Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žádný agent švédské tajné služby nemá právo zabíjet. A to za žádných okolností. Leda že by se jednalo o nutnou sebeobranu nebo to bylo v zájmu státu. Tímto kodexem se řídí i tajný agent Hamilton, který je právě na misi kdesi v pohraničních horách Uzbekistánu. Jako řidič pronikl do skupiny nejhledanějších evropských překupníků zbraní, kteří neznámým zájemcům nabízejí kolekci technologicky vyspělých strategických raket. Hamilton odhalí mezinárodní zbrojní spiknutí a zjistí, že k masivnímu teroristickému útoku má brzy dojít přímo na švédské půdě.
Akční thriller byl natočen podle novely švédského spisovatele Jana Guilloua, který ve své populární knižní sérii proslavil smyšleného špiona Carla Hamiltona přezdívaného „Coq Rouge“ (Červený kohout). (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Sakra není to náhoda. Už delší dobu si všímám, že Švéďáci ty akční špionážní filmy prostě točit umí. Tohle je i minimálně o dvě třídy výš než původní Hamilton se Stormarem, kterej se mi taky líbil, ale byl takovej nedotaženej. Tady šlape všechno jako na drátkách příběh promakanej. Hlavní hrdina uvěřitelnej drsňák akce je celkem realistická a není zbytečně přestřelená. Parádní film. Švédové dali na prdel všem těm Jackům Reacherům, Ryanům a Ethanům Huntům. Bondovky mají konečně konkurenci. Pecka.95% ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Švédský Bourne, respektive Hamilton představuje stejně jako jeho inspirativní zdroj, tedy Bournova trilogie, chytrý špiónský thriller, která má charismatického hlavního hrdinu, který sice netrpí amnézií jako náš miláček Jason, ale z jeho práce mu taky docela hrabe, což mu ale stejně jako Bournovi nebrání zůstat precizní v roli, pro kterou se narodil. Kathrine Windfeld se opět podařilo potvrdit, že ve Švédsku se dá natočit snímek hollywoodských parametrů a to ve všech směrech. Hamilton disponuje precizním scénářem, který velmi dobře rozvíjí psychologii postav a zároveň velmi dynamickým dějem s precizní akcí, kterou paní režisérka umí a plně nechá vyniknout svoje eso v rukávu, pro mne doposud neznámého Mikaela Persbrandta. Ten totiž ve své roli doslova válí. 85% ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vsade citam, ako je tento svedsky film adaptaciou Bournoviek, a ono, jo, cosi urcite z nich mali. No ale reziserka Winfeld odviedla len rutinu, akcie je zufalo malo, same politicke kecy v dost pod/priemernych kulisach a spionazna atmosfera je takrka nulova.  I na poli spionaznych filmov ide o tazky podpriemer - to si radsej pojdem zabehat nez cumiet do PC 7 % ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Parádny špionážny akčný film. Švédi natočili za málo peňazí veľa muziky. Je to jednoduché, ale drsné, temné a celkom civilné. Persbrandt sa očividne na úlohu pripravil a drsňáka som mu veril. Filmu tiež pomáha absencia americkej patetickosti, ktorá býva prítomná v takýchto filmoch. Ja som sa bavil výborne. A scéna keď zaspal s pri jedení jablka. Úplná bomba. Toto si len tak niekto nedovolí. A to točila ženská? Klobúk dole. Pár akčných scén bolo nedotiahnutých, ale aj tak to vidím na poctivé 4*. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Severský filmy jsou dobrý, protože jsou drsný, tam se prostě nikdo s ničím nemaže (aneb neusínejte s nožem v ruce, když máte výcvik speciálních bojových jednotek). Nicméně i přes všemožný reálno, který se v tomhle filmu objeví, i přes obstojný herecký výkony a zajímavou tématiku prostě tu 4. hvězdu nedám. A to z toho důvodu, že ten příběh je trochu přitaženej za vlasy, má prostě mezery a taky proto, že v tom má člověk tendenci hledat Bourna (takže nijak zásadní originalita). Vlastně by to mohlo mít škatulku "bourneovka", ten holt nastavil laťku vysoko. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Mikael Persbrandt se na roli Carla Hamiltona připravoval tréninkem u amerického týmu Navy SEALs v San Diegu, kde se po delší dobu učil speciálním technikám, jako je odzbrojení nepřítele. Absolvoval také trénink švédské elitní jednotky SSG. (Kritiq)
  • Názov filmu sa objaví v dvanástej minúte. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama