Reklama

Reklama

Viceprezident(ka)

(seriál)
  • USA Veep
Trailer 5
USA, (2012–2019), 29 h 51 min (Minutáž: 25–46 min)

Tvůrci:

Armando Iannucci

Hrají:

Julia Louis-Dreyfus, Anna Chlumsky, Tony Hale, Matt Walsh, Reid Scott, Timothy Simons, Sufe Bradshaw, Gary Cole, Kevin Dunn, Hugh Laurie, Dan Bakkedahl (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Bývalá senátorka Selina Meyerová (Julia Louis-Dreyfusová) přijala nabídku stát se viceprezidentkou Spojených států. Velice brzy však zjišťuje, že její nová funkce nenaplňuje žádné z jejích očekávání a naopak plní se vše, před čím ji varovali. V seriálu sledujeme Selinu a její spolupracovníky, jak kličkují v každodenních, pro Washington příznačných, politických hrách, a zároveň se snaží působit kladným dojmem na veřejnost a vykonat něco dobrého pro svou zemi. Do Selinina nejbližšího okruhu patří: šéfka kanceláře Amy (Anna Chlumsky), tiskový mluvčí Mike McClintock (Matt Walsh), osobní asistent Gary (Tony Hale) a sekretářka Sue (Sufe Bradshawová). Jejich častými soupeři jsou ambiciózní šťoural Dan Egan (Reid Scott) a samolibý šéf komunikace Bílého domu Jonah (Tim Simons). Tento nový komediální seriál z produkce HBO ukazuje každodení smršť činností viceprezidentky, jak musí hasit politické požáry, sladit nabitý seznam veřejných akcí s náročným soukromým životem a hájit prezidentovy zájmy, přestože její vztahy s šéfem exekutivy nejsou právě idylické. V osmi epizodách první série Viceprezident(ka) zábavně popichuje a vysmívá se jak nuancím každodenní politiky úřadu, tak i celému politickému světu v prostředí, kde i to nejbanálnější rozhodnutí - od příchuti jogurtu, až po výběr VP mazlíka - může mít nečekané a dalekosáhlé důsledky. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Tom Riddle

Tom Riddle (hodnocení, recenze)

Mertax

Je možný, že jsem si jenom s časem víc zvyknul na ten styl, ale imho vtipnější jsou, a obzvlášť řady 3-5 se nahlas směju často.

Mertax

Mertax (hodnocení, recenze)

U první série jsem se sem tam pousmála. Jsou další řady vtipnější nebo to je podobné? A ještě by mě zajímala jedna věc a ptám se zcela bez ironie. Smějete se u toho někdo nahlas a máte záchvaty smíchu? Připadá mi, že hlášky jsou příliš rychlé a vtip vůbec nestihne doznít a je vytlačen další hláškou... Díky za reakce! :)

na příspěvěk reagoval Tom Riddle, novoten

Splasher

Splasher (hodnocení, recenze)

Tak po druhé sezóně to vypadá na další EMMY pro JLD. Glóby mohou po letošním fiasku jen překvapit.

Splasher

Splasher (hodnocení, recenze)

První tři díly 2. sezóny bezkonkurenčně tím nejvtipnějším, co jsem za poslední rok viděl. Čtvrtý díl již o něco slabší. Navíc se v něm poprvé lehce ukazuje nevyzrálost režiséra Addisona (ovšem jeho předchozí debut u TToI a teď 2. + 3. díl Veepu zvládl velmi dobře). 

Splasher

Splasher (hodnocení, recenze)

Začala druhá sezóna a vypadá to, že ještě stále pod britskou taktovkou (režie Morris, scénář Smith a Iannucci).

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Politická komedie od tvůrce Viceprezdent(ky)

Politická komedie od tvůrce Viceprezdent(ky)

09.09.2018

Přesně osm studií vyjádřilo zájem o komediální námět tvůrce seriálu Viceprezident(ka) a filmů Ztratili jsme Stalina nebo Politické kruhy Armanda Iannucciho. Ten přitom svůj nápad sdělil světu… (více)

Hugh Laurie poletí do vesmíru

Hugh Laurie poletí do vesmíru

23.08.2018

Hugh Laurie (Dr. House, Země zítřka) znovu spojí síly s tvůrcem seriálu Víceprezident(ka) Armandem Iannuccim (Ztratili jsme Stalina), pod kterým se objevil právě ve výše zmíněném komediálním hitu v… (více)

Breaking Bad, Fincher a Soderbergh ovládli Emmy

Breaking Bad, Fincher a Soderbergh ovládli Emmy

24.09.2013

65. ročník udělování cen Emmy, o nichž rozhodují členové The Academy of Television Arts and Sciences, nepřineslo žádné velké překvapení. Cenu za nejlepší dramatický seriál si konečně (a zaslouženě)… (více)

Reklama

Reklama