Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žádný agent švédské tajné služby nemá právo zabíjet. A to za žádných okolností. Leda že by se jednalo o nutnou sebeobranu nebo to bylo v zájmu státu. Tímto kodexem se řídí i tajný agent Hamilton, který je právě na misi kdesi v pohraničních horách Uzbekistánu. Jako řidič pronikl do skupiny nejhledanějších evropských překupníků zbraní, kteří neznámým zájemcům nabízejí kolekci technologicky vyspělých strategických raket. Hamilton odhalí mezinárodní zbrojní spiknutí a zjistí, že k masivnímu teroristickému útoku má brzy dojít přímo na švédské půdě.
Akční thriller byl natočen podle novely švédského spisovatele Jana Guilloua, který ve své populární knižní sérii proslavil smyšleného špiona Carla Hamiltona přezdívaného „Coq Rouge“ (Červený kohout). (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Hurá, hurá a ještě třikrát hurá. Konečně někdo natočil normální bondovku! Nikdo v ní není debil a všichni jsou "pouze" lidé. Když dostanou nakládačku tak mají modřiny a když mluví, tak jim z huby nepadají dementní fráze. Evropský přístup a uvažování mě natolik šokovalo, že jsem místy i radostně tleskal- to proto, že to prostě byl úplně normální (!!!) film. Přímočaré, rychlé a vcelku i chytře vymyšlené. 90% ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Docela fajn a prijemna zalezitost. Svedska variace na Bourneovsky typ akcniho zanru. Tempem tak akorat svizne, predevsim bojove sceny jsou naprosto precizni. Stejne dobre jdou tvurcum i svistici kulky. V hlavni roli nebezpecnymi misemi oslehany elitni tvrdak s primerene citlivym srdickem, co zatouzil po tzv. "normalnim" zivote, jenze jeho vlast si jej znova a znova zada. Jeho killa reflexy mu navic krapet zkomplikuji zivot. Chvilemi jsem se neubranil usmevu, kdyz probihaly dialogy v anglictine. Tam mi hlavni hrdina lehce evokuje Dolpha Lundgrena. Nicmene, pokud v tomto filmu prilis nestourate a vyslovene nehledate negativa ala zminovane srovnani s Bournem, ceka vas velmi slusna akcni zabava. ()

Reklama

klida 

všechny recenze uživatele

Ta tisíckrát viděná linka o stárnoucím elitním agentovi s osobními problémy není vůbec nudná. Má to tempo, švih a ideální stopáž, takže nebyl vůbec čas na to se nudit. I přes menší scénaristické berličky (plány mostu na stole,...) to je dobrej akční thriller, víc takovejch filmů. A titulková písnička taky není zlá, viz youtube.com. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Knizni svedsky superspion Hamilton u nas neni neznamy ani z televizni obrazovky. Vysilaliyse u nas vyborne serialy Nepritel nepritele a Vendeta. V zájmu státu je chvilemi strasne dejove neprehledne, jako kdyby nekdo vystrihal pulku dialogu. V nekterych rozhovorech skoro nic nepadne, ale postavy vsechno zazracne okamzite pochopi. Herec hrajici Hamiltona pusobi dost nesympaticky a to, co udela na zacatku filmu v byte sve pritelkyne, me malem primelo film vypnout a dat odpad. Opravdu je tam dost nerealistickych momentu a pri tom se vsechno snazi vypadadat hrozne realne "hlavne aby to ani trochu nepripominalo nadsazeneho Bonda". pro mě spis zklamani, i kdyz tomu nelze uprit remeslnou preciznost. Planuji se dve pokracovani, tak snad se povedou lepe. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Hamilton se pohybuje po celém světě, umí se mlátit, umí to se zbraněmi - prostě takový švédský Bourne. A nemyslím to věru zle, protože Hamilton je pro mě lehce příjemným překvapením. Film má spád (i když ve druhé polovině přecejen na obrátkách trohu ubírá), je zajímavý, dobře natočený a je sám o sobě i zábavnou podívanou. Akční scény si v ničem nezadají s hollywoodskou produkcí. 70% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Mikael Persbrandt se na roli Carla Hamiltona připravoval tréninkem u amerického týmu Navy SEALs v San Diegu, kde se po delší dobu učil speciálním technikám, jako je odzbrojení nepřítele. Absolvoval také trénink švédské elitní jednotky SSG. (Kritiq)
  • Názov filmu sa objaví v dvanástej minúte. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama