Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý učitel Kang In-ho nastupuje na nové místo do školy pro sluchově postižené děti. Brzy zjišťuje, že tu není něco v pořádku a postupně odhaluje, že děti jsou sexuálně zneužívány učiteli a dokonce i ředitelem školy. Ve spolupráci s aktivistkou za lidská práva Seo Yoo-jin se snaží v následném soudním procesu dosáhnout spravedlivého potrestání viníků. Není to ale vůbec snadné, jelikož korupce je všudypřítomná a policie ani státní zastupitelství nemají zájem, aby pravda vyšla najevo. Film byl natočen podle skutečné události. (lola3121)

(více)

Recenze (246)

iamek 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně silný příběh podle skutečné údalosti. Silný příběh automatický nezaručuje kvalitní film. Jenže Dogani je kvalitní po všech stránkách. Od hereckých výkonu ať už dětí nebo učitele, po skvělou práci kamery a hlavně bezchybného scénaře a režii. Hlavně je neuvěřitelné, že se něco takového vůbec děje a samotný verdikt soudu nemá smysl komentovat. nejen naše soudnictví je totálně v prdeli. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Toto bol prvý film, s podobným námetom, pri ktorom som neplakala...Otázka je prečo? Počas celého filmu som bola tak neuveriteľne nahnevaná a vytočená a pocit bezmocnosti vo mne stúpal ako keď idete vo výťahu. Príbeh posilnený faktom, že je podľa skutočnej udalosti bol natoľko zaujímavý, že som dokázala prehliadnuť fakt, že nepozerám filmy, v ktorých sa ubližuje deťom. Nemala som čas sa na tým zamýšľať. Myslím, že herci mladiství a aj dospelí v tomto filme odviedli také herecké umenie aké som dlho nevidela. Dvojičky, úžasný pán učiteľ či všetky tri deti. Je to skoro 10 hodín, čo som videla ten film, no neviem prestať na to myslieť. Úžasné, smutné, znepokojujúce. 100% (pravdaže pri filme som neplakala ale o pol hodinu neskôr som sa pustila do fňukania, no čo, ja sa asi v tomto ohľade nezmením) ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Depresivní až beznadějné drama bohužel podle skutečných událostí. Korejci se s tím nemazali a řadu scén pojali fakt dost syrově, při některých momentech až mrazí. Kvituji, jak se dokáží vyhnout zbytečnému patosu i v těch k tomu nejvíce vybízejících scénách. Největší sílu filmu vidím ve fantasticky podaném vnitřním boji hlavního hrdiny, kterého systém neúprosně tlačí jinam, než mu velí jeho zásady a hodnoty. Odolat pokušení a nepoddat se vyžaduje obrovské odhodlání a charakter. Za pět to ale není, film místy formou nestačí obsahu a vyloženě špatně (naivně a nereálně) je napsaná postava aktivistky Seo Yoo-jin. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Film by se dal rozhodně pouštět začínajícím pedofilům, aby je odradil už v zárodku jejich plánované činnosti. Nějak jsem si nemohl pomoci, ale ředitel toho ústavu pro sluchově indisponované a zároveň vyhlášený strýček pedo mi společně s jeho jednovaječným dvojčátkem připomínali hrbáče z Damašku z jedné roztomilé pohádky Fimfára. Podání příběhu se mi docela zamlouvalo. Zbytečně se neplýtvá patosem. Vše je podáno tak, jak se možná kdysi událo, bez zbytečného přikrášlování. Vše je podpořenou vhodnou hudbou v pozadí a já nemám po technické stránce moc co vytknout. Napišme takový jihokorejský standart. Bohužel filmu postupně dochází dech. Soudní proces je zbytečně dlouhý a nepřichází s ničím vyjímečným, ba ani atraktivním. Film vidím, respektive jsem viděl, na lepší 3*. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Divím se, že se tu ve filmu objevilo pohromadě tolik nemorálních lidí. Snad jen učitel a jeho kamarádka uvažují normálně. Přitom východní asiaty považuju za více morálně zdatnější než nás a západ. Na druhou stranu, u nás by takovýto případ nikdy nevyšel najevo a soud by se ani nekonal, protože by se výpovědi dětí nemohly dostat do novin bez souhlasu opatrovníků, a protože soudy by nepřipustily takováto svědectví. Na mě asi moc hustej film. Takhle kdyby tam byl GTO a všem pořádně namlátil, tak by se mi šlo spát daleko klidněji. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Škola, ve které se příběh filmu odehrával, byla i nadále v provozu, přičemž jeden z podezřelých se do školy vrátil a dále v ní pracoval. Ředitel školy pak zemřel na rakovinu slinivky v roce 2009. (Dragoni)
  • Námět filmu vychází z románu „Dogani“ od Ji-young Gong z roku 2009, který byl inspirován skutečnými případy, které se staly ve škole pro sluchově postižené osoby v Gwangju v Jižní Koreji. (Dragoni)

Reklama

Reklama