Reklama

Reklama

Policajti z centra

(seriál)
  • Slovensko Policajti z centra
všechny plakáty
TV spot 5
Česko / Slovensko, 2012, 12 h 40 min (Minutáž: 52–57 min)

Režie:

Tibor Szilvási

Hrají:

Filip Blažek, Roman Zach, Richard Stanke, Alois Švehlík, David Matásek, Čestmír Řanda ml., Lucia Hurajová, Danica Jurčová, Dušan Jamrich, Alexander Bárta (více)
(další profese)

Epizody(14)

Obsahy(1)

Premiérový, čtrnáctidílný seriál Policajti z centra se odehrává v současnosti, v Praze a blízkém okolí, ale občas se jeho protagonisté ocitnou i na Slovensku. Hlavními hrdiny seriálu jsou detektivové jednoho oddělení z centra české metropole, které se specializuje na vraždy a závažnou kriminální činnost. Jejich šéfem je zkušený, ale životem už trochu unavený podplukovník Ježek, který občas přimhouří oko nad nestandardními vyšetřovacími metodami svých podřízených.
V každém dílu kriminalisté řeší a uzavřou jeden případ: útěk nebezpečného zločince, nájemnou vraždu, útěk zatčeného podnikatele, sériové vraždy devianta a nakonec snahu o krvavou pomstu na hlavním hrdinovi, inspektoru Vlčkovi. Postupně, po malých dávkách, se v každé části odhalují tajemství a otázky, které jsou nastoleny na samém začátku seriálu. (Česká televize)

(více)

Videa (7)

TV spot 5

Recenze (106)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Těžko popsat své pocity, které jsou hodně protichůdné. Na nový seriál jsem se těšila, protože vedle těch Gymplů, Ententyků, Obchoďáků, to vypadalo jako zrnko mezi plevami. Po prvním dílu tedy nutně přišel šok, protože něco začalo, neskončilo, cítila jsem se jak na historicky prvních neslaných prasečích hodech (byl jednou jeden král)... Přesto jsem tomu dala šanci, musím přiznat, že ze zvědavosti, co bude dál, a i když jsem z druhého, třetího a možná i čtvrtého dílu stále nebyla nadšená, něco mě při něm drželo. Pořád jsem si říkala- takový herecký ansámbl, to přece nemůže vyjít do prázdna. Jediná postava (dost podstatná pro děj), která mi silně leze na nervy, je Danica Jurčová v roli Majerové. Tu bych vykopla z fleku ven a přitom za to holka nemůže. Díky tomu, že Slováky náhle nechali promlouvat slovensky, jsem neustále odtrhována od děje, když půl minuty přemýšlím, co to jsou "otlačky". Ale vraťme se k jádru pudla. Po devátém díle jsem se uhnízdila mezi 3 a 4 hvězdičkami, a protože vidím zde pouhých 38%, což mi přijde nespravedlivé (ale život obvykle není fér), dávám 4*. ()

blekekeke 

všechny recenze uživatele

Jako milovník detektivek a krimi příběhů, jsem první 3 díly protrpěl. Hudba v celku nesedí. Kamera jako by spí, a mnohdy se tak jakoby zasekne mezi scénami. Většinu herců to vyloženě nebaví. Po policejní a krimi stránce je to chyba vedle chyby ... a fatální chyby se kupí jedna za druhou. Poslední postava, která za něco stála se schodila v 7 díle, když si spočítali náboje, aniž mohl tušit, že revolver není jako foťák na jedno použití, takže se do něj dají nastrkat další "náhradní" náboje ... ()

Reklama

trigan 

všechny recenze uživatele

Zoufalý pokus o konkurenci Expozituře a Kriminálce Anděl, ale těžce nepovedený. Scénám po smrti policajta ve třetím dílu se musí smát policajti po celé republice. Tahání času, jen aby toho bylo 15. dílů je zoufalé. A při sestřihu obsahu minulých dílů jsem si připadal jako při nějakém podivném psychiatrickém pokusu, protože jsem si nebyl jist, zda mi "přeskakuje harddisk" a dábá dohromady nesmyslně scény, nebo je to záměr autora. A pokud mohu poradit, nikdo, kdo neviděl první díl nemusí na tento seriál koukat, protože bez návodu nemá šanci pochopit, vo co go. Jedna hvězdička je za propagaci slovenského jazyka v Čechách. ()

aiv odpad!

všechny recenze uživatele

O tom, jak Krejčíř zdrhnul a tajní mu pomáhali. Jak hezky mu pozměnili jméno : Švec. Nuda jak blázen. Obsazení polovina slováků polovina čechů. To co řeší jako běžné případy no nevím nevím. ty jsou taky docela nudné. Pořád se to točí kolem Švece a ty případy, které by mohly být zajímavé jsou jen tak nějak v pozadí. No dala jsem 1 hvězdu, ale nejspíš to změním na odpad. jsem teprve u 9.dílu. ()

Tosim odpad!

všechny recenze uživatele

Ti z periferie už jako byli, nebo...? Fakt prdel, když se seriál ohání výpravností a vypadá jako levná inscenace (po přečtení zajímavostí se divit nebudete) pro chudé duchem a chudší Expozitura. Téma korupce už je vyčpělejší než pokusy o další české filmové pohádky. 10% za některé vztahové peripetie. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (2)

  • V epizodě Ananas (2012) má policistka Sabina (Petra Jungmanová) téměř zhojené rány z atentátu v epizodě Atentát (2012) a na obličeji jen drobné jizvy. Ovšem v epizodě Trofej (2012) má opět hluboké rány přelepené náplastmi. (hermiona)
  • Seriál začal původně vznikat pro televizi Primu a slovenskou TV Joj pod názvem 1. oddělení, ale kvůli dohadům o náklady se ocitl u soudu, přičemž se hrálo i o to, kdo má nárok na scénář Zdeňka Zapletala. Nicméně seriál se ze sporů vymanil, přestože byl následkem toho uveden s několikaletým zpožděním. [Zdroj: Právo] (hippyman)

Reklama

Reklama