Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý učitel Kang In-ho nastupuje na nové místo do školy pro sluchově postižené děti. Brzy zjišťuje, že tu není něco v pořádku a postupně odhaluje, že děti jsou sexuálně zneužívány učiteli a dokonce i ředitelem školy. Ve spolupráci s aktivistkou za lidská práva Seo Yoo-jin se snaží v následném soudním procesu dosáhnout spravedlivého potrestání viníků. Není to ale vůbec snadné, jelikož korupce je všudypřítomná a policie ani státní zastupitelství nemají zájem, aby pravda vyšla najevo. Film byl natočen podle skutečné události. (lola3121)

(více)

Recenze (246)

verbal 

všechny recenze uživatele

Mentálně postižené, hluchoněmé děti málokdy řeknou ne, a tak ředitelovat v jejich ústavu je pro pedofila skutečné rito! Nikdy bych si nepomyslel, že to někdy napíšu, ale tohle je opravdu hustý a výživný korejský film! Žádné obvyklé opičí čurákování, žádný rýžožroutský patos, jen drsné a mrazivé Requiem pro šikmookou panenku! Pravdou je, že si sice mentála představuju spíše jako Hrzánovou, co si tahá Holuba a ťamani zde obsadili snad ty nejrozkokošnější děti, které nepochybně vyhrály jihokorejskou kvalifikaci Miss pederast, avšak to nepatrné ždímání emocí je v tomto případě absolutně na místě. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Korejci si zase došlápli na světovou kinematografii a udeřili na všechny ty filmy, které zaznamenávají stigmata daného národa a posunuli to opět o stupeň dalším, neprobádaným směrem. Už jenom tématem mi každý musí dát za pravdu. Během sledování mi bylo zatraceně ouha. Navíc jsem měl pocit, že spravedlnost a soudnictví v Jižní Koreji neexistuje. Jinak nedokážu pochopit, co se zde dělo. Lhostejnost, vztek, nenávist. To všechno ve filmu je. Pokud si někdy budete stěžovat na české soudnictví a budete mít pocit, že se na Vás podepsala křivda, tak si pusťte Dogani. Takovou křivdu jste totiž ještě neviděli. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $30,995,000▐ silná chladná dráma odohrávajúca sa podľa skutočných udalostí a hlavne dosť smutná, opäť zrkadlo spoločnosti ako sa vie pekne všetko ututlať, v rámci zobrazenia tejto duševnej a fyzickej tragédie dosť silné až odpudivé, hrôza čoho sú ľudia schopný a že kresťania, ha-ha-ha, fakt smutné /80%/ ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Interaktivní tutoriál pro začínající pedofily. Pro lízátko, stiskněte jedničku. Pro čokoládu, stiskněte dvojku. Pro zmrzlinu, stiskněte trojku. Chcete-li dítěti uhnat cukrovku, stiskněte čtyřku. Pro úsměv, stiskněte pětku. Pro pohlazení, stiskněte šestku. Pro jemný dotyk, stiskněte sedmičku. Pro hromadnou koupel, stiskněte osmičku. Pro styk s nezkušenou lolitkou, stiskněte devítku. Chcete-li se spojit s naším pedofilním operátorem, prosím, stiskněte nulu. Nezapomínejte, že všechny naše hovory jsou monitorovány Michaelem Jacksonem. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

tento komentář není vhodný pro citlivý povahy a osoby mladším 18ti let (na druhou stranu – během jeho psaní neumřelo žádný zvíře. Ani dítě.) ,,…A NEMĚLI BYCHOM BOJOVAT ZA TO, ABY JSME ZMĚNILI SVĚT, ALE ABYCHOM NENECHALI ZMĚNIT TO, ČÍM SKUTEČNĚ JSME....“ /// Korejskej Karfík, škola plná zvrhlejch dospělejch (ti z ústavu sociální péče v Měděnci se ještě maj co učit) a filmařina, že by mohl Filip Renč získat inspiraci (filmovou, kurva – filmovou!) DOGANI je uchylákův sen. Emoce? Jsou. Nejde ani tak o jednání ,,zástupců státní správy“ – jinej kraj, jinej mrav (to by se u nás stát nemohlo!!! ….(ironická pauza…)). Po asijsku natočený výpovědi dětí (no co vám sadistům budu vyprávět), soudní proces, ale hlavně (HLAVNĚ!) ta bitva ,,ČLOVĚK vs. SYSTÉM“! (Zvlášť když je na něm závislej!) Takovej hnusnej film o síle zůstat člověkem. Svoboda, rovnost a spravedlnost … to by z toho hluchoněmej začal mluvit. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Přestože si potrpím na silný příběhy podle skutečnejch událostí, román ,,The Crucible“ od Gong Ji-young (z roku 2009) číst nebudu. 2.) Když se řekne ,,pračka" (znakovou řečí), naskočí mi husí kůže. 3.) Š… (zkurvená cenzura!) bych, až by dětem z huby padaly bonbóny! 4.) Thx za titule ,,mevrt“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si Echt Drama,ale nakonec jsem se nespálil a díky zajímavé látce film zasahuje i do Thrilleru a divák dostane vskutku drsný, emotivní, zlý a krutý matroš. Vynikající příběh, který diváka vtáhne do děje a nutí ho si projít různými fázemí, kde budete fandit, věřit, modlit se a vzápětí nenávidět, řvát, nadávat,brečet. Ano tak takhle silně se mnou film nezamával ani nepamatuji a že film bude okořeněn i soudem, což já jako milovník právnických thrillerů uvítám v otevřené náruči, tak o hodnocení bylo dávno rozhodnuto. Že je film podle skutečných události a pozměnil zákony Korejské ústavy je pouze krásná třešnička už tak na dosti vynikajícím dortu. 100% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Skutečně zdrcující film, kdy mně po skončení projekce nebylo úplně nejlíp. A tady šlo navíc o děti, ale aby toho nebylo málo, tak o hluchoněmé děti. Zmítala se mnou celá škála emocí od znechucení, bezmoci, smutku, lítosti, zlosti a tak bych mohla pokračovat dál a stejně to nic nezmění na tom, že se takové věcí budou dít dál. A to nemluvím o tom, co ten příběh vypovídá o justičním systému, který se tady předvedl v celé své kráse, protože je nad slunce jasné, že lepší to rozhodně nebude a korupce a konexe budou přibývat, co si budeme namlouvat. Dětští představitelé to zahráli opravdu velmi uvěřitelně a přesvědčivě. Silenced je jeden z velmi silných a drsných filmů, které jsem v poslední době viděla a který se mnou silně zamával. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Extrémně brutální, graficky násilný a psychicky nátlakový snímek natočený podle skutečné události. Korejci zpracovávají téma zneužívání dětí ve speciální škole místním ředitelem a jeho podřízenými nepokrytě brutální formou až se v divákovi chvílemi zastavuje dech a odvrací zrak od obrazovky. Nejedná se však o prostý a rádoby šokující exploiter, ale silné, těžkotonážní hororové drama, kdy sledujeme postupné vazby hlavních zápornách postav, "ruka ruku meje", v podstatě taková "domácí mafiánská školka", která umožnuje sadistickým a úchylným hajzlům páchat na dětech ty nejodpornější možné zločiny pedofilního charakteru. U filmu se nebudete bavit ...budete zuřit, nadávat, doufat, kroutit hlavou, skřípat zuby, zatínat pěsti a plakat ... Nic z toho vám to ale platné nebude, stejně jako nevinným dětem, které si muselx projít nehorázným očistcem a peklem hned na začátku svého života ... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem přející člověk a tak z celého srdce přeji všem, kteří si tento snímek užili, aby je opíchal zvrhlý ťaman. Podle mého nepodstatného mínění si totiž člověk v průběhu svého života užije bezpráví a bezmoci natolik, že dívat se na podobný snímek, a ještě z něj být nadšený, považuji za zvrhlé. Jsem zkrátka příliš malý sadista, a léky na pedofílii mi asi taky zabírají poměrně slušně, na to, abych si užíval bití a sexuální zneužívání dětí. A to, že se mi z něčeho udělá nevolno od žaludku, opravdu není znakem kvalitního filmového řemesla, ale pouze důkazem zvrhlosti autora při snaze šokovat. Jinak mám samozřejmě radost z toho, že korupce mocných spolehlivě funguje i mimo naši republiku a poučil jsem se v tom, že řvát na hluchého je celkem zbytečně vynaložené úsilí. Jako upozornění na problém tento snímek beru, ale jiné pozitivum jsem v něm nenašel ani při odborném rozřezání filmového pásu. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Silenced má tak silný příběh, že téměř zastínil všechny ostatní kvality filmu (a že jich je). Měla jsem u něj husí kuži a cítila jsem s nimi obrovskou bezmoc. Nejdůležitější na tom je samozřejmě ta lidská stránka, a fakt, že se něco takového může vůbec stát. A každý film, který umí na něco takového poukázat a svým zpracováním pohnout srdcem člověka, si zaslouží ocenění. Jak už jsem ale řekla, film má i další kvality. Dětské herecké výkony jsou neuvěřitelné, Yoo Gong je jako vždy kvalitka (alespoň pro mě), krásná mrazivá hudba...5* ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Jistě silný a zajímavý počin, ale členění na dobro a zlo je až moc jasné, o ničem se zde nepochybuje, vše je od první vteřiny předem dané. Na dvě hodiny času až moc jednoduchý film na to, aby mu šlo podlehnout. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

DO-GA-NI (Silenced, 도가니) je film podle skutečné události, který se odehrával na škole pro sluchově postižené osoby v Gwangju( ve filmu v Mujinu), kde docházelo ze strany lektorů k mlácení a sexuálnímu zneužívání žáků , vyvolal po uvedení bouřlivé diskuze na toto téma, kde se diváci dožadují znovu-prošetření případu. Velmi kontroverzní a emocionální snímek, který nenechá diváka chladným a rozpoutá v něm řadu emocí. Naprosto bez servítek ukazuje vše od zneužívání, až po absurdní fungování právního systému. Po technické, hudební i příběhové stránce perfektní, přesto drsná podívaná u které při konci kroutí divák nevěřícně hlavou. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrá dráma. Má pôsobivý príbeh o mladom učiteľovi, ktorý prichádza do školy pre hluchonemé deti vyučovať výtvarnú výchovu, ale spolu s novou priateľkou čoskoro zistí, že niektoré deti sú zneužívané riaditeľom a ešte niekoľkými dospelými zo zboru a tak aj napriek nedostatku priamych dôkazov sa rozhodne urobiť všetko preto, aby deti ochránil a zločincov dostal za mreže. Spracovanie je na tom dobre, film by sa dal rozdeliť na dve podobne dlhé polovice, prvá je dosť surová dráma s mnohými nepríjemne pôsobiacimi scénami, takže jej efekt je určite taký, aký aj bol v pláne, ale druhá mi už sadla o niečo viac, hlavne to už nepôsobí až tak nepríjemne a celý súdny proces je výborne podaný s mnohými perfektnými situáciami. Jedine záver by som si prial iný, ale vzhľadom na to, že film je podľa skutočných udalostí toto kritizovať určite nemôžem. Celá táto tématika zneužívania detí je tu asi najlepšie spracovaná, ako som zatiaľ videl, čo ma ale ani neprekvapuje, kombinácia takejto vážnej a rozhodne nepríjemnej témy a juhokórejského surového podania bez výhľadu na nejaký skutočný happyend asi moc konkurencie pri podobne ladených filmoch mať nemôže. Herecké obsadenie je výborné, na moje prekvapenie je mi až moc neznáme, čo sa ale v ničom negatívnom neprejavilo, hlavné dospelé duo si vie získať sympatie, záporáci sú správne nepríjemní, ale najväčšiu pochvalu si zaslúžia detskí predstavitelia, obzvlášť najvýraznejšie dievča ma svojim skvelým výkonom dostalo a hlavne v súdnej časti. Réžia a technická stránka sú už klasicky kórejsky bezchybné. Takýto film sa aj ťažko hodnotí, hlavne preto, že sa miestami aj nepríjemne pozerá, ale nenapadá ma, čo by som mu mohol vytknúť. 78% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Po delsi dobe opet nesmirne pusobive nove korejske drama, ktere se mi porad nedari dostat z hlavy. Mel jsem na tento film referat ve skole kratce po jeho korejske premiere, takze jsem vedel, co me ceka, az si to pustim. Nejspis proto mi to trvalo tak dlouho, nez jsem nasel tu spravnou naladu pro tenhle emocionalni granat. Citil bych se mnohem lip, kdyby to nebylo podle skutecnych udalosti. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kang in-ho prichádza zo Soulu do malého mestečka Mujinu, aby učil na škole pre postihnuté deti. Váčšina študentov je hluchonemých, pochádzajúcich z neúplných rodín, ťažkým sociálnym zázemým či úplný sirotkovia. K týmto deťom treba pristupovať so špecifickým prístupom. Kang sa na svoju novú životnú skúsenosť nesmierne tešil. No to, čo ho postretne si nepredstavoval ani v najhoršom sne. Prejavovať svoje názory k tomuto filmu nemá žiadny zmysel. Pokiaľ sa Vám tento snímok dostane pod kožu, jediné čo budete pociťovať je obrovská zlosť. Tento film rozhodne nie je pre každého. Nechápem ako mohli s deťmi natočiť takýto film a ako ho VÔBEC točili ... ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Spravedlnost světem vládne. Tenhle film dokazuje, že svině jsou prostě všude, nejen u nás. Je jedno, jestli si někde (ne)nápadně grossujete prachy bokem nebo si hrajete s pindíkama školou povinnejch, prostě stačí mít konexe .. a jupyyy, svět je nádhernej. Možná vám na to nějakej trouba přijde, ale dobrý, nikdy nemůže být tak zle. Stejně jako v tomhle filmu. Člověk se prostě u těch asiatů happyendu nedočká.. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Nevím jak pro vás, ale zážitek to není dobrý, fakt ne. Takže jak říkám, historka neradostná, ale přesto je třeba dodat, že dobře zvládnuta po filmové stránce. Povzdechl jsem si, ale nakonec, kam se podělo to vznešené přísloví. Konec dobrý, všechno dobré. Tak to si určitě neříkaly ty zneužité děti u soudu. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ešte pred skvelým dánskym Honom s Mikkelsennom vytvorili kórejci podobný film motivovaný skutočnými udalosťami. Film dokáže upútať, strhnúť, možno i znechutiť, ale kvalita tu jednoducho je. Najviac bije do očí ukážka skorumpovaného súdneho systému, kde podľa hesla- "ruka ruku myje", je prepojený každý s každým. Spravodlivosti sa podobne ako u nás len tak nedovoláš. Sexuálne týranie a mučenie detí v internátnej škole pre sluchovo postihnuté deti dokáže často vyvolať zhnusenie, obzvlášť "vydarene" slizké sú dvojičky- riaditeľ školy a jeho brat. Nie sú však sami, úchylov a tyranov je tu viac. Na nerozoznanie rovnako úchylné ksichty dokáže jedno dievča na súde šikovne rozoznať. Všetky scény zo súdneho procesu, ktorý sa po počiatočnom nadšení rýchlo mení na frašku, sú výborné. Film má záver, ktorý asi nikoho nepoteší, ale bohužiaľ je to tvrdá realita. Južnú Kóreu som mal za vyspelú demokratickú krajinu, ale po tomto medializovanom prípade som zistil, že v rezorte spravodlivosti majú rovnako veľké medzery ako my na Slovensku. 80%. ()

balone 

všechny recenze uživatele

Asi nejhorší věc, co může člověk udělat je sexuálně obtěžovat děti, dle mého názoru je i vražda menší zločin. Musím ubrat pár procent za Yoo Gonga, který svou roli trochu odflákl a nehodil se mi tam, jinak film, který má vše a hlavně silné téma podle skutečnosti. 85% ()

Reklama

Reklama