Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žádný agent švédské tajné služby nemá právo zabíjet. A to za žádných okolností. Leda že by se jednalo o nutnou sebeobranu nebo to bylo v zájmu státu. Tímto kodexem se řídí i tajný agent Hamilton, který je právě na misi kdesi v pohraničních horách Uzbekistánu. Jako řidič pronikl do skupiny nejhledanějších evropských překupníků zbraní, kteří neznámým zájemcům nabízejí kolekci technologicky vyspělých strategických raket. Hamilton odhalí mezinárodní zbrojní spiknutí a zjistí, že k masivnímu teroristickému útoku má brzy dojít přímo na švédské půdě.
Akční thriller byl natočen podle novely švédského spisovatele Jana Guilloua, který ve své populární knižní sérii proslavil smyšleného špiona Carla Hamiltona přezdívaného „Coq Rouge“ (Červený kohout). (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Radko 

všechny recenze uživatele

Ono je naozaj otázne, čo je v záujme štátu. Pretože štátny záujem určujú vždy interesy vládnucej soldatesky (demokracia, rôzne typy skupinových diktatúr) alebo jedinca (diktatúra jednej osoby alebo rodiny). Nuž a ako vieme z histórie aj súčasnosti záujmy najbohatších a najmocnejších sú až príliš často so želaniami podriadených otrokov a robotov (alebo slobodných občanov, to je jedno) v príkrom rozpore. Hamilton zastupuje ako tajný agent záujmy švédskej demokracie. Neštíti sa ničoho. Pričom neustále je v strehu a paranoi z možnej zrady niekoho v okolí. Niet sa čo diviť, záujmy iných štátov a firiem sú tiež riadne vysoké. Toto všetko ho za roky tajnej služby poznačí. A spôsobí tragédiu, akej by James Bond (kvôli zachovaniu mravného profilu) nebol schopný. Hamilton sa však čiastočne vykúpi akciou, tvoriacou ústrednú os filmu. Akciuo svižnou, striedajúcou štáty i bojové formy. Celkovo oveľa sympatickejšie než celá bondovska séria. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Švédská kopírka bourneovek – stejný motiv člověka proměněného ve stroj na zabíjení, stejné hopkání křížem krážem po světě a dokonce i stejné bojové umění jako vzor pro drsné bitky v uzavřených a stísněných prostorách, jen je všechno viditelně lacinější. Nicméně v porovnání se srágorama jako "Hádův faktor", je "Hamilton" řemeslně precizní příspěvek žánru, který se úctyhodně snaží držet dech s nadupanější hollywoodskou konkurencí. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vsade citam, ako je tento svedsky film adaptaciou Bournoviek, a ono, jo, cosi urcite z nich mali. No ale reziserka Winfeld odviedla len rutinu, akcie je zufalo malo, same politicke kecy v dost pod/priemernych kulisach a spionazna atmosfera je takrka nulova.  I na poli spionaznych filmov ide o tazky podpriemer - to si radsej pojdem zabehat nez cumiet do PC 7 % ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Ani v hyperakční bourneovce si Švédi neodpustili depresivní atmosféru a citově rozervaného hrdinu stíhaného těžkým osudem. Hamilton si od svého vzoru vzal téměř vše, a přesto nevznikla jen laciná sterilní kopie, ale zůstal typicky skandinávský. Proto jsem mu rád odpustil občasná hluchá místa, nejspíš poplatné snaze příliš nešponovat rozpočet, a skvěle se bavil. Kathrine Windfeld akci točit umí, a i když bylo bitek na můj vkus málo, tak jsou přehledné a hlavně pořádně efektní. Kinematografie Tre kronor zase překvapila, a ukázala mi že zdaleka není omezená jen na filmy o silných tématech, ale dokáže nasávat moderní trendy a točit snímky podle vzoru Hollywoodu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film by měl skvělej spád, zajímavou zápletku pokud jde o poltický hry a držel si fajnovou odtažitou atsmoféru jaká asi v těchto sférách panuje, ale má to všechno jedno velký KDYBY a tím je naprosto zbytečná dějová podlinka "nešťastná smrt a její vyšetřování", právě ta zabránila ve velkolepé švédské rychlojízdě na poli akčnějších thrillerů. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Mikael Persbrandt se na roli Carla Hamiltona připravoval tréninkem u amerického týmu Navy SEALs v San Diegu, kde se po delší dobu učil speciálním technikám, jako je odzbrojení nepřítele. Absolvoval také trénink švédské elitní jednotky SSG. (Kritiq)
  • Názov filmu sa objaví v dvanástej minúte. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama