Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podle Karly Ben Yakin neexistuje více milující otec než její manžel Zaid. Jedné noci však zmizí - i s jejím synem Harrym. Karla je ochromena šokem. Ale pak začne i své vlastní pátrání. Policie zjistí, že s dítětem odletěl do Karthumu v Sudanu. Do jeho vlasti. Objeví se úředníci BND a pracují na objasnění. Zaid je tzv. "spáč", který žil dlouhá léta v Německu a nenápadně čekal na nějakou "zakázku". Ta nyní přišla a proto se rozhodl odvézt chlapce do své vlasti, aby tam byl vychován jako hluboce věřící muslim. Karla chce nyní jen jediné - své dítě! Přes všechna varování se rozhodne cestovat za Zaidem. Tarif Sabib, který pracuje pro BND, se pokusí ji zadržet, ale marně. Nic a nikdo nemůže Karle zabránit, aby zachránila své dítě - pokud přežije tu cestu a pokud se vrátí do Německa... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

NikiVai 

všechny recenze uživatele

Chápu, že se Karla do svého muže zamilovala. Ale to je asi vše, co na jejím chování pobírám. Je zbrklá, neuvažuje co dělá, snadno podléhá, což jsou dost zvláštní vlastnosti pro někoho, kdo je ve finále vykreslený jako hrdina. Šílená slátanina, ač pointa byla dobrá a mohl z toho být super film, jen toto se tvůrcům vážně nepovedlo. ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro dospělé na aktuální téma. Na hlavní představitelku se příjemně kouká a její zamilovanost do exotického muže je i celkem uvěřitelně zahraná, ale vše, co se děje po jejím přesunu na území Súdánu mi přijde silně zidealizované, včetně závěrečné dojemné scény. Když člověk vidí, jak v oněch destinacích ty holky ze sta procent většinou končí, moc se mi nechce věřit tomu, že by to bylo tak pozitivní (pokračující láska muže, pohodlný život v bohatě vybaveném domě, pochopení tchýně i bratra, tolerance ostatních bojovníků, přežití detektiva jen s prostřelenou nohou.....). Příběh je romanticky přitažený za vlasy a adeptkám na zamilování do podobných exotů by rozhodně neměl být příkladem. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Německý film o muslimském manželovi, který bez varování jednoho dne vezme kramle a odjede za svým synem za rodinou do Sudánu a německá manželka v podání velmi populární německé zpěvačky Yvonne Catterfeld se ho rozhodne hledat. Námět skoro jako skvělý thriller Bez dcerky neodejdu, nicméně tohle má formu jakoby to napsala Rosamunde Pilcher. Nevěrohodné, naivní, spíš holčičí cílovka a zlatá tečka jak z červené knihovny, kdy láska zastaví sebevražedného atentátníka je vyloženě na odpad. Dvě hvězdy dávám jen za hlavní hrdinku Yvonne Catterfeld, ketrá byla kdysi zvolena nejlepší německou zpěvačkou roku. ()

pivomamrad 

všechny recenze uživatele

Celý film je založen bohužel pouze na náhodách. Je jich tolik, že to človeka buď nase*re, rozesmeje nabo rovnou zabije. Ty němci si snad dělají prdel ne? ()

Roman Albach 

všechny recenze uživatele

Velmi průměrný film. I když téma zajímavé a aktuální, snímek trochu nudí. Přestože většinu času stojí před kamerou půvabná Yvonne Catterfeld. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama