Darkman II: Durantův návrat (video film)

Darkman II: The Return of Durant

Sci-Fi / Akční / Horor

USA, 1995, 93 min

Bradford May

• choze

První půlka, ve které si Westlake drandí na drezíně tunely pod městem do svého doupěte a Durant shazuje zrádné poskoky v golfových vozících z mrakodrapů, odsýpá a poctivě baví svou komiksovostí a béčkovostí. Nadto je uvozená sestřihem jedničky (zrecyklovány byly i Westlakovy raimiovské návaly vzteku), což podporuje dojem komiksové seriálovosti stejně jako návrat starého známého padoucha (opět výborný Larry Drake), byť bych spíš uvítal někoho nového a nejlépe superpadoucha. Neschopnost hlavního hrdiny rozhoupat se k pomstě, nedostatek akce a logické lapsy a klišé v polovině druhé se ale stávají nesnesitelné a celé to namísto velmi efektního finále originálu vrcholí nanejvýš fádní přestřelkou ve skladišti. A Arnold Vosloo, jakkoli ho mám rád, opravdu nebyla nejšťastnější volba a tam kde byl Liam Neeson přirozeně roztomilý a naivní, se zmůže akorát na házení vykastrovaných úsměvů.(10.3.2009)

• Empire

opravdu dark movie(26.5.2004)

• majk_n

Tímhle ten žánr zase málem pohřbili(12.1.2003)

• Imouse

Absolutně potopený nápad velice povedené jedničky. Arnold Vosloo se na svou roli vubec nehodí. Objevuje se zde daleko více akce než v jedničce, která je spiše k uzoufání. To už raději toho zmršeného Spidermana.(21.11.2004)