Reklama

Reklama

VOD (1)

Aliena se vzbudí v řece, ve Francii, aniž by si cokoliv pamatovala ze své minulosti. Má u sebe tašku s 2 miliony Euro a přes hruď velkou jizvu. Brzy odhalí, že ji pronásleduje záhadný muž. Když zjistí, že má dánský přízvuk, rozhodne se Alien jet do Dánska, aby zde odhalila, kým skutečně je. Postupně přichází na to, že její minulost je mnohem komplikovanější, než si původně myslela. Je zatažena do sítě protichůdných příběhů od jejích blízkých, kteří se jí snaží nasměřovat na cestu pravdy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že alespoň někdo mému příjmení dává glanc. Tuva Novotny je tady totiž absolutně k zulíbání. Ona je teda pokaždý k zulíbání, ale tady z ní ta neznalost a nejistota spojená se ztrátou paměti dělá naprostý jezulátko. A do toho jí to ještě šíleně sluší. Film samotný je takový, no docela jednoduchý. Začíná tím, že se Tuva probudí na šutru u řeky a nic si nepamatuje. Pak dorazí do první vesnice, celá špinavá, zpocená a od krve, no a nějakej Frantík jí ubytuje, naleje sklenku božolé a vůbec na nic se neptá. Já bych teda volal policajty, ale chápu, že pro potřeby filmu to muselo být jinak. A to není jediná scéna filmu. Přesto se na to pěkně koukalo, i když to nebyl zázrak. Tuva to ale krásně pozvedla. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

"ID:A" si zaslouží pozornost coby žánrový hybrid, neboť se jedná o ženský film, skoro až z ranku dámských románků, pojatý jako bourneovka. Hlavní hrdinka se probouzí na břehu řeky, má u sebe tašku plnou peněz a na boku velkou čerstvě zašitou ránu. K dispozici je ještě pár dalších indicií a hlavně tajuplní a evidentně nebezpeční bouchači, kteří po ní z nějakého důvodu jdou. Jenže namísto tajných agentů, spiknutí či národních zájmů se zde postupem času jako centrum celého vyprávění z thrillerových mlh vystupuje jedno manželství, potažmo život ústřední ženy a její vztahy k různým mužům. Z interpretačního hlediska překvapí koncepční důslednost právě v oblasti mužských postav z hlediska ženské optiky. Žárlivý macho se ukazuje jako psychopatický záporák, vyhlídky dobré budoucnosti se upínají k ohleduplnému latin loverovi a jako dobrosrdeční či přímo programově spříznění přátelé se ukazují muži, kteří jsou v ve vztahu k hrdince prosti sexuální roviny, tedy gay a transsexuál. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Kdo očekává Agenta bez minulost v sukních, bude nepochybně zklamán. Id:a je mu totiž podobná pouze základním motivem, jinak jde o naprosto odlišný film v tempu filmu i v atmosféře. Ovšem pokud má někdo ráda severskou kinematografii, zda navíc okořeněnou špetkou Francie, ten se může od začátku do konce kochat. Velmi zdařilý výber hlavní hrdinky. Tuva je okouzlijící, sexy, ryze ženská, zahalená rouškou tajemství. Id:a v jejím podání je přirozená, charakterní, dokáže se vyjádřit pouhým mžiknutím řas. Zatímco Bourne klade aktivní odpor a během celého filmu se prakticky nezastaví, Tuva je křehká, bezbranná a napadnutelná, ale v klidnějších fázích filmu plně rozvine svůj šarm. Viděno v rámci Challenge Tour 2017. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Ústredným motívom filmu je bezpochyby láska. Ako sa vraví, že láska hory prenáša, tak pre zmenu tu by chcela zachrániť dlh krajinám 3. sveta! Kedže začiatok filmu je aj jeho koncom, čakal som netrpezlivo, kedy už príde a po horore je thriller tak druhým žánrom, ktorý nemusím. Inak, Tuva sa mi čím ďalej začína viac a viac podobať na Sarah Michelle Gellar ! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Bourne trikrát odvarený, zbavený poriadnej akcie, navlečený do ženských šiat a síce v prívetivej tvári, ale celý čas cítite, že to proste nie je ono. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ VOD PREMIÉRA: VAPET = 10.5.2021, réžia českého znenia (Studio GRANT pro VAPET 2021) = PAVEL POKORNÝ (10.5.2021) ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Jako Bourne, akorát hůř natočený, logikou se nezaobírající (píše člověk, kterýmu přijde jako dobrej nápad sjet padesátimetrový eskalátory po zábradlí) a strašlivě neakční, především v akčních scénách. To vše okořeněný nadlidsky retardovanym scénářem, vraždyhodnou ústřední postavou a rozpočtem nedosahujícím původních ambicí tvůrců. Christiansen se poměrně snaží a některé scény umí poměrně ošperkovat nějakou příjemně invenční vychytávkou. Na druhou stranu to zase vyvažuje zdařile neschopností natočit noční exteriéry tak, aby zmatený divák nezačal přemýšlet, proč se mu znenadání vypíná a zapíná obrazovka. Jak tohle přelezlo hranice Dánska, ví snad jen Film Europe. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dánové si vytvořili vlastní verzi agenta Bourna. Je to žena a vystupuje v thrilleru, kde zapomněla na svou minulost. Ale rozhodně se ji neobjevovat ve strhujícím tempu, ale v tempu velmi pozvolném, kdy téma filmu se chvílemi mění spíše v dramatickou romanci, než aby zůstalo thrillerem. Na mě to vyloženě nefungovalo. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Docela povedenej filmek,se skvělou představitelkou hlavní role,která nejen dobře vypadá,ale dokonce i dobře hraje.Přesně taková ta solidní výplň mezi dvěma peckama.60%. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Velká podobnost s agentem Bournem, ale v ženské podobě. Příběh i zpracování však docela pokulhává. Místy to v akčnějších scénách dokonce sklouzne kvalitou až k béčkovým snímkům, což mi asi vadilo nejvíc. Nicméně atmosféru má film celkem slušnou a výhrou je rozhodně představitelka titulní role. Především díky Tuvě Novotny je to koukatelné. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

měla jsem pocit jako když čtu knihu mého oblíbeného žánru - severských detektivek.I ve filmu jsou situace kdy se hrdinka vrací z přitomnosti do minulosti aby vše co se děje v současnosti mělo svůj původ.Absolutně napínavé a konec se vlastně dal tušit.Což filmu neubralo na grádech.Gangsterka po evropsku.Bez obvyklého cirkusu a úporné snahy byt jako že holyvúd...Některé situace, jako třeba kde ve snaze vymlátit informaci, byly dost na hraně.Ostatně ve filmu si užijete napětí od začátku do závěrečných titulků.Dobrá doprovodná hudba.reálná kamera.fantastické exteriéry.Pokud se pro film rozhodnete určitě si přijdete na své ()

dozana 

všechny recenze uživatele

Viděno na Severském filmovém podzimu 2012 v kině Atlas. Až pro mě překvapivě kladný konec filmu, čekala jsem to jako pravé severské drama, ale tím nechci říct, že by to bylo špatné. Od začátku do konce překvapivé a dost dobře koukatelné, nenudila jsem se ani chviličku. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Severská verzia Agenta bez minulosti ale len tak trošku. Aliena je mladá žena ktorá sa preberie na neznámom mieste so stratou pamäti a taškou so zaujímavým obsahom. Ani ona ani divák nevie jej meno, odkiaľ je a kto je. O chvíľku ale zistí, že všetko nie je v poriadku a začne sa dramatická hra na mačku a myš. Za polovicou filmu sa to ale na môj vkus premení na krvavú melu ktorá sa odohráva " krajine nikoho " tak typickej pre akčný film. Logika začína upadať, prichádza silný nevkusný syndróm náhody a ide to mierne z kopca. 50 % ()

anitae 

všechny recenze uživatele

Probereš se ve Francii, s rozbitou hlavou na břehu řeky, v tašce 2 míče a nevíš kdo seš. Bez problému se ubytuješ v hotelu, zjistíš, že tě někdo sleduje, umíš dánsky, tak tam pojedeš, jsi žena umělce...a pak si začneš vzpomínat... ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Žádný severský peklo se nekoná. Film,kde začnete,aby jste se pak ke konci k tomu vrátil a vysvětlil divákovi co vlastně viděl a proč to hlavně viděl. Holka co ztratí paměť a mezitím má holka v tašce slušný honorář,aby jí někdo pronásledoval kvůli tomu. Mě to popravdě ani nějak moc nebavilo. Uz přišlo divný proč by někdo jen tak pomohl ženský nic z toho nechtěl profitovat. Asi lidumil. Ostatní bohužel moc nevybočovalo z nějakých standartů, zde to měla okořenit hlavní představitelka, ale ani ta ve mně nevyvovala žádný herecký zázraky.55% ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Probudí se v potoce, neví kdo je, kde je, co se stalo, v batohu má dva miliony eur a pronásledují ji podivní muži... Tuva Novotny v roli Aliny pátrá po své identitě a spolu s ní postupně rozkrývá i důvody, proč někdo usiluje o její život. Dánský thriller, který nemá typickou severskou atmosféru, avšak má zajímavý příběh, slušnou dávku napětí, skvělou hudbu a příjemnou švédskou herečku s českými kořeny v hlavní roli. Mám to na hraně tří a čtyř hvězdiček. 70 %. ()

Heywood 

všechny recenze uživatele

Jasně, že je to známé téma se ztrátou paměti a příběh se podle toho odvíjí. Paní Novotný má ale tak nádherné nohy a já neodolal přidat hvězdu. Jsem prostě slabý jedinec a nikoliv filmový kritik. Jasně, že je to slušný průměr za 50% a lehce navíc, ale i když návrat k hoteliérovi byl od začátku jasný, zápletka až tak zase ne, a to se cení. Román je fuk. Potřebujeme feminizaci jinak, že kopáním do chlapů, mlácením do skel a oplzlými kecy, jak muži jsou hnus. Tady je hrdinka mimořádně sympatická a držíme jí palce (A o kolika politicky korektních doslova sračkách z Chálívůdu to mužete napsat?). Tak palba od boku 70% a Tuva prostě bere body. ()

Mukade 

všechny recenze uživatele

Nečakane dobré, veľmi dobré. A Tuva je peknučká :) (btw jej otec je čech). SPOILER -- postupne to nabralo parádny spád. A už som vravel že Tuva je eye candy?:) Aj kôli tomu 5 hviezd. ()

Reklama

Reklama