Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Truls Paulsen byl kdysi úspěšným hráčem norského curlingového týmu. Ale jednoho dne se zhroutil, skončil na psychiatrii a tam mu diagnostikovali obsedantně kompulsivní poruchu. Každé ráno musí brát plnou hrst pilulek, aby se udržel na nohou. Je vyděšený a pod vlivem své despotické opatrovnice a manželky Sigrid. Když se ovšem Truls dozvídá, že jeho bývalý trenér a mentor Gordon umírá a zachrání ho jedině nákladná operace v USA, rozhodne se, že Gordona zachrání stůj co stůj. Ve snaze získat peníze dává dohromady tým skládající se ze svých starých spoluhráčů. Snaží se přesvědčit své přátele, že je psychicky naprosto v pořádku, a že je schopen znovu dovést je k vítězství a získat tak potřebný obnos na Gordonovu operaci. (Severský filmový podzim)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

MorraEddie 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení je vidět,že film nesedne každému. Vysoké hodnocení se míchá s malým,ale i já v tomto případě přispěji svým "malým " hodnocením. Krále Curlingu nemůžu hodnotit ani jako komedii,protože jsem se za celou dobu nezasmál,asi v tom nevidím to co ostatní a uniká mi ta pointa těch vtipných situací. No,podruhé si to rozhodně pouštět nebudu,abych je našel a pochopil. Tímto se pro mě norská komedie stává navždy zakázanou :) ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Norský Big Lebowski - ačkoli to zní jako tradiční recenzentské zjednodušení, lze se domnívat, že přesně tak zněl programový koncept tvůrců. Složky coenovské absurdity, severské černohumorné existenciality a žánru sportovních filmů se vzájemně skvěle doplňují a výsledkem je bezchybný crowd-pleaser. Hlavní silou snímku jsou stejně jako u Lebowského skvostně groteskní postavy. Jen namísto různých podob vyšinutosti zde všichni bez rozdílu jsou cvoci s fobiemi, fetiši a mániemi. Inu, čtyřicátnická loserská komedie, která nevyhnutelně přiroste k srdci. ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Tady budu stručný. Tento film je nehorázná pičovina, která nemá absolutně co nabídnout. Jestli jsou všichni Norové beze smyslu pro humor, jak tvůrci této sračky, tak Norsko bude asi docela smutná krajina. Na takovou sračku narazí člověk pouze pár set krát za život. Totální odpad a naprostá ztráta času! ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

"Rybu suchýma rukama nechytíš." ... "Teď přišel čas se bít, řekla bába a zmizela v bouřce."... "Ačkoli se hrnec vysmíval kotlíku, zjistil, že je sám čený." Tak to byly asi tři nejnosnější moudra celýho filmu, ve kterým se blázni chovají jako magoři a normální lidi se chovají jako blázni. Jinak srovnávat tenhle film s Lebowskim svědčí o naprostým nepochopení elementární podstaty obou snímků. Pokud byl "Král curlingu" něčemu podobný, jak absurdností, tak filmařsky, barevností i hudebně připomínal spíš Amélii. Neomalenou stokilovou plešatou Amélii s knírem, která si zapíná zip až ke krku a má panickej strach z "chomáčů". Uf. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Tento film si ide svojou vlastnou cestou a je mu jedno, či mu niekto porozumie. Všetko do seba zapadalo ako hodinky. Kráľ curlingu je silný ako celok. Myslím, že cieľom bolo spopularizovanie curlingu a pobavenie diváka. Žiadne neustále záchvaty smiechu. No vďaka drobnokresbe postáv mi po celý film zostával úsmev na tvári. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama