Reklama

Reklama

Sestra

(festivalový název)
  • Francie L'Enfant d'en Haut (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvanáctiletý Simon žije se svou starší sestrou poblíž luxusního lyžařského střediska ve švýcarských Alpách. Většinu času tráví okrádáním bohatých turistů, čímž živí sám sebe i nezodpovědnou sestru. Podivné setkání s cizí ženou na svahu probudí v Simonovi potlačené emoce a rozhodne se před sestrou odkrýt velmi nepříjemnou pravdu. Snímek reflektující odvrácenou stanu pověstného švýcarského blahobytu získal Zvláštní cenu na MFF v Berlíně. (MFF Cinema Mundi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

Hoyt 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu mě nejvíce zaujal obsah a prostředí, kde se odehrává. Ale zvrat, který nastane kolem půlky mi by byl jasný už trošku dříve dopředu. Nezdálo se mi to silné a ani moc dramatické což jsem myslel, že bude. Působí to tak pořád stejně bez velkých momentů. Herecké výkony kvalitní ale zůstanu u průměru. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Príliš zjednodušené a povrchné, aby to malo správnu silu. Tvorcovia dávajú mnoho otázok, na ktoré sami nevedia odpovede. Úvodné sekvencie sú príliš zdĺhavé, druhá polovica filmu je dramatická, ale to už nestačí. Zdá sa, že príliš kritizujem, ale ako festivalová záležitosť nesklamala. Hlavne to prekvapivé odhalenie... ()

Reklama

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Dnes, žiaľ, naozaj nie je raritou stretnúť ženu, ako Simonova "sestra". Zodpovednosť nie je v zrejme in. Aj dvanásťročné dieťa je niekedy dospelejšie, ako jeho rodičia, hlavne ak ho k tomu donútia okolnosti. Nezdalo sa mi to povrchné, ako som čítala v ktoromsi komentári, práve naopak, páčilo sa mi, že bol film dostatočne silným aj bez trápneho citového vydierania. Morálne hodnoty a snaha byť dobrým človekom sa pomaly niekam vytráca a nahradzuje ich prázdna existencia a honba za nezmyselnými cieľmi. Stále viac ľudí volí jednoduchšiu cestu a zatvára oči pred skutočnými problémami a pred pravdivým pohľadom do vlastnej duše. Páčil sa mi koniec v ktorom svitla aspoň malá iskrička nádeje ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Upřímný film, jehož téma Čechům bude blízké, kdykoliv se nám nějaká naše věc nikoliv vlastním přičiněním ztratí. Není těžké sympatizovat s mladičkým živitelem rodiny Simonem, jehož postava skýtá obrovský prostor pro nadějného herce jménem Kacey Mottet Klein (ročník 1998). Jeden z favoritů v mém programu letošního festivalu nezklamal, a to překvapivé odhalení v ději jako pověstná třešnička… kult pro Cinema Mundi, 2013. Čtyři a půl, ale pět nedám. Kde se Simon a jeho ségra vzali a co budou dělat po sezóně? Odpovědi nežádoucí, zničily by totiž dojem, který se Ursule Meier moc povedl. Když před vás postaví vynalézavého zlodějíčka, který krade aby měl na jídlo, budete mu fandit nebo se za něj upřímně stydět? Tak vidíte, a vítejte ve fanklubu. Agentka Scullyová je pořád ještě kost a Léa Seydoux vypadá na sedmnáct! ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Napadalo mě hodně věcí, například jak to že dvanáctiletý klučina nechodí do školy a další, pak jsem raději takové otázky pustila z hlavy a soustředila se na vztah Simona k jeho povedené příbuzné , protože ten byl vykreslen opravdu působivě. Musel chudák malý tvrdě vydělávat na živobytí pro ně oba, ještě dojemnější byly však ty situace, kdy se snažil u té, kterou musel nazývat sestrou, koupit trochu té lásky a něhy. Viděno v rámci projektu 52 Films by Women. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama