Reklama

Reklama

VOD (1)

Aliena se vzbudí v řece, ve Francii, aniž by si cokoliv pamatovala ze své minulosti. Má u sebe tašku s 2 miliony Euro a přes hruď velkou jizvu. Brzy odhalí, že ji pronásleduje záhadný muž. Když zjistí, že má dánský přízvuk, rozhodne se Alien jet do Dánska, aby zde odhalila, kým skutečně je. Postupně přichází na to, že její minulost je mnohem komplikovanější, než si původně myslela. Je zatažena do sítě protichůdných příběhů od jejích blízkých, kteří se jí snaží nasměřovat na cestu pravdy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Ústredným motívom filmu je bezpochyby láska. Ako sa vraví, že láska hory prenáša, tak pre zmenu tu by chcela zachrániť dlh krajinám 3. sveta! Kedže začiatok filmu je aj jeho koncom, čakal som netrpezlivo, kedy už príde a po horore je thriller tak druhým žánrom, ktorý nemusím. Inak, Tuva sa mi čím ďalej začína viac a viac podobať na Sarah Michelle Gellar ! ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Jako Bourne, akorát hůř natočený, logikou se nezaobírající (píše člověk, kterýmu přijde jako dobrej nápad sjet padesátimetrový eskalátory po zábradlí) a strašlivě neakční, především v akčních scénách. To vše okořeněný nadlidsky retardovanym scénářem, vraždyhodnou ústřední postavou a rozpočtem nedosahujícím původních ambicí tvůrců. Christiansen se poměrně snaží a některé scény umí poměrně ošperkovat nějakou příjemně invenční vychytávkou. Na druhou stranu to zase vyvažuje zdařile neschopností natočit noční exteriéry tak, aby zmatený divák nezačal přemýšlet, proč se mu znenadání vypíná a zapíná obrazovka. Jak tohle přelezlo hranice Dánska, ví snad jen Film Europe. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že alespoň někdo mému příjmení dává glanc. Tuva Novotny je tady totiž absolutně k zulíbání. Ona je teda pokaždý k zulíbání, ale tady z ní ta neznalost a nejistota spojená se ztrátou paměti dělá naprostý jezulátko. A do toho jí to ještě šíleně sluší. Film samotný je takový, no docela jednoduchý. Začíná tím, že se Tuva probudí na šutru u řeky a nic si nepamatuje. Pak dorazí do první vesnice, celá špinavá, zpocená a od krve, no a nějakej Frantík jí ubytuje, naleje sklenku božolé a vůbec na nic se neptá. Já bych teda volal policajty, ale chápu, že pro potřeby filmu to muselo být jinak. A to není jediná scéna filmu. Přesto se na to pěkně koukalo, i když to nebyl zázrak. Tuva to ale krásně pozvedla. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dánové si vytvořili vlastní verzi agenta Bourna. Je to žena a vystupuje v thrilleru, kde zapomněla na svou minulost. Ale rozhodně se ji neobjevovat ve strhujícím tempu, ale v tempu velmi pozvolném, kdy téma filmu se chvílemi mění spíše v dramatickou romanci, než aby zůstalo thrillerem. Na mě to vyloženě nefungovalo. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Velká podobnost s agentem Bournem, ale v ženské podobě. Příběh i zpracování však docela pokulhává. Místy to v akčnějších scénách dokonce sklouzne kvalitou až k béčkovým snímkům, což mi asi vadilo nejvíc. Nicméně atmosféru má film celkem slušnou a výhrou je rozhodně představitelka titulní role. Především díky Tuvě Novotny je to koukatelné. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Tuva Novotny ako rodilá Švédka v tomto filme hovorí po dánsky a francúzsky. Hoci na vidieku nejaký čas žila, jej odbornosť a prízvuk sú pozoruhodné. (Arsenal83)
  • Tuva Novotny je dcerou přažského rodáka Novotného, který v roce 1968 emigroval do Švédska. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Dánsku a ve Francii. (Terva)

Reklama

Reklama