Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žádný agent švédské tajné služby nemá právo zabíjet. A to za žádných okolností. Leda že by se jednalo o nutnou sebeobranu nebo to bylo v zájmu státu. Tímto kodexem se řídí i tajný agent Hamilton, který je právě na misi kdesi v pohraničních horách Uzbekistánu. Jako řidič pronikl do skupiny nejhledanějších evropských překupníků zbraní, kteří neznámým zájemcům nabízejí kolekci technologicky vyspělých strategických raket. Hamilton odhalí mezinárodní zbrojní spiknutí a zjistí, že k masivnímu teroristickému útoku má brzy dojít přímo na švédské půdě.
Akční thriller byl natočen podle novely švédského spisovatele Jana Guilloua, který ve své populární knižní sérii proslavil smyšleného špiona Carla Hamiltona přezdívaného „Coq Rouge“ (Červený kohout). (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Takový lepší průměr. Hamilton je charismatický klaďas k pohledání, ale trochu mu sráží nohy scénář. A samozřejmě obligátní "výroba" traumatu, byť tady je alespoň nečekaná a neslouží tak úplně k jeho "pohonu" vpřed. Začátek je nečekaně dobrý a brutální a závěrečná bitka v hotelu ukazuje, že režisérka má svého Greengrasse dobře nakoukaného, ale občas se objevuje nuda. A to u takovýchto filmů nepromíjím. ()

nessbeal 

všechny recenze uživatele

"In the Interest of the Nation" som počul počas filmu až nespočetne veľa krát, keď už nič iné, tak aspoň toto sa vám vryje do pamäti. Veru film je ako na húpačke, miestami moc dobré, akcia, všetko čo k tomu patrí a miestami nuda, ale každopádne vyšší priemer u mňa. Krásny Stockholm do ktorého sa musím ísť pozrieť aj osobne. ()

Reklama

klida 

všechny recenze uživatele

Ta tisíckrát viděná linka o stárnoucím elitním agentovi s osobními problémy není vůbec nudná. Má to tempo, švih a ideální stopáž, takže nebyl vůbec čas na to se nudit. I přes menší scénaristické berličky (plány mostu na stole,...) to je dobrej akční thriller, víc takovejch filmů. A titulková písnička taky není zlá, viz youtube.com. ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Tak i švédové mají svého agenta. Hamilton však působí trochu těžkopádně a přihlouple. Film není úplná hloupost, avšak postrádá nějaké to napětí a smysl pro drama. Bohužel i na sever pronikl trend epileptik movie a tak se nám obraz třese a třese. Nutno podotknout, že kameraman pravděpodobně teprve koketuje s tímto "cool trendem" a tak je díkybohu trochu zdrženlivý. Scénář je jednoduchý a akce moc není. Průměr, který hodně rychle zapadne do švédských tv noha. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Opět jeden ze žánrů, které nevyhledávám, ale někdy se to prostě tak zkoulí, že stejně nakonec film vidím. Tentokrát k tomu přispěla Challenge Tour 2018. Stále trvám na tom, že nemusím viděl prostřelené hlavy ani masakrování. Vím, že existují, ale pokud si mohu vybrat, nepotřebuji být u toho. Na severskou akční honičku jsem byla celkem zvědavá. Nakonec to dopadlo lépe, než jsem se obávala. Démonický Mikael Persbrandt, tahle poloha mu neskutečně sedla. To hlavní pro mě byly sympatie k hlavnímu hrdinovi a dobře napsané figury. Osobní linka byla rozvedena tak akorát, aby podpořila tu hlavní akční. Několik silným momentů, které se povedly. Vyjmenovávat nebudu, abyhc nebyla nařčena z vyzrazování děje. Kombinace švédštiny a angličtiny mi plně vyhovovala. Závěr podtrhl celý průběh. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Mikael Persbrandt se na roli Carla Hamiltona připravoval tréninkem u amerického týmu Navy SEALs v San Diegu, kde se po delší dobu učil speciálním technikám, jako je odzbrojení nepřítele. Absolvoval také trénink švédské elitní jednotky SSG. (Kritiq)
  • Názov filmu sa objaví v dvanástej minúte. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama