Reklama

Reklama

Hamilton: Pokud jde o vaši dceru

  • Česko Hamilton 2: Pokud jde o vaši dceru (více)
Trailer 2

Tajný agent Carl Hamilton mal kedysi svoju rodinu, zničil ju však krutý akt pomsty. Keď unesú jeho sedemročnú krstnú dcéru Natalie, dcéru policajnej riaditeľky Evy Tanguy, všetky bolestivé spomienky v ňom opäť ožijú. Najvyššie vládne kruhy nejavia veľký záujem o vyriešenie prípadu, Hamilton sa tak rozhodne pátrať na vlastnú päsť. Zistí, že Natáliu dal uniesť saudský ropný magnát, presvedčený o vlastnej nedotknuteľnosti. Nepočítal však s agentom Hamiltonom. (RTVS)

(více)

Recenze (89)

verbal 

všechny recenze uživatele

Nejen, že si švédská tajná služba opět s přehledem vytírá prdel se všemi těmi anglickými nulanulami, scientology na imposibilních misích a identitu zapomnětlivšími Ludlumovci, ale navíc z toho ještě ta katalogová jordánská MILFka dělá dokonalý estetický zážitek a způsobuje reflexivní, horizontální cukání v pravé ruce. (U leváků samozřejmě v levé, aby zase nějaký hnědopich nenarážel na fucktografickou správnost mých komentářů). Takže jako v jedničce. Žádné panáčkování před zdegenerovanou, monarchistickou krávou, Karla Gustafa XVI. nevyjímaje, žádné hrdé mávání hvězdotřpytným praporem před xichtem kenžského demokrata, nikde žádný Žid, co by na pokyn majitele studia zdůrazňoval svou etnickou příslušnost, jen urputná banda arabských tenoristů a plnotučná, napínavá EU akce agenta s povolením filetovat fermentované sledě. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Hamilton číslo 2 dorazil k divákům velmi krátce po prvním dílu. "Osobní" zápletka slibovala pořádnou jízdu ve stylu 96 Hodin (těch prvních;)), ale pokud jste trochu podezíraví, tak vás avizovaná devadesátiminutová stopáž musí varovat - a ona je navíc v reálu 82minutová (pak přijdou titulky):P Takže tam, kde jsem čekal něco hlubšího než v jedničce, se paradoxně všechno zvrhlo jen ve zkratkovitou sekvenci špionážních machinací prokládaných bitkami jeden na jednoho a přestřelkami. Ty jsou, pravda, efektní, a po technické stránce opět není švédskému tvůrčímu týmu co vytknout, ale dalo se to celé rozpracovat podstatně zajímavěji. To, čemu se dalo v ohledu postav a jejich pocitů v prvním díle věřit, tady už nemůže fungovat. Jakž takž ještě obstojí matka, které mohamedánský pošuk nechal (nájemnými ex-SAS) unést dceru, ale ostatní včetně samotného Hamiltona to už nemají jak zachránit. Co na tom, že hrátky s motivací tajných služeb tu pustit to, a tam zase zamlčet (i aktivně podpořit) tamto, působí realisticky, když je jich tady tak strašlivě málo? V daném rozsahu se objektivně nedalo vymáčknout z toho něco víc - ale ten potenciál tu jednoznačně byl, chtělo to "jen" patnáct minut výsledného materiálu navíc. Scénárista se přitom nezměnil, takže kde nastal problém? S ohledem na kratičký odstup mezi prvním a druhým dílem, když třetí je v plánu až na rok 2014, se mi zdá, že tady někdo moc moc chtěl nahnat peníze do kasy ještě ne úplně hotovou prací, dokud měli nevděční diváci ještě ve své až příliš krátké paměti povedený úvod tohohle potenciálního zlatého dolu. Byl to tedy podraz na diváky, ale i tak si myslím, že druhá výprava s Carlem Hamiltonem po Evropě i exotičtějších končinách si zaslouží červený čtvereček - nakonec je to přece jen Coq Rouge, ne?;) 70% a doufám, že s trojkou si dají sakra větší práci. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už čekaně slabší než první díl, který byl vysloveně překvapením. Kamera už se víc kejve, celý příběh už je spíš jak pěst na voko a tak nějak se nemůžu zbavit dojmu, že to tady tvůrci sfoukli čistě na ráz z jedný vody a přitom nehleděli na samotnou kvalitu vyprávění. Škoda. Hamilton se mi po prvním díle slušně zaryl pod kůži. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NÁZOR SÄPO-MANAGERA EWA TANGUY ZVEDL SILNÉ REAKCE ZE ZAHRANIČÍ. BLÍZKÝ VÝCHOD TO CHÁPE JAKO ÚTOK.....“ /// To si takhle emancipovaná paní pustí hubu plnou svobody slova a demokracie na špacír. Pak (překvapivě?) zjišťuje, že se před ní islamisti neposaděj na prdel. Ještě horší je zjištění, že na prdeli sedí dcerka, ale ne doma, nýbrž je ,,zachráněna před nevěřící matkou“. A věřte, že neprozradím nic z ,,Akt X“, když napíšu, že šíleně sebevražednou misi za její záchranou může zvládnout jedině…. (Bond?... ten taky, ale….). Po ,,jinačí“ jedničce je tu zručně natočený Béčko. Bez hlubších myšlenek, bez nečekanejch zvratů (jak nečekanejch, třeba někoho překvapí, že ti zlí….), na který se fajn dívá, ale…. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Páč souhlasím, že demokracie nemá místo v srdci věřících. 2.) Thx za titule ,,raxor“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Je to těžký rozhodování, ale když se na to budu dívat pocitově, tak se mně pod kůži víc dostal druhý díl. Politika, peníze, moc, ropa a mohla bych pokračovat je většinou v pozadí jakéhokoliv konfliktu. V tomhle případě to byl podle knižní předlohy únos malého dítěte a to se Carla hluboce dotklo, protože sám si prošel v minulosti podobným peklem. Tak nasadil všechny páky a šel do akce, která se zdála předem jasná. Ten konec si přece jen mohli odpustit, ale Mikaela chválím, má své charisma a šmrnc a role agenta mu opravdu skvěle sedla. A závěrečný song neměl chybu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Být ropným magnátem a mít podporu amerických tajných služeb, tak bych se asi také dožadoval svého práva zastřelit si koho chci a kdy chci. Kdybych si však stáhl film Hamilton: V zájmu státu s arabskými titulky, tak by mi patrně došlo, že vraždit politiky ve Švédsku je blbost a naštvat Carla Hamiltona únosem jeho kmotřenky není tím nejlepším nápadem z hlediska budoucího si užívání ropných dolarů. Druhý Hamilton zkrátka vsadil na aktuální teroristické téma, neodpustil si rýpnutí na téma americké podpory terorismu a opět tuto reálnou vizi zazdil svou neprůstřelností. Je to škoda, ale kdo má rád satelitní vyhledávání, realistické souboje a trochu toho mučení, ten by s tímto snímkem neměl mít výraznější problém. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Švédské dřevo podruhé. Lehké a pro mnohé i stravitelné, hih hih. Skladné, ale nepříliš trvanlivé. To takhle agentovi SKRUVSTA unesou komodu... pardon, neteř, a ten se vám tak nazlobí, že dá ihned dohromady gerilovou jednotku složenou z jednoho žoldáka a kamarádky a letí znovu do Libanonu, vymačkat islámákům oči z důlků, jelikož zuby jim vykopal v prvním díle. Byla to stejná ftákovina jako předtím, ale pro mě poněkud přímočařejší a atraktivnější story. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kmotr. Carl Kmotr.. Očekával jsem, že rozhořčený Medděd zavede na Blízkém východě náboženské právo šveríja, ale výsledkem bylo jen pár vystřílených nábojů, jeden rozbitý konferenční stolek a trochu vyčabrané vody při mučení. Zobrazovaná skutečnost, že švédská zcela apolitická klika rozvědky je morálně na výši a navýsost spravedlivá, zatímco všichni ostatní hrají špinavé hry s politickým pozadím, je poněkud pokrytecká. To už Američani mají ve svých akčně-špionážních thrillerech více sebereflexe.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný thriller, ktorý je pokračovaním vydarenej jednotky. Má výborný príbeh o prvotriednom agentovi tajnej služby, ktorý je po dlhej dobe konečne spokojný aj vo svojom osobnom živote, keďže sa priatelí s príjemnou šéfkou bezpečnostnej služby a jej dcéra, ktorej je krstným otcom ho má veľmi rada, no po jednej ich vydarenej spoločnej akcii, behom ktorej došlo k usmrteniu atentátnika a navyše následnom vyjadrení médií, ktoré ju ukázalo vo veľmi zlom svetle sa chcú islamisti stojaci za atentátom pomstiť a preto jej unesú dcéru. Ale agent to len tak nenechá a spolu so svojimi kontaktmi urobí všetko preto, aby ju vypátral a oslobodil, ale uvedomuje si, že nepriatelia sú úplne všade. Spracovanie sa mi páči, na rozdiel od predchádzajúceho dielu si toto pokračovanie vybralo pomerne odlišnú cestu, keďže pribudol výrazný osobný motív, ktorý to celé ťahá a to mi rozhodne vyhovuje. Jedine ma mrzí, že film je až príliš krátky, kvôli čomu to miestami pôsobí podstatne priamočiarejšie, čo pri takomto medzinárodnom pojatí nie je až tak vhodné, ale aj tak ma to stále veľmi bavilo. Sadla mi dlhá úvodná fáza, vďaka ktorej si ma hlavné postavy získali a skutočne som im fandil, pátranie po únoscoch je dostatočne atraktívne a zaujalo ma aj toto celkom netradičné spojenie súčasného a bývalého priateľa, ktorí samozrejme aj tak majú rovnaký cieľ. Našťastie nesklame ani dlhé finále a opäť musím pochváliť to realistické záporné podanie Američanov, takže až na tú väčšiu priamočiarosť tu ani nemám čo vytknúť. Akcie je tu priemerné množstvo a je aj celkom slušná. Síce ma mrzí, že výrazne ubudli moje obľúbené rýchle efektné likvidácie a navyše aj vizuálne mi tu akcia príde trochu slabšie zvládnutá, ale aj tak stále pôsobí celkom realisticky, nájde sa tu pár vydarených momentov, napríklad pretočenie brokovnice a celkovo ma stále dosť bavila. A najlepšie je na tom celé finále. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, Mikael Persbrandt ma tu bavil ešte viac, než predtým, výborné ženské postavy, či už šéfka bezpečnosti, no hlavne agentka a opäť nesklamú ani zvyšné vedľajšie postavy a záporáci. Réžia a technická stránka mi až na pár detailov prišli opäť výborné, takže veľká spokojnosť. Jednotka síce bola o niečo kvalitnejšia, hlavne po stránke scenára a akcie, ale aj tak mi práve toto pokračovanie sadlo o trochu lepšie, osobný motív mi sedí viac, než ten chladný špionážny a aj postavy si ma už získali naplno. Trojke by som sa určite nebránil. 79% ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Tři dávám pouze proto, že švédská trojka zní tak lákavě. Ve skutečnosti je toto styk s jednou Švédkou rachiticko-bezkoznou a druhou komatózní.... Monstrum, kterému osud nedopřál zroditi se ve správné době, jinak by bylo jasným vítězem výběrového řízení o šéfika 5. tankové divize SS „Wiking“, pobíhá po glóbu, zachraňuje unudlanku, kouká jak puk a je úžasně bezpohlavní. Jak by mohla dosvědčit nejen paní vyšetřovatelka, trpící ve feminizované zemi za feministický výrok (sic!), ale i ,,šéfka rozvědky OOP". Eh.... Ku Bondovi chybí větší rozmach, rozpočet a roznožka snědé cácorky, k nadhledu nebo Bournovi solidní scenárista. Nadsazuji za Evropu, ovšem pozor. Seveřané, zpitomělí z úspěchu jedné frndy, co do kdečeho kopla, začínají zahlcovat nejen knižní trh, ale i promítací sály slabší sortou svých výpotků. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Dnes si už matne spomeniem na svoje prvotné dojmy po zhliadnutí prvého dielu, no na dej si spomínam pomerne dobre, rovnako ako na postavy, zápletku a výbornú severskú atmošku doplňujúcu túto švédsku alternatívu k agentom s iniciálkami J.B. a im podobným. Jediným problémom bolo, že jej už na konci trochu dochádzal dych. To však nie je problémom pokračovania, ktorý má zápletku trochu v štýle 96 hodín či Muže odnikud. Plný počet teda na seba nedal dlho čakať. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Švédi to tu rozbehli naplno. Štokholm, Paríž, Bejrút, Rijád a nejaká púšť v Jordánsku. Len škoda, že tieto atraktívne prostredia až tak na obrazovke neukážu. Možno je to aj jednoduchosťou príbehu, kde nejde o nič iné, ako o záchranu jedného dievčatka z rúk islamistov. Politické pletky v pozadí sú skôr takou omáčkou, vďaka ktorej film pôsobí ambicióznejšie. Lenže to by sme nesmeli počúvať klišé typu čo je to tá západná civilizácia a podobne. Ale všetko je v norme, Hamilton je charizmatický, akcia funguje, len ako som už písal minule, v takých Greengrassových rukách by to bolo úplne iné kafe. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Jendotka mi spočiatku prišla lepšia, kvôli širšiemu scenáristickému záberu. Ale aj keď Hamilton 2 vyzerá väčšinu stopáže ako jednohubka o jednom únose a jednej záchrannej akcii, drobnosti okolo hlavnej línie z neho napokon spravia nadpriemerny akčný triler. So sakramentsky sympatickým agentom... a záverečnou pesničkou, akú by Hamiltonovi mohol závidieť Bourne aj Bond... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Kvalitativně prakticky totožné, jako první díl. Možná trochu akčnější, ale stále se jedná jen o chudší variantu na americké žánrovky. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Slabý pokus o televizního švédského Bonda. Málo akce, pár nelogičností, hodně kecání. Nějaké ty zajímavé lokace. Ani závěrečný quest nemá nějaké větší koule, chybí mu jakékoliv vnitřní napětí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono scénáristicky opět nejde o nic převratného. Amíci rozehrávající své mocenské hry na všechny strany, saudský teroriste užívající si (ne)pozornosti CIA (zdravíme Usámu) a unesená holčička, která je shodou okolností Hamiltonova kmotřenka. A tak se musí dát dohromady tým, který má děvčátko zachránit. Zkrátka prostá zápletka, ačkoliv vybroušená mnohými detaily, našláplá akce a Seveřaní krosící všechno a všechny. A to prosim bez patosu. První díl dvojka ještě o stupínek převýšila. Věřím, že máme zaděláno na parádní akční ságu made in Europe. Držim Skandinávcům palce, ať v tom nasazenym kurzu pokračujou. 90% ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Zbytečně uspěchané, navíc po polovině to přijde o tu našlapanost, ale do té doby mi tep pumpoval šílenou rychlostí, souboje, pestrá paleta lokací, skvělej vizuál. Škoda, že bitky jsou natočeny tak příšerně, příliš mnoho střihů a kamera zapříčinila to, že jsem si užil asi dva chvaty. Nejsou téměř zde ani efektivní, okamžité eliminace, naštěstí v závěru akce v tom "hradě", připomíná Splinter cell, a však nepochopil jsem tu část s brokovnicí, kdy Hamilton na sebe zbytečně upozorní. Moc mě nebavilo ani to pátrání, a je to takové bez duše, hodně strojové a samoúčelné. Záporáci o ničem. Jednička byla tedy co se týče levelosti, úplně jinde. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Pokud předchozí Hamilton byl více jako švédská verze Bourna, tak druhý díl je více jako švédská verze Taken 1&2. Hamiltonovi unesou kmotřenku a ten se nasere a najde si ty špinavý teroristy a pěkně jim to dá sežrat. Do chvíle než unesou tu holku, tak je to nuda, ale pak se to pěkně rozjede. Tato švédská akční série se mi líbí a je to dobrá alternativa k hollywoodu. Sice by tu člověku chybělo více akce a okázalosti, co se týče stylu, ale o to více se snaží být reálnější. Btw. vůbec mi nevadil hranatý Hamilton, protože mi naopak více sedí než uhlazený Tom Cruise v Jack Reacher. Hodnocení OST:švédská elektro rutina. 5/10 ()

Reklama

Reklama