Reklama

Reklama

Zvuk kamenů

(festivalový název)
  • Venezuela El rumor de las piedras (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Delia žije ve slumu v Caracasu, hlavním městě Venezuely, a snaží se znovu vybudovat život pro sebe, svou matku a dva syny. Všichni přežili ničivou povodeň, která zasáhla stát Vargas v roce 1999 a zabila desetitisíce lidí včetně Deliiny dcery. Zvuk kamenů, který tragédii předcházel, je nejživější a nejděsivější vzpomínkou. Delia teď musí čelit novým starostem, když se její synové zapletou do prostředí gangů a zločinu. Realistický portrét matky a jejího boje za důstojný život a ochranu dětí na pozadí každodenních problémů současné Venezuely. (MFF Cinema Mundi)

(více)

Recenze (2)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Cinema Mundi 2012. Tohle už jsme přeci viděli, bylo to ve filmu Hermano (Brácha) Marcela Rasquina, promítaném v loňském ročníku. Opět jsou tu boty pověšené na stožáru, stupňovité uspořádání domů, potetované děti na motorkách (střílející po sobě skutečným olovem), z nichž většina se právě kvůli tomu olovu dospělosti nikdy nedožije. V posledních dvou letech vzniklo ve Venezuele přibližně třicet celovečerních filmů, a my se proto oprávněně ptáme: příště už jinak a hlavně o něčem jiném? Více tady. ()

wirok 

všechny recenze uživatele

Drsný příběh o chudé rodině z caracaského slumu, která už si toho hodně zažila. Matka se snaží držet rodinu pohromadě a jít si za svým snem, a tak tvrdě dře a v tom ji pomáhá i mladší syn. Starší syn práci odmítá a zaplétá se z místním gangem. Téměř slepá babička jim to také příliš neusnadňuje. K tomu si přičtěte každodenní život ve slumu plný kriminality, přestřelek gangů a strachu o vlastní život. Z této depresivní situace trochu vyčnívá jen mladší syn, který ve škole nadšeně poznává nové věci. I tomu to ale nevydrží dlouho. V takových podmínkách se s osudem jen těžko bojuje. Rodina navíc stále trpí tragédií, která se stala již před nějakým časem při velké povodni. Jestli tohle není k zbláznění, tak už nevím, co je… Film nabízí velmi dobré herecké výkony a depresivně realistický pohled na život venezuelské chudé rodiny, která chce žít lepší život, ale okolnosti jí to nedovolí. Je dobře, že takový film existuje, ale i přes lehce pozitivní konec nevím, kolik diváků ho bude chtít vidět více než jednou... ()

Reklama

Reklama