Reklama

Reklama

Recenze (14)

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Djinn“ je filmem, který v sobě měl potenciál využít zajímavé, neznámé prostředí, ale to je skutečně jen kulisou, kde se odehrává něco, co až moc připomíná japonský duchařský horor, navíc bez jakkoli propracovaného scénáře, prostě jen se snahou trochu diváka vyděsit, což se může a nemusí povést. Tohle je na první pohled dobře zvládnuté řemeslo, ale celkově je to snímek, který nemá čím ohromit. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se Hooperovi hrubě nepovedlo... Osm let člověk čeká, než se legendární režisér odhodlá natočit nový film, v skrytu duše tajně doufá, že to bude stejná pecka, jako prvotina o jisté rodince z Texasu, aby se mu nakonec dostalo naprosto unylého snímku bez kusu pořádné atmosféry, s trestuhodně nevyužitým potenciálem rozestavěného domu a velmi pěkných Arabek... Gore ani nahota se nekoná, digitální triky jsou podprůměrné, silná inspirace japonskými duchařinami umístěná v SAE mi také úplně nesedla... Pointa celého příběhu je prozrazena zhruba v polovině filmu, který pak bez jakékoliv gradace plyne k očekávanému závěru... Za mě obrovské zklamání a dva body dám jen z úcty k režisérovi... ()

Reklama

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Naděje, že Tobe Hooper se svým originálním zpracováním, stylem a svou režisérskou prací se dostane zpět na vrchol, ale to se nepodařilo. Svůj styl si stále drží, ale zdá se, že už je starý na inovaci. Film se drží zavedených pravidel, ale bez ničeho nového a celkově je to docela nuda. Škoda, doufal jsem alespoň, že budu moci dát 3*, ale bohužel to nejde. Vypadá to, že tímto filmem se loučíme s Hooperem. Tak mu přejme vše nejlepší a moc děkuji za jeho přispění do hororového žánru, jelikož dokázal dříve opravdové zázraky. 30% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tak nakoniec sa Tobe Hooper so svetom filmu rozlúčil lepšie, než som čakal a Djinn, jeho posledný film, je oveľa lepší, než predposledný, béčko Márnica. Myslel som, že to bude niečo nesmierne zlé, zmätené a lacné á la Under the Shadow (tiež o džinoch), ale nakoniec sa z toho vykľul solídny, priemerný horor s dosť blbým scenárom (pracovník hotela si nevie spätne prehrať záznam z bezpečnostnej kamery?), ale tiež zaujímavým zlom (kopírujúce niektoré vlastnosti od ázijských duchov, čo je vždy pôsobivé), sympatickými postavami, nekompromisným záverom, niekoľkými príjemne nepríjemne strašidelnými scénami a parádnou výpravou v podobe luxusného mrakodrapu uprostred ničoho, večne ponoreného do hmly, postaveného z najdrahších materiálov, ale na veľmi nesprávnom mieste. Oproti Under the Shadow veľkofilm roka. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Přes všechno to oporvžení, které se na Toba hrne ze všech stran, já mám jeho tvorbu rád. Ano, natočil neskutečné sračky (Night Terrors, Lifeforce), ale má na kontě i dost dobrých záseků (The Texas Chainsaw Massacre počínaje, Salem's Lot, Mortuary nekonče). Na Djinna jsem byl hodně zvědavý a nakonec jsem docela spokojený. On ten film má své neduhy, ať už se jedná o formální mix současného západního a asijského pojetí, které je ale zase zajímavě naroubováno na arabskou půdu (docela mě rozesmálo, když se ústřední manželský pár vrátí z USA do Spojených arabských Emirátů a tchán zeťovi říká: "Zase v civilizaci."). Trochu to kazí atmosféru, ať už jde o třesoucího se Djinna nebo zvukové lekačky. Za největší nešvar filmu považuji fakt, že pointu, samu o sobě ne zrovna nějak kulervoucí, zbytečně odhalí moc brzo, sice v dobré scéně, ale prostě moc brzo, protože od ní se už film prakticky nikam nevyvíjí, negraduje a jen zvolna směřuje ke svému konci, který je taky trochu nevýrazný. Film samotný se, hlavně ve střední části a těsně před koncem, drží zbytečně zpátky, jakoby se bál trochu přitlačit na pilu. Na druhou stranu jsou ale některé scény hodně dobré (scéna s náklaďákem), film je hodně dobře obsazen a postavy zahrány (např. hrdinčina matka je výborná, hrdinka sama velmi přirozená a sympatická) a celkově to prostředí a kulisy dělá taky hodně. Já vlastně nejsem nijak zklamaný, mohl jsem být trochu příjemně překvapený, ale nakonec jsem vlastně dostal i více, než jsem, po všechn těch odsuzujících komentářích, čekal. A jsem rád, že díky mě to procentní hodnocení o jeden bod povyskočilo. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama