Reklama

Reklama

Velká čínská zeď

  • Čína Čchang čcheng (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Její tvůrci museli mít dobrý důvod, proč z ní udělali největší stavbu na světě. Velká čínská zeď je opředena mnoha mýty. Jednoho z nich se chopil legendární režisér Čang Yimou, který s pomocí Matta Damona natočil velkolepé dobrodružné fantasy, v němž nepůjde o nic menšího než o záchranu lidské civilizace. Hollywoodská superstar hraje ve Velké čínské zdi mnoha bitvami zoceleného žoldáka Williama Garina, který přijel na Dálný východ získat tajemství střelného prachu. Mimořádně nebezpečná mise v exotickém prostředí nemohla dopadnout dobře, a ani tak výjimečný lukostřelec, jakým je Garin, se nedokázal ubránit obrovské přesile bojovníků tajného seskupení, zvaného Bezejmenný řád. Jejich prvotním úkolem je ochrana masivní a zdánlivě nekonečné zdi, při pohledu na níž by Garinovi i jeho příteli Pero Tovarovi (Pedro Pascal) spadla čelist, kdyby jim nehrozila poprava. Na tu však nedojde, na zeď zaútočí armáda monster a pomoc skvělých vojáků se jejich věznitelům hodí. Těžko ale říct, jestli si tváří v tvář valícím se nemilosrdným hordám neměli raději vybrat tu popravu. (CinemArt)

(více)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (581)

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Byla by to naprostá blbina, kdyby tam nebylo jasně zmíněno, že se jedná o jednu z legend o Velké čínské zdi. Pojato čistě jako fantasy, což taky je, tak se jedná o akční nálož, na kterou se dobře kouká, s efekty, který může závidět kdejakej hollywoodskej biják a s herci, kteří prostě odvádí svoji rutinní, ale skvělou práci. Akcí to začíná, pokračuje i končí. A Tian Jing je k nakousnutí. Sečteno podtrženo, slušná jednohubka na začátek roku. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Je to strašně pitomý, ale pořád se mi to líbilo víc, než Kong, kterého jsem si dal minulý týden. Zatímco přerostlého opičáka a jeho podzemní přátele jsem zčásti prozíval, zčásti uvažoval, zda si mám vyrazit mozek z hlavy pangalaktickým megacloumákem, abych si ukrátil trápení, tady jsem se mnohokrát od srdce zasmál. A smích je zdravý. Abych to zkrátil: tak blbý, až je to hezký. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Naprostý opak letošního Konga, příšerné efekty, dementní dialogy, tragické herecké výkony, laciná hudba jak z druhořadých velkobéček z devadesátých let, pitomej příběh, komické akční scény a debilní finále. Tenhle film je ukázka toho, jak to absolutně nemá fungovat. Režisérsky totálně neukočírované a vůbec nechápu, co v tak ubohém braku dělá Met Dejmi, který se tu dokonale zesměšnil a ztrapnil. Těch kokotských scén je tu tolik, že kdybych je měl všechny vyjmenovat, odříkal bych ze 104 minut stopáže 89. Znáte ten pocit když sledujete nějaký film a cítite se za ty tvůrce úplně trapně. Museli jsme se se ženou furt smát a má drahá to po 50 minutách vzdala a usnula a to prosím ve dvě odpoledne. Naproto zbytečně vyhozené peníze a těch 58% tady je až neuvěřitelných. Sračka za 30% s vodřenou prdelí. Trapné...strašně,,,,strašně moc trapné. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost ujetý film. S realitou vážně nemá moc společného. Je to prostě jedna velká pohádka. Je trochu netradiční vidět čínský film s několika západními herci. Akce je sice super, ale ten děj trochu pokulhává. Co budu říkat, zápletka je dost jednoduchá. Matt Damon tu má trochu netradiční roli a jeho parťáka hraje Pedro Pascal. Willem Dafoe ve filmu skoro není. Čekal jsem, že aspoň těch monster bude víc neb,o že budou mít zajímavější pasti. Co už... "Hrozně smrdíte." :D ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mne sa to celkom páčilo, nenáročná pukancová záležitosť, príjemná na pohľad. Ulietavam na podobných fantasy nezmysloch, a tento snímok bol navyše aj po vizuálnej stránke veľmi dobre urobený. V niektorých momentoch hotová farebná pastva pre oči. Potešili aj bubáci, ktorí pôsobili celkom prirodzene a vôbec nie nejako extrémne digitalizovane ako je často zvykom. Skrátka po technickej stránke film nemá chybu. Samotný príbeh síce moc epickosti nepobral, ale tieto nedostatky trocha vyvažujú slušní herci a pár scénok, v ktorých sa príjemným spôsobom strieda humor s akciou. Nechápem čo všetci šomrú. Ja tomu 4 hviezdy dám rád. 75/100 ()

Galerie (107)

Zajímavosti (10)

  • Matt Damon (William) a jeho rodina strávili takmer pol roka v Číne kvôli natáčaniu. (belinko)
  • S rozpočtom 135 miliónov dolárov ide o najdrahší čínsky film do roku 2016. Kvôli obrovskému množstvu príslušnej posádky pracovalo na produkcii viac ako sto prekladateľov. (beso74)

Související novinky

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

22.12.2014

Chilského herce Pedra Pascala možná znáte jako prince Oberyna ze Hry o trůny. Tahle role mu přihrávala nejen nové fanoušky, ale také pozornost Hollywoodu, takže se v příštích letech začne objevovat i… (více)

Damon postaví Velkou čínskou zeď?

Damon postaví Velkou čínskou zeď?

23.09.2014

Matt Damon se momentálně chystá na natáčení sci-fi The Martian od Ridleyho Scotta. A hned po ní by se měl pod dohledem Paula Greengrasse vrátit do bourneovského kabátu. Už si ale stihl vyhlédnout i… (více)

Zwickova Velká zeď chrání před... démony?

Zwickova Velká zeď chrání před... démony?

13.06.2012

Nový projekt epického vypravěče Edwarda Zwicka The Great Wall se nějakou dobu tvářil jako tradiční historický velkofilm o stavbě Velké čínské zdi. Ve skutečnosti tvůrci pečou fantasy. Ale popořadě:… (více)

Reklama

Reklama