Reklama

Reklama

VOD (1)

Tim (Domhnall Gleeson) je naprosto obyčejný nesmělý jednadvacetiletý Brit, který má starostlivou matku, potrhlou sestru, úžasného otce (Bill Nighy) a žádnou holku. To se má brzy změnit, jelikož Tim právě dozrál do věku, kdy mu tatínek prozradí rodové tajemství. Všichni mužští členové tohoto rodu totiž mohou tak trochu cestovat v čase. „Tak trochu" v tomto případě znamená, že se můžou vracet jen do minulosti, k událostem, které oni sami prožili. Stačí zajít do nějakého tmavého koutu, zavřít oči, sevřít pěsti a jste tam, kde jste si přáli být. Tim se okamžitě rozhodne využít téhle dovednosti k tomu nejdůležitějšímu, co člověk jeho věku potřebuje. Tedy k holce, pokud možno hezké, chytré, hodné a lačné po sexu. Ta Timova se jmenuje Mary (Rachel McAdams) a jejich vztah je dokonalý, protože všechny nedokonalosti Tim pokaždé napraví. Ovšem ani s takovou schopností nemůžete život obehrávat donekonečna, zvlášť když je to prevít, který vám připravuje jedno nelehké dilema za druhým. S každým návratem totiž přijdete o všechno, co jste do té doby prožili. A to někdy hodně mrzí. (CinemArt)

(více)

Zajímavosti (21)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 12 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Severoamerické tržby byly 15,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 87,1 mil. (NIRO)
  • Když má na začátku Tim (Domhnall Gleeson) namazat záda Charlotte (Margot Robbie), zní skladba „At The River“ od Groove Armada – dominatním motivem v ní je však sampl z jiné písně, a to „Old Cape Cod“ od Patti Page. (gug)
  • Krátce před tím, než vejde Tim (Domhnall Gleeson) do kavárny ve tmě, je na ulici za ním vidět český automobil Škoda Felicia Fun v typické žluté barvě. Jedná se o poměrně vzácný model, kterého vznikly asi čtyři tisícovky kusů, z toho se asi něco kolem 600 dostalo do Velké Británie s pravostranným řízením. Felicia Fun byla autem pro volný čas – tomu odpovídala paleta nabízených barev, provedení čalounění nebo budíků. Nejzajímavějším prvkem však byla vysouvací zadní sedadla, která bylo možné dodatečně rozložit na korbu a usadit na ně další dva cestující. (FIAT 500)
  • Na novoročním večírku na začátku filmu zazní hudební hity od Tatu, Sugababes a The Killers. (claudel)
  • Do role Mary byla původně obsazena Zooey Deschanel, která se jí však později musela vzdát kvůli jiným projektům a přenechat tak místo Rachel McAdams. (Fevas)
  • Ofina Rachel McAdams (Mary) vo filme nebola skutočná. Nosila príčesok, aby jej pomohol vyzerať staršie alebo mladšie, v závislosti na scéne. (figliar)
  • Domhnall Gleeson (Tim) je pôvodom Ír, avšak vo filme hovorí anglickým prízvukom. Keď sa skončilo natáčanie a dal si dole mejkap, ihneď sa vrátil k svojmu írskemu prízvuku. (figliar)
  • Emma Freud, manželka režiséra Richarda Curtisa, nosila pre filmový štáb každý deň čerstvé pečivo a v piatok tikety do lotérie. (figliar)
  • Podľa producentky Nicky Barnes je Lásky čas svojráznou autobiografiou Richarda Curtisa: „Akoby sa črepiny jeho života poskladali do nádherného prepracovaného príbehu. Dospelí chlapi sa nad scenárom striedavo lámali od smiechu a plakali. Je to ako kúzlo. V príbehu sa síce cestuje v čase, ale každý vám povie, že život je presne taký." (kacer4)
  • Film bol distribuovaný do kín pod krycím názvom "Cupboard". (TheRoller)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Láska nadčasová se Zooey Deschanel

Láska nadčasová se Zooey Deschanel

01.04.2012

Richard Curtis, tvůrce nejlepšího romantického filmu všech dob (na protesty ve vzkazníku nereaguji ;)), si od režírování odpočinul scenáristickou prací na Válečném koni a epizodě Vincent and the… (více)

Reklama

Reklama