Reklama

Reklama

Policajti z centra

(seriál)
  • Slovensko Policajti z centra
všechny plakáty
TV spot 1
Česko / Slovensko, 2012, 12 h 40 min (Minutáž: 52–57 min)

Režie:

Tibor Szilvási

Hrají:

Filip Blažek, Roman Zach, Richard Stanke, Alois Švehlík, David Matásek, Čestmír Řanda ml., Lucia Hurajová, Danica Jurčová, Dušan Jamrich, Alexander Bárta (více)
(další profese)

Epizody(14)

Obsahy(1)

Premiérový, čtrnáctidílný seriál Policajti z centra se odehrává v současnosti, v Praze a blízkém okolí, ale občas se jeho protagonisté ocitnou i na Slovensku. Hlavními hrdiny seriálu jsou detektivové jednoho oddělení z centra české metropole, které se specializuje na vraždy a závažnou kriminální činnost. Jejich šéfem je zkušený, ale životem už trochu unavený podplukovník Ježek, který občas přimhouří oko nad nestandardními vyšetřovacími metodami svých podřízených.
V každém dílu kriminalisté řeší a uzavřou jeden případ: útěk nebezpečného zločince, nájemnou vraždu, útěk zatčeného podnikatele, sériové vraždy devianta a nakonec snahu o krvavou pomstu na hlavním hrdinovi, inspektoru Vlčkovi. Postupně, po malých dávkách, se v každé části odhalují tajemství a otázky, které jsou nastoleny na samém začátku seriálu. (Česká televize)

(více)

Videa (7)

TV spot 1

Recenze (106)

Godhaj odpad!

všechny recenze uživatele

,,To vám musí důkazy nosit starý nemocný cikán?“ Tento pokus o moderní, akční krimi seriál naprosto zkolaboval, a to ve všem. Herci jsou monotónní, vůbec se nesnaží a jen strnule odříkávají repliky, které šustí toaletním papírem. Nejpříšernější je asi Blažek, jehož póza drsného policisty je trapná a směšná. Scénář musel psát nějaký naprostý břídil, protože ani jednou během těch nekonečných 14 epizod se mi nestalo, že bych si vyslechl přirozený rozhovor mezi dvěma osobami. Většina interakcí mezi herci je pouhé podávání informací, aby se děj mohl posunout kupředu. Jakékoliv pokusy o emoce naprosto selhávají a tak to občas připomíná Bláznivou střelu, ale nechtěnou. Seriál je česko – slovenský, což má za následek nesmírně naivní a hloupou atmosféru, kdy v Praze polovina obyvatelstva mluví slovensky. Kdo tohle mohl schválit? Nesmírně hloupé pokusy o akční scény naprosto pohřbívá amatérská kamera, která ani neví, co chce divákovi ukázat. Vůbec celá režie i koncepce tohoto seriálu selhává. Samostatnou kapitolou je logika chování postav. Nájemný zabiják, co nedokáže do pěti počítat, diletantské jednání policistů, bratr zabijáka hraný tím samým hercem, která má navíc umělý knír!!! A dál, když nedokáže herec představující detektiva přesvědčivě zahrát ani práci na počítači či čtení papíru, jak pak asi budou vypadat scény zatýkání, honičky, přestřelky či vyslýchání podezřelých? Přesně tak! Zcela blbě! A to tak blbě, že vám bude trapně nejen za tvůrce, ale i za lidi, co se na to budou dívat. Kdo tenhle seriálový šrot zdaleka obejde, může si snít o tom, že česká a slovenská tvorba má pořád ještě jisté kvality. Já už nemohu. ()

aiv odpad!

všechny recenze uživatele

O tom, jak Krejčíř zdrhnul a tajní mu pomáhali. Jak hezky mu pozměnili jméno : Švec. Nuda jak blázen. Obsazení polovina slováků polovina čechů. To co řeší jako běžné případy no nevím nevím. ty jsou taky docela nudné. Pořád se to točí kolem Švece a ty případy, které by mohly být zajímavé jsou jen tak nějak v pozadí. No dala jsem 1 hvězdu, ale nejspíš to změním na odpad. jsem teprve u 9.dílu. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Česká televize tentokrát se svou lodí nabrala nesprávný kurz. Zapoměla si vzít kompas, mapy a nedala na rady zklušených kapitánů a lodivodů. Tahle loď zkrátka do přístavu šťastných diváků nedopluje, protože ztroskotá někde po cestě a nebude to vinou přírodních živlů. Asi by si v České televizi měli prohlédnout svůj archív, aby se poučili, jak se točí kriminální seriály. To už i Nově se povedly lepší seriály. Jednu hvězdičku dávám jen za herce, kteří se pro tuto nelehkou plavbu rozhodli. ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

Jo, tak to je asi ňáký protikulturní spiklenecký centrum v čele s... Hotoví policajti z >ulice< a inšpektor Blbček v akci, hahaha... %-o . . . Hraje si to na herectví, snaží(?) se to hrát si na krimižánr, je to směšné a toporné, konverzačně blbé, typická šašskosolvinská televizácká šmíra v duchu výtoku peněz a současné kulturní impotence televize veřejné služby. Ale ono je to jedno, už je to naprosto jedno, jeden sráč vedle druhého, zdegenerovaní snadným bytím v čudlárenským sociálizhnusu... Škoda času, škoda slov... Pomáhej (si) a chraň (nás pámbů)... Tak pochcat šmíru a pisskultůře zmar! Nedohledím... - - - P.S. Ten poslední díl jsem teda dohleděl! Svatá ArtForie atrofovaná... 8-))) - - - - - (Nahlédnuto na >veřejnosrádní jebničce< párkrát nahodile, nedohlédnuto krom poslední apisssody nikdy, hovnocení 444., kokotmentář zde s pohrdáním jako čtyřiašedechcátý - 9.5.2013) ()

GIK 

všechny recenze uživatele

Katastrofální herecké výkony. "Herci" a to i "hvězdy" pouze odříkávají nazpaměť naučený text. Zvlášť markantní to je, když člověk chvíli nekouká a jen slyší, jak mluví. To frázování... Jó, našrotit se scénář dá zabrat. Sledování ukončuji po třetím díle. Tvůrci se rozhodli zkomplikovat a zašmodrchat děj, na což u takového podřadného paskvilu nepřistoupím. Už mě to nebaví a ani mě nezajímá, jak se to bude vyvíjet dál. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (2)

  • V epizodě Ananas (2012) má policistka Sabina (Petra Jungmanová) téměř zhojené rány z atentátu v epizodě Atentát (2012) a na obličeji jen drobné jizvy. Ovšem v epizodě Trofej (2012) má opět hluboké rány přelepené náplastmi. (hermiona)
  • Seriál začal původně vznikat pro televizi Primu a slovenskou TV Joj pod názvem 1. oddělení, ale kvůli dohadům o náklady se ocitl u soudu, přičemž se hrálo i o to, kdo má nárok na scénář Zdeňka Zapletala. Nicméně seriál se ze sporů vymanil, přestože byl následkem toho uveden s několikaletým zpožděním. [Zdroj: Právo] (hippyman)

Reklama

Reklama