Reklama

Reklama

Příběh o geniálním matematikovi, který se obviňuje nejen za to, že díky němu vznikla atomová bomba, ale také za nehodu, při které zahynula jeho žena a dcera. V den, kdy právě je 30. výročí těchto tragických událostí, se vrací do svého rodinného domu. Tam proběhne děsivé Deja vu spojené s jeho minulostí. (LIVINGDEAD)

Recenze (3)

honajz 

všechny recenze uživatele

V podstatě prostinký příběh, který by stačil dejme tomu na 45 minut nebo do Krajních mezí, roztahaný na celovečerák. Ale i tak by to šlo, ostatně Proroctví můřích lidí taky není dějově žádná jízda, ale muselo by to mít nějakou atmosféru, napětí, a hlavně by se to muselo rozhodnout, jestli to chce být hororem, thrillerem, detektivkou nebo psychologickým filmem. Od každého si trošku ukousne, ale není ani jedno. Navíc ta linie hledání levné energie mi sem přišla poněkud násilně implantovaná, a ta závěrečná vize budoucnosti díky tomu poněkud trapná. Jestli někdo někdy vymyslí levný zdroj energie, určitě nedostane Nobelovku, ale naftařské společnosti si dovolí ho pěkně diskreditovat, ne-li umlčet. Bez toho ozvláštnění se studenou fúzí, jež nehraje nakonec vůbec, ale vůbec žádnou roli, jde o lacinou historku na téma, kdo zavinil nehodu a jsou hrdinovy prorocké vize skutečně vizemi, nebo se zbláznil? Chvílemi to má náběh na solidní film, ale pak režisér a scenárista sundají nohu z plynu a nechají jet film volnoběhem. A často zbytečně dlouho. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Dá se osud spočítat matematickými rovnicemi, je historie sled opakujících se paralel? Citlivé spojení nadpřirozených prvků s příběhem o vině a vykoupení. Navíc je to dobře zahrané. Škoda, že Danny Glover nedostává přinejmenším stejný prostor jako Morgan Freeman. ()

Machaut 

všechny recenze uživatele

Opravdu moc pěkný film. Nečekal jsem od toho žádný zázrak, ale byl jsem mile překvapen. Výborní herci, perfektní příběh, prostě musím dát pět hvězdiček. ()

Reklama

Reklama