Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žádný agent švédské tajné služby nemá právo zabíjet. A to za žádných okolností. Leda že by se jednalo o nutnou sebeobranu nebo to bylo v zájmu státu. Tímto kodexem se řídí i tajný agent Hamilton, který je právě na misi kdesi v pohraničních horách Uzbekistánu. Jako řidič pronikl do skupiny nejhledanějších evropských překupníků zbraní, kteří neznámým zájemcům nabízejí kolekci technologicky vyspělých strategických raket. Hamilton odhalí mezinárodní zbrojní spiknutí a zjistí, že k masivnímu teroristickému útoku má brzy dojít přímo na švédské půdě.
Akční thriller byl natočen podle novely švédského spisovatele Jana Guilloua, který ve své populární knižní sérii proslavil smyšleného špiona Carla Hamiltona přezdívaného „Coq Rouge“ (Červený kohout). (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Páně 

všechny recenze uživatele

Co si budem povídat, tenhle film spadá dokonale do ranku příjemných překvapení když nic nečekáte. Byť bych si v mnoha směrech dovedl představit mnohem propracovanější příběhové momenty či pointy a trochu lépe napsané dialogy, tak přesto uznávám, že nepochybné kvality Hamilton má. V práci s hudbou a obrazem si vede často velice dobře. S lepším scénářem a větším důrazem na emotivní momenty snímku mohla tohle být absolutní bomba, ale opět nám z toho vylézá jen slušivý nadprůměr se vkusným buketem. Popravdě, nelituji ani minuty strávené s tímto dílem. ()

klida 

všechny recenze uživatele

Ta tisíckrát viděná linka o stárnoucím elitním agentovi s osobními problémy není vůbec nudná. Má to tempo, švih a ideální stopáž, takže nebyl vůbec čas na to se nudit. I přes menší scénaristické berličky (plány mostu na stole,...) to je dobrej akční thriller, víc takovejch filmů. A titulková písnička taky není zlá, viz youtube.com. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vsade citam, ako je tento svedsky film adaptaciou Bournoviek, a ono, jo, cosi urcite z nich mali. No ale reziserka Winfeld odviedla len rutinu, akcie je zufalo malo, same politicke kecy v dost pod/priemernych kulisach a spionazna atmosfera je takrka nulova.  I na poli spionaznych filmov ide o tazky podpriemer - to si radsej pojdem zabehat nez cumiet do PC 7 % ()

verbal 

všechny recenze uživatele

A tak Trekroner chytlo Bournequista za hrtan, omlátilo mu hlavu o zeď, přičemž nakopalo Bondssona do koulí, vytřelo s ním hajzly a jen tak mimochodem u toho vzalo Huntllandera malíkovou hranou po krkavici a ukončilo jeho misi. Je to sice jako z komixu, ale je to akční, zábavné, prosté strkání si srolovaných amerických vlajek do konečníku a skvěle se u toho žvýkají masové kuličky. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Hned jak jsem v úvodních titulcích zahlédl, že v tomto filmu hraje nějaký pan Flemyng, bylo mi jasné, že půjde o řádně tvrdou bondovku. A nebyl jsem zklamán. Není to sice tak efektní, jako veselé eskapády agenta Jejího Veličenstva, nicméně o to uvěřitelnější. Pro roli ústředního masomlýnku s prošlým záručákem byl navíc velmi vkusně vybrán úžasný exemplář, který má bezpochyby ve Valhalle rezervované místo po Odinově pravici jen za svůj xicht, a ne zase nějaký Matný Démon. Škoda jen, že Švédové neudrželi kulervoucí počáteční tempo až do konce, nicméně i tak je to na silnější 4 hvězdy. Za interesantní hrdinovo trauma však nemohu než zaokrouhlit nahoru. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Mikael Persbrandt se na roli Carla Hamiltona připravoval tréninkem u amerického týmu Navy SEALs v San Diegu, kde se po delší dobu učil speciálním technikám, jako je odzbrojení nepřítele. Absolvoval také trénink švédské elitní jednotky SSG. (Kritiq)
  • Názov filmu sa objaví v dvanástej minúte. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama