zemřel 23. ledna 2012 na komplikace po mozkové mrtvici. (korndaddy)
  • Kradené auto, ve kterém jezdí trojice kamarádů, je Dodge Challenger SRT-8. (Lumberjack)

Související novinky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama