Reklama

Reklama

Kdo přežije - Markézy

(série)
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2002

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Rob Mariano

Obsahy(1)

Dějištěm této řady je ostrov Nuku Hiva. Právě zde, na největším ostrově souostroví Markéz, je vysazeno šestnáct odvážlivců. Ti jsou následně rozděleni do dvou kmenů (Maraamu, Rotu) a tím začíná jejich devětatřicetidenní cesta za jedním miliónem dolarů. Během této doby je čeká spousta soutěží o odměny v podobě jídla, základních potřeb, náčiní a hlavně "imunity", která zajišťuje postup do další části hry. Kdo se stane oním posledním "přeživším"? (Deco.20)

(více)

Recenze (56)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY Markézy patří v celkovém kontextu Survivora mezi slabší řady, ale za zhlédnutí stojí už z několika důvodů. Krom toho, že trosečníci tentokrát do základu nedostali prakticky nic a museli si všechno nějak obstarat sami, se taky vůbec poprvé objevuje legendární Boston Rob, který se později stává jednou z největších osobností celé show. Vítěz: 3* - po pouvažování skutečně zasloužená výhra, ovšem extrémně nudná a někdy až otravná osobnost výherce to samozřejmě táhnou dolů. Oblíbenci: Neleh Dennis (princezna Hrášek) ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle řada podle mě byla takový průměr. Nijak mě nenadchla, ale ani nezklamala. Bylo v ní několik zajímavých hráčů, ale kromě Roba na většinu z nich časem asi zapomenu. Výzvy taky patřily k těm slabším. Oblíbený kmen: Maraamu. Oblíbení: Rob, Sean. Neoblíbení: Sarah. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Ze začátku to vypadalo na skvělou sérii. Boston Rob a Sean se poflakovali na pláži a házeli jednu hlášku za druhou, bylo se na co dívat (Sarah, Gina) a několik silných charakterů slibovalo zajímavý vývoj hry (Kathy, Hunter, Gabriel). Jenže než se člověk stačí rozkoukat, tak je většina jeho oblíbenců dávno pryč a u kormidla jsou nechutné držky z Rotu. Ti jsou naštěstí tak tupí, že časem přenechají cestu k vítězství ostatním. Sice jsem si pak oblíbil i další hráče, ale už to nebylo ono. Finálová čtveřice byla naprosto tragická. Ani nevím proč, ale mladý mormonky mě prostě berou, takže jsem to na konci přál Neleh, bohužel se vítězem stala bláznívá, černá pánbíčkářka. Nebudu tvrdit, že si to nezasloužila, ale nudnější vítěz už zřejmě nikdy nebude. Favorit: Sean, Oblíbenci: Boston Rob, Gina, Neleh. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pár zajímavých momentů se určitě najde, ale v porovnání s jinými sériemi je tato velmi slabá a určitě patří mezi ty nejméně záživné. Pár nadějných soutěžících je odstřihnuto hned zpočátku a do finalové čtyřky se tak dostanou víceméně nezajímavá béčka. Celkový dojem také značně kazí nejhorší vítěz ze všech sérií, které jsem doposud viděl. ()

juta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro někoho možná spoiler, tak dyžtak nečtěte. Zajimavá řada plná zvratů. Takže se mi to líbilo. Vítěz mi nevadil, ale představil bych si tam i jiné soutěžící. Nejoblíbenější hráč: Gabriel. Největší zloduch: John. Nemám ho rád. Tammy se mi taky moc nelíbila a moc nechápu, proč je v této sérii tak oblíbený Boston Rob, když se projevil až později v jiné řadě. Vítězství bych nejvíc přál Gabrielovi, Paschalovi, Seanovi a možná i trochu Kathy. Vítěz si cedulku Survivor moc nezaslouží :D ()

Deimos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

POZOR SPOILERY***Celkem 81%***TV/// Soutěžící 8/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Prostředí 9/10/// PLUS: rozhodně "záporák" Rob Mariano, znám ho z pořadu The Amazing Race, proto jsem věděl co je zač a bedlivě ho sledoval, musím uznat že rozhodně hraje hodně dobře a má přehled, rovněž jsem si zamiloval krásnou Nelíju (Neleh), potěší návrat vodních soutěží a prostředí celkově MÍNUS: poté co vypadne Rob, tak soutěž ztratí náboj a výsledek je skoro nalajnovaný dopředu, stejně tak zamrzí brzké vypadnutí Huntera a Gabriela, kteří měli na to se dostat dál, s vítězem rozhodně spokojený nejsem./// Shrnutí: Markézy se mi určitě líbili více než předešlá série. Dokonce její první polovina byla tím nejzajímavějším co jsme od první řady viděli. Škoda že to Rob zhruba v polovině překalkuloval a byl vyřazen. Přesto se jedná celkově o zajímavou a zábavnou řadu./// PS: Když jsem koukal na úžasný závod, dozvěděl jsem se že Rob tuhle tu soutěž vyhrál, ale tady se to nestalo, že by nakonec vyhrál v 8. řadě? ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Strašně debilní sestava a vypadávání zajímavých postav na úkor přežívání zbytečných čuráků udělalo z téhle série snad tu vůbec nejdebilnější. Já při sledování skutečně trpěl. Dobrých je jen prvních pár dílů. 1* ()

heyda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po vypadnutí nejznámějšího hráče Survivora Roba Mariana, se pro mě staly Markézy už jen utrpením. Celkově bych to hodnotil jako jednu z nejslabších sérií, nicméně i v Markézách se dá najít několik opravdu povedených momentů a hlavně reunion show jsem se řezal smíchy od začátku do konce. :) ()

st.ranger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně slabá řada, hodně pobavil Sean, v češtině je dabován Tomášem Juřičkou, který je zodpovědný za Chrise Tuckera a Sean se velice podobně jako tento herec chová. Favorit: Rob Mariano nebo-li bostonský Rob. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dost slabá série, za kterou může velkým dílem i to po čem každý divák touží. Vzpoura těch na spodku aliance. Série měla poměrně zajímavý úvod, ale shodou okolností a podivných twistů se ti nejzajímavější "podřezali" moc brzo na počátku hry. Oblíbení hráči: Gina, John ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po Africe mi tahle série nepřišla tak zajímavá.. všichni byli zamilovaní pánbíčkáři (a to nic proti věřícím lidem!). A taky ten, kdo vyhrál mě velmi zklamal. Takový konec jsem nečekala a ani se mi nelíbil, takže tak. Jinak úroveň survivora si to drží, i když mě překvapilo jaké chabé odměny za výzvy se v této řadě odehráli. ()

Attta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Boston Rob poprvé, zpočátku pobavili někteří soutěžící, ale celkově bych celou sérii hodnotil jako podprůměrnou. Sociální stránka hry mě vůbec nezaujala a stále nudila. Soutěžící hru dovedli do až takové "poctivé" stránky na kterou si stejně jenom hráli. Poslední dvojka byla strašná a ta jejich falešná víra byla něco hrozného! ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoilery!! :) .. Velice zajímavá řada jako vždy. Hudba kvalitní také jako vždy, to na úvod :). Zvratů a přepadovek moc nebylo, ale vůbec mi to nevadilo, nepotřebuji podrazy abych se bavila, takže jsem byla spokojena, že byla vcelku pohodička, kterou narušovalo jen pár jedinců, kteří byli naštěstí vyražení vcelku rychle (Rob, Zoe)..Od prvního dílu jsem fandila Kathy, jelikož jsem ji viděla už v All stars, a byla skvělá. Časem jsem si oblíbila i Paschala a Shanea kteří byli nehádaví, rozumní, vtipní..Pak bylo hodně lidí kteří mě nezajímali ani mi nevadili (Vicepia, Neleh ale tá se mi časem zprotivila..)..Samozřejmě bylo i v téhle řadě dost krásných a vtipných okamžiků (počůrání ruky, Paschal a Shane vyhráli imunitu, kmenová rada - hádka a vyřazení Shanea a mnoho dalšího..)..I dojemných okamžiků (příjezd bližších osob, vypadnutí paschala a taky další..) :) .. Vítězka mi nevadila, ale jak jsem již zmínila, přála jsem to více Kathy, nadruhou stranu lepší Vicepia než přetvářka Neleh :) .. 4* a těším se na další sérii, kterou jistě brzy shlédnu.. ()

Larushka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery: V téhle sérii mi přišli od začátku sympatičtí skoro všichni. Časem se to však změnilo. Jinak uvažující Kathy se stala nesympatickou Kathy. Nejnesympatičtější pro mě byli určitě: Líná kozatá Sarah, Sean a Robb - protivní macho muži, mrcha Zoe. Vyhození Huntera mě mrzelo. Holt tihle lidi to tam mají těžké. S vítězem spokojená rozhodně nejsem. Každopádně jsem si uvědomila, jak moc mi chybělo moře. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S odstupem času vítěze této řady akceptuji, ačkoliv šlo o naprosto nevýrazného hráče bez žádné strategie, tak párkrát tato osoba vyhrála imunitu, dala si práci poznat všechny ostatní (a chytře si dělala poznámky), na což ostatní kašlali - nebyla tak sebestředná a arogantní - a tudíž si nenadělala žádné nepřátele. Rozhodně tento vítěz nepatří mezi ty nejhorší - ti následovali až v řadách příštích..... k ostatním soutěžícím: respekt Pascalovi, na to, kolik mu bylo let, byl ve skvělé fyzické kondici..... slaďoučká Neleh, až z ní bolely zuby a břicho, neuvěřitelně iritovala pokaždé, když otevřela tu svou naivní pusu.... no a pak ještě zmíním první vystoupení legendárního Boston Roba, který dokázal zaujmout natolik, že se stal pravidelným účastníkem všemožných reality show - a dokonce i své vlastní. Aneb na soutěžích si s rodinkou (ano, narážím na Amber) si založil živobytí:D ()

AntonG. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tradičně mne naštval vítěz, ale ani další finalista mne nijak netěšil. Poprvé se ukázal Rob, dle mého tedy nepředvedl moc dobrý výkon (jak ve výzvách, tak v taktice... a to že je to namyšlenej hajzlík ještě nechávám stranou). Oblíbenci: Kathy, Gina, Paschal Neoblíbení hráči: Rob, Shean, Sarah (ta se mi znechutila už při příjezdu k ostrovu, rekord:D) Kočka série: Gina, Neleh nebo Tammy? Teď už si nejsem jistý. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poměrně nevděčná série. Navnadí silnými charaktery a hráči, aby v následující polovině rozčarovala vyřazením nejzajímavějších soutěžících vedoucích k uzoufání nudné finale dvojce. Po právu jedna ze slabších sériích. Vzhledem k unikátnímu prostředí (kam se producenti v budoucnu nikdy nevrátili) a drsným pravidlům si zaslouží silnou 3*. ()

Reklama

Reklama