Reklama

Reklama

Transformers: Zánik

  • USA Transformers: Age of Extinction (více)
Trailer 1

Automechanik Cade Yager (Walhberg) se snaží uživit sebe a svou dospívající dceru Tessu (Nicola Peltz) opravováním hodně nepojízdných vraků. Zoufale se mu nedaří, ale jen do doby, než se z jednoho roztřískaného náklaďáku vyklube Transformer a zrovna ten nejdůležitější – Optimus Prime. Cade z toho jen těžko může mít radost, protože Amerika se ještě úplně nevzpamatovala ze souboje „hodných" Autobotů se „zlými" Deceptikony, který na konci třetího dílu zlikvidoval půlku Chicaga. Čtyři roky poté jsou všichni zástupci téhle mimozemské rasy na indexu a elitní vědecké mozky se snaží vytvořit pozemské Transformery, kteří by účinněji čelili podobným hrozbám. Z minulosti ale víme, že cesta do pekel bývá dlážděná dobrými úmysly, a jinak tomu nebude ani v tomto případě. To však Cadea příliš netrápí. Zatím. Jako nový lidský parťák toho nejslavnějšího z Transformerů se ocitl nejen v hledáčku americké vlády, ale pronásledují ho i Optimovi krajané. Do toho všeho se jeho dcera zamilovala, s čímž jako otec rozhodně nemůže souhlasit. Čtvrtí Transformers kromě Wahlberga v hlavní roli přinesou ještě jednu zásadní novinku – Dinoboty, což jsou mechaničtí tvorové, kteří vypadají jako prehistoričtí ještěři. Vítejte v transformovaném Jurském parku. (Bontonfilm)

(více)

Zajímavosti (61)

  • V amerických kinech film vydělal 245,4 milionu amerických dolarů, celosvětově to pak bylo 1104,1 mil. (NIRO)
  • Yeagerova (Mark Wahlberg) farma leží na adrese 19818 Melber Lane, Manor, u Austinu v Texasu, USA. (rakovnik)
  • Harold Attinger (Kelsey Grammer) má ve filmu zbraň Smith & Wesson SW1911 ráže .45 ACP. (dc125)
  • Barva očí Transformerů odráží jejich povahu. Autoroboti mají oči modré, nepřátelští Deceptikoni červené a nestranné postavy jako Lockdown (Mark Ryan) nebo Stinger zelené. Stejného barevného rozlišení si lze všimnout i u Dinobotů. (pajik)
  • Ve filmu se krátce objeví Rainbow Dash ze seriálu Můj malý Pony (od r. 1986), který, stejně jako Transformers, vlastní společnost Hasbro. (Campbell)
  • Mezi hudebníky, kteří nahráli původní filmovou hudbu Steva Jablonského, usedl za bicí nástroje i skladatelův syn John Jablonsky. (=woody=)
  • Natáčelo se v amerických státech Washington a Texas, dále mj. i v Chicagu, v Hongkongu a ve vnitrozemní Číně. (Žralok)
  • Pokud to bylo při natáčení jen trochu proveditelné, jsou lidé v trikových záběrech skuteční, protože vytvořit přesvědčivé, plně digitální lidské postavy, bylo v době vzniku filmu extrémně náročné. To samé platí pro nejrůznější výbuchy, kouř nebo oheň. (Zdroj: fandimefilmu.cz)
  • Vůbec první film, který pro část natáčení použil nové digitální IMAX 3D kamery, které slibovaly obraz srovnatelný s analogovými IMAX kamerami. V době uvedení filmu přišla jedna tato digitální kamera na milion amerických dolarů. (Zdroj: fandimefilmu.cz)
  • V některých komiksových předlohách je Galvatron vzkříšený nebo vylepšený Megatron. V jiných případech jde o samostatnou postavu. (ČSFD)
  • V jednu chvíli je možné zahlédnout bilboard s nápisem "Pamatujme na Chicago", což odkazuje na předešlý díl série a závěrečnou bitvu, která byla svedena právě v Chicagu, čtyři roky před dějem tohoto filmu. (Dracconnis)
  • První televizní spot se objevil během amerického sportovního svátku Super Bowl. (ČSFD)
  • U Decepticonů i Autobotů došlo v tomto pokračování k do té doby největší výměně postav. Ve filmu je téměř dvacítka nových robotů. (ČSFD)
  • Optimus (Peter Cullen) prošel největší změnou ze všech Autobotů - navíc začal místo střelných cybetronských zbraní a ručních čepelí používat dlouhý meč a štít. (ČSFD)
  • Původně se měla postava Marka Wahlberga jmenovat Flynn Vincent, ale později bylo jméno změněno na Cade Yeager. (ČSFD)
  • Při natáčení v Honkongu bylo na place pěkně živo. Na Michaela Baye se totiž údajně měli přímo na place vrhnout dva muži, kteří se začali s režisérem hádat, což vyústilo v ránu do Bayova obličeje. Spor vznikl kvůli třinácti tisícům amerických dolarů, které jim měl Bay dlužit. Na místo byla poté zavolaná policie, která agresory zpacifikovala. Následně ale Paramount přišel s ještě kurióznějším prohlášením: útočníci měli být dokonce tři a měli být pod vlivem návykových látek. Jeden z nich prý byl ozbrojen klimatizací, kterou se oháněl a snažil se Baye zasáhnout do hlavy. Ten se ale včas přikrčil, vyrval klimatizaci útočníkovi z rukou a zpacifikoval ho, dokud nepřišla ochranka. Světlo do tohoto zmatku vneslo až vyjádření samotného Michaela Baye: útočníci byli místní obchodníci, kterým natáčení blokovalo byznys. Agresoři dostali zaplaceno stejně jako ostatní, ale výše částky jim nepřišla dostačující a vyhrožovali štábu, že na ně budou házet cihly a pouštět poblíž natáčení hlasitou hudbu. Dokonce do několika herců najeli kovovým vozíkem. Bay agresorům osobně řekl, že se štáb nenechá zastrašovat, načež následoval výše popsaný útok klimatizací. Útočník byl tak zfetovaný, že kolem sebe kousal a tak sebou házel, že jej před příjezdem policie muselo držet v šachu sedm mužů. (ČSFD)
  • Bumbelbee je v tomto filmu nejnovější model Chevrolet Camaro 2014. (GreatestFan)

Související novinky

Transformers nabírají scenáristy

Transformers nabírají scenáristy

23.05.2015

Čtvrtý díl Transformers utržil 1,1 miliardy dolarů a stal se nejvýdělečnějším filmem minulého roku. Není tedy divu, že bude série pokračovat, a nejen to. Po vzoru úspěšného Marvelu ji čeká rozvětvení… (více)

Need for Speed jede dál

Need for Speed jede dál

09.04.2015

Rychle a zběsile 7 je v kinech necelý týden a už vydělalo skoro půl miliardy dolarů. V Hollywoodu si tak lámou hlavu nad tím, kde vyhrabat schůdnou konkurenci, a odpovědí je pokračování Need for… (více)

Transformeři se rozvětví

Transformeři se rozvětví

28.03.2015

Stará písnička, jiná značka. Když se v Marvelu rozhodli naplánovat několik filmových sérií, které se měly protínat ve velkých týmovkách, byl to velice riskantní plán. Protože ale vedl k Avengers,… (více)

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama