Reklama

Reklama

Kdo přežije - Markézy

(série)
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2002

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Rob Mariano

Obsahy(1)

Dějištěm této řady je ostrov Nuku Hiva. Právě zde, na největším ostrově souostroví Markéz, je vysazeno šestnáct odvážlivců. Ti jsou následně rozděleni do dvou kmenů (Maraamu, Rotu) a tím začíná jejich devětatřicetidenní cesta za jedním miliónem dolarů. Během této doby je čeká spousta soutěží o odměny v podobě jídla, základních potřeb, náčiní a hlavně "imunity", která zajišťuje postup do další části hry. Kdo se stane oním posledním "přeživším"? (Deco.20)

(více)

Recenze (56)

Djoker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Ze začátku to vypadalo na skvělou sérii. Boston Rob a Sean se poflakovali na pláži a házeli jednu hlášku za druhou, bylo se na co dívat (Sarah, Gina) a několik silných charakterů slibovalo zajímavý vývoj hry (Kathy, Hunter, Gabriel). Jenže než se člověk stačí rozkoukat, tak je většina jeho oblíbenců dávno pryč a u kormidla jsou nechutné držky z Rotu. Ti jsou naštěstí tak tupí, že časem přenechají cestu k vítězství ostatním. Sice jsem si pak oblíbil i další hráče, ale už to nebylo ono. Finálová čtveřice byla naprosto tragická. Ani nevím proč, ale mladý mormonky mě prostě berou, takže jsem to na konci přál Neleh, bohužel se vítězem stala bláznívá, černá pánbíčkářka. Nebudu tvrdit, že si to nezasloužila, ale nudnější vítěz už zřejmě nikdy nebude. Favorit: Sean, Oblíbenci: Boston Rob, Gina, Neleh. ()

Larushka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery: V téhle sérii mi přišli od začátku sympatičtí skoro všichni. Časem se to však změnilo. Jinak uvažující Kathy se stala nesympatickou Kathy. Nejnesympatičtější pro mě byli určitě: Líná kozatá Sarah, Sean a Robb - protivní macho muži, mrcha Zoe. Vyhození Huntera mě mrzelo. Holt tihle lidi to tam mají těžké. S vítězem spokojená rozhodně nejsem. Každopádně jsem si uvědomila, jak moc mi chybělo moře. ()

Reklama

longercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paradoxně je tady rozhodně lepší první polovina. O veškerou zábavu se prakticky starali jenom dva lidi, a to John a Boston Rob, kteří bohužel odešli příliš brzo. Po té už se do mého vkusu trefovala pouze Kathy. Paschal hrál čestně, což je u soudce asi chvályhodné, ale na druhou stranu taky neuvěřitelně nudné (tak nějak poeticky je to jediný člověk, o jehož osudu rozhodli barevné kameny, takže čistá náhoda). Neleh je v podstatě 20ti letá dívčí verze Paschala. Sean už od začátku na všechny zkoušel hrát ublíženého diskriminovaného černocha, což bylo jednoduše otravné a strategického myšlení předvedl přesně nula. No a Vescepia, a to je kdo? Ta si ani nestěžovala, vlastně se asi neprojevila vůbec nijak. Nehodnotím, zdali si zasloužila vyhrát, hodnotím, jak hrála. Já jsem schopen uznat strategii, kde hráč nechá ostatní, aby se ve hře pozabíjeli, u Vecepii tohle ale nevidím. Možná že to bylo jinak, než jak nám to ukázala televize, já ale komentuju to, k čemu mám přístup a podle toho co jsem viděl, nejednala v rámci strategie, prostě jenom měla štěstí na neschopné soupeře. Zasloužila si vyhrát více, než Neleh? Přiznávám se, že fakt nevím, je to možný. ()

towstit 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato sezona je opat skvela ale ! vsetci dobri sutaziaci, odtial vyleteli ako hrusky, a zostali zial bohu len ti najnesympatickejsi na cele s otpornou anorektickou vyprahnutou Nelou ktora za celu sutaz povedala slovo srdce asi tak 100 krat. Hned za nou Vecepcia ktora mi bola sympaticka ale dalej to jej neustale dakujem ti boze ze som jebnuta a ze si mi pomohol a bla bla. Najlepsi sutaziaci za vsetky survivori doteraz ROB ktory bol pravy parchant a robil tuto seriu zaujimavu vypadol velmi skoro. Co je velka skoda, ale hold si zly ides domov. Dalsie vec co musim podotkunut su skvele kmenove rady a kmenova rada v 8mej casti ma fakt gule a pre mna fakt najlepsia vyradovacka. Fakt velka skoda tych par jedincov ktori to kazali ako Vecepcia, Nela, Pascal, Zoe (tato bola fakt desna) a mnohi dalsi. Nejdem na plne hodnotenie lebo mam pocit ze sutaze sa stale opakuju, dufam ze v dalsich seriach pridu s niecim novym. ROB TAMMY ! ()

Dienzenhofer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Gabriel naivní a absolutně šílená strategie, sám se popravil. Gina milá holka, však měla extrémní smůlu, ale mě se vždy líbila víc než Kathy, ale co už. Boston Rob v téhle sezoně totální had, ale načrtnul, jak by se tato hra měla hrát, však Tagia Aliance Vol 2 ho dostala. John=Richard Hatch leader, ale docela manipulátor, ublíženec a hysterka. Zoe=Kelly W. zráde a začal ostatním podlézat, však nikoho neobelhala. Tammy=Sue babochlap, s nervama a nečekanými výbuchy vzteku, navíc s velkou dávkou pokrytectví. Rob D.=Rudy čestný chlap, který dodržel vždy své slovo, však bohužel si ho nikdo nepamatuje. Sean R. pokrytec, hysterka, uplakánek, strašně mě sral a neustále, když měl jít, tak vždycky musel mít dramatické výstupy, tak otravný...... Paschal velmi dobrý taktik, ale kameny mu zlomily vaz, takže bohužel nevyhrál, ale nebýt těch kamenů, tak je jasný vítěz. Kathy, měla štěstí narozdíl od Giny, ale hrála taky velmi strategicky, však měla problém zachovat chladnou hlavu, taky založila alianci, která převzala moc a ne Vecepia. Neleh docela nepopulární, ale mě bavila, i přes některé divné momenty s bonbonem, však rozhodně, lepší než druhá finalistka. Vecepia absolutně nejhorší vítěz, otravná, nudná, přelétavá ani ne moc dobrá diplomatka, však uraženost poroty dosáhla nebeských výšin v čele s Tammy. Oblíbenci: Paschal, Kathy, Gina, Neleh- Antagonisté: Rob(kokot z Bostonu), Sarah (plastická držka), Sean(uplakánek) TOP150: Rob M., Kathy, Sean R., Vecepia, Paschal, John C. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • Moderátor Jeff Probst několik let po natáčení oznámil, že do této lokality se on ani Survivor už nikdy nevrátí, čistě z důvodu stále přitomnosti písečných much, hmyzu s velmi bolestivým kousnutím, navíc přenášejícím tímto způsobem parazity. (Hidan)
  • Soutěžící Rob Mariano se s Amber Brkich, se kterou se seznámil v jedné z dalších sérií soutěže a kterou si poté také vzal, zúčastnili také pořadu Amazing Race: O milon kolem světa (od r. 2001). (mentos.)
  • V sérii bylo poprvé použito pravidlo, že individuální imunita může být na kmenové radě darována jinému hráči. (reich)

Reklama

Reklama