Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žádný agent švédské tajné služby nemá právo zabíjet. A to za žádných okolností. Leda že by se jednalo o nutnou sebeobranu nebo to bylo v zájmu státu. Tímto kodexem se řídí i tajný agent Hamilton, který je právě na misi kdesi v pohraničních horách Uzbekistánu. Jako řidič pronikl do skupiny nejhledanějších evropských překupníků zbraní, kteří neznámým zájemcům nabízejí kolekci technologicky vyspělých strategických raket. Hamilton odhalí mezinárodní zbrojní spiknutí a zjistí, že k masivnímu teroristickému útoku má brzy dojít přímo na švédské půdě.
Akční thriller byl natočen podle novely švédského spisovatele Jana Guilloua, který ve své populární knižní sérii proslavil smyšleného špiona Carla Hamiltona přezdívaného „Coq Rouge“ (Červený kohout). (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Slušná švédska odpoveď na bondovky, bournovky a bauerovky (a tie menej známe), ktorá si zachováva vlastnú tvár, má zaujímavý dej a zápletku, sympatickú hlavnú postavu, vskutku skvelý zvrat približne na konci prvej polhodinky a výborne šlapúce tempo. Až na ten zmienený zvrat nič, čo by ma ohúrilo, ale solídna špiónska akcia zo severu (ako tu bolo už mnoho krát zopakované) s istou dávkou dosiaľ nevidenej osobitosti. Len tak ďalej, v poslednej dobe je severská kinematografia na vzostupe! 80% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Že je válka celkem slušnej byznys je celkem jasné. A nijak převratnou myšlenkou není ani to, že se zbrojařské společnosti a jejich soukromé armády snaží ozbrojené konflikty uměle vyvolávat a podporovat. Jediný rozdíl oproti podobným filmům z americké produkce je to, že vše odhaluje švédský agent a nikoliv poctivec zabalený do americké vlajky. A samozřejmě je přítomna i klasická syrová severská filmařina, nehrající příliš na slzičky (i když ty tendence tu byly). Herecky potěšila spíš dvojice padouchů v podání dua Flemyng-Gregory, protože co se hlavního hrdiny týče, tak ten oplýval mimikou spícího medvěda. Ale to ani nevadilo. Prostě slušná špionážní jízda ze Severu, která má říz i zápletku. 80% ()

Reklama

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Tak i švédové mají svého agenta. Hamilton však působí trochu těžkopádně a přihlouple. Film není úplná hloupost, avšak postrádá nějaké to napětí a smysl pro drama. Bohužel i na sever pronikl trend epileptik movie a tak se nám obraz třese a třese. Nutno podotknout, že kameraman pravděpodobně teprve koketuje s tímto "cool trendem" a tak je díkybohu trochu zdrženlivý. Scénář je jednoduchý a akce moc není. Průměr, který hodně rychle zapadne do švédských tv noha. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film by měl skvělej spád, zajímavou zápletku pokud jde o poltický hry a držel si fajnovou odtažitou atsmoféru jaká asi v těchto sférách panuje, ale má to všechno jedno velký KDYBY a tím je naprosto zbytečná dějová podlinka "nešťastná smrt a její vyšetřování", právě ta zabránila ve velkolepé švédské rychlojízdě na poli akčnějších thrillerů. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Švédská kopírka bourneovek – stejný motiv člověka proměněného ve stroj na zabíjení, stejné hopkání křížem krážem po světě a dokonce i stejné bojové umění jako vzor pro drsné bitky v uzavřených a stísněných prostorách, jen je všechno viditelně lacinější. Nicméně v porovnání se srágorama jako "Hádův faktor", je "Hamilton" řemeslně precizní příspěvek žánru, který se úctyhodně snaží držet dech s nadupanější hollywoodskou konkurencí. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Mikael Persbrandt se na roli Carla Hamiltona připravoval tréninkem u amerického týmu Navy SEALs v San Diegu, kde se po delší dobu učil speciálním technikám, jako je odzbrojení nepřítele. Absolvoval také trénink švédské elitní jednotky SSG. (Kritiq)
  • Názov filmu sa objaví v dvanástej minúte. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama