Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žádný agent švédské tajné služby nemá právo zabíjet. A to za žádných okolností. Leda že by se jednalo o nutnou sebeobranu nebo to bylo v zájmu státu. Tímto kodexem se řídí i tajný agent Hamilton, který je právě na misi kdesi v pohraničních horách Uzbekistánu. Jako řidič pronikl do skupiny nejhledanějších evropských překupníků zbraní, kteří neznámým zájemcům nabízejí kolekci technologicky vyspělých strategických raket. Hamilton odhalí mezinárodní zbrojní spiknutí a zjistí, že k masivnímu teroristickému útoku má brzy dojít přímo na švédské půdě.
Akční thriller byl natočen podle novely švédského spisovatele Jana Guilloua, který ve své populární knižní sérii proslavil smyšleného špiona Carla Hamiltona přezdívaného „Coq Rouge“ (Červený kohout). (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Hamilton se pohybuje po celém světě, umí se mlátit, umí to se zbraněmi - prostě takový švédský Bourne. A nemyslím to věru zle, protože Hamilton je pro mě lehce příjemným překvapením. Film má spád (i když ve druhé polovině přecejen na obrátkách trohu ubírá), je zajímavý, dobře natočený a je sám o sobě i zábavnou podívanou. Akční scény si v ničem nezadají s hollywoodskou produkcí. 70% ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Hned jak jsem v úvodních titulcích zahlédl, že v tomto filmu hraje nějaký pan Flemyng, bylo mi jasné, že půjde o řádně tvrdou bondovku. A nebyl jsem zklamán. Není to sice tak efektní, jako veselé eskapády agenta Jejího Veličenstva, nicméně o to uvěřitelnější. Pro roli ústředního masomlýnku s prošlým záručákem byl navíc velmi vkusně vybrán úžasný exemplář, který má bezpochyby ve Valhalle rezervované místo po Odinově pravici jen za svůj xicht, a ne zase nějaký Matný Démon. Škoda jen, že Švédové neudrželi kulervoucí počáteční tempo až do konce, nicméně i tak je to na silnější 4 hvězdy. Za interesantní hrdinovo trauma však nemohu než zaokrouhlit nahoru. ()

Reklama

bloodline 

všechny recenze uživatele

O zlomenú ruku prepracovanejší scenár, o vykrútený krk sofistikovanejšia réžia, o vypichnuté oči uveriteľnejšie herecké výkony (mimo hlavného predstaviteľa) a Jason Bourne by aj bez Freddieho začal spoznávať nočné mory. Každopádne sa severania pochlapili a uštedrili riadny kopanec na solar americkým predraženým sladkostiam. 3 a 1/2* ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Slušná švédska odpoveď na bondovky, bournovky a bauerovky (a tie menej známe), ktorá si zachováva vlastnú tvár, má zaujímavý dej a zápletku, sympatickú hlavnú postavu, vskutku skvelý zvrat približne na konci prvej polhodinky a výborne šlapúce tempo. Až na ten zmienený zvrat nič, čo by ma ohúrilo, ale solídna špiónska akcia zo severu (ako tu bolo už mnoho krát zopakované) s istou dávkou dosiaľ nevidenej osobitosti. Len tak ďalej, v poslednej dobe je severská kinematografia na vzostupe! 80% ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Další snímek z Ikeacké kuchyně. Hrdina mrdnö padouchem o komodu Hemnes, věšákem Tjusig ho jöbnö přes hlavu a narvö ho do skříně Pax. Potom si pomocí kolíčků a plastových konfirmátů smontuje regál Östhamra a na něm odletí do Libanonu, vykopat zuby několika islamákům, protože chtěj střílet rakety, které nejsou Volvo, ale Saab a s americkým podílem... No, tak u mě za tři. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Názov filmu sa objaví v dvanástej minúte. (Johnny.ARN)
  • Mikael Persbrandt se na roli Carla Hamiltona připravoval tréninkem u amerického týmu Navy SEALs v San Diegu, kde se po delší dobu učil speciálním technikám, jako je odzbrojení nepřítele. Absolvoval také trénink švédské elitní jednotky SSG. (Kritiq)

Reklama

Reklama