Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý učitel Kang In-ho nastupuje na nové místo do školy pro sluchově postižené děti. Brzy zjišťuje, že tu není něco v pořádku a postupně odhaluje, že děti jsou sexuálně zneužívány učiteli a dokonce i ředitelem školy. Ve spolupráci s aktivistkou za lidská práva Seo Yoo-jin se snaží v následném soudním procesu dosáhnout spravedlivého potrestání viníků. Není to ale vůbec snadné, jelikož korupce je všudypřítomná a policie ani státní zastupitelství nemají zájem, aby pravda vyšla najevo. Film byl natočen podle skutečné události. (lola3121)

(více)

Recenze (246)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Pán riaditeľ nemôže zneužívať deti, veď je to dobý kresťan! Hrozne ťažko sa mi hľadajú slová, ktoré by vyjadrili silné pocity, ktoré vo mne film vyvolal. Všeobecne sú snímky zaoberajúce sa súdnym sporom veľmi silné a emotívne vypäté. Kde sa však divákove emócie dostanú pri sledovaní procesu ohľadne sexuálneho zneužívania a týrania detí? A kde sa dostanú ak sa jedná o postihnuté, a už tak osudom ťažko skúšané deti? Juhokórejci si vzali na svoje plecia obrovské bremeno. Až odporne skutočný príbeh, ktorý pohne hádam každým. Bravúrne herecké výkony, chladná atmosféra a výborná hudba dokresľujú príbeh plný krutosti a neprávosti. Samotné scény týrania či zneužívania vo mne doznievali ešte dlho po projekcii. Zvrátene nádherný klenot. Moja "hviezda navyše" za skutočný príbeh sa nedostala ani k slovu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

tento komentář není vhodný pro citlivý povahy a osoby mladším 18ti let (na druhou stranu – během jeho psaní neumřelo žádný zvíře. Ani dítě.) ,,…A NEMĚLI BYCHOM BOJOVAT ZA TO, ABY JSME ZMĚNILI SVĚT, ALE ABYCHOM NENECHALI ZMĚNIT TO, ČÍM SKUTEČNĚ JSME....“ /// Korejskej Karfík, škola plná zvrhlejch dospělejch (ti z ústavu sociální péče v Měděnci se ještě maj co učit) a filmařina, že by mohl Filip Renč získat inspiraci (filmovou, kurva – filmovou!) DOGANI je uchylákův sen. Emoce? Jsou. Nejde ani tak o jednání ,,zástupců státní správy“ – jinej kraj, jinej mrav (to by se u nás stát nemohlo!!! ….(ironická pauza…)). Po asijsku natočený výpovědi dětí (no co vám sadistům budu vyprávět), soudní proces, ale hlavně (HLAVNĚ!) ta bitva ,,ČLOVĚK vs. SYSTÉM“! (Zvlášť když je na něm závislej!) Takovej hnusnej film o síle zůstat člověkem. Svoboda, rovnost a spravedlnost … to by z toho hluchoněmej začal mluvit. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Přestože si potrpím na silný příběhy podle skutečnejch událostí, román ,,The Crucible“ od Gong Ji-young (z roku 2009) číst nebudu. 2.) Když se řekne ,,pračka" (znakovou řečí), naskočí mi husí kůže. 3.) Š… (zkurvená cenzura!) bych, až by dětem z huby padaly bonbóny! 4.) Thx za titule ,,mevrt“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Mentálně postižené, hluchoněmé děti málokdy řeknou ne, a tak ředitelovat v jejich ústavu je pro pedofila skutečné rito! Nikdy bych si nepomyslel, že to někdy napíšu, ale tohle je opravdu hustý a výživný korejský film! Žádné obvyklé opičí čurákování, žádný rýžožroutský patos, jen drsné a mrazivé Requiem pro šikmookou panenku! Pravdou je, že si sice mentála představuju spíše jako Hrzánovou, co si tahá Holuba a ťamani zde obsadili snad ty nejrozkokošnější děti, které nepochybně vyhrály jihokorejskou kvalifikaci Miss pederast, avšak to nepatrné ždímání emocí je v tomto případě absolutně na místě. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Spoilery... Po skončení tohto snímku sa ma zmocnili všelijaké myšlienky a nie som schopný správne vykresliť svoj názor. Po konečnom rozsudku som dúfal, že správni ľudia zoberú moc do svojich rúk a rozhodnú sa niečo spraviť, no napokon to skončilo tak ako skončilo. Som maximálne dožratý a titulky s textom "V súčasnej dobe pracujú niektorí z útočníkov stále v školstve a rozsudky prípadu sú konečné" ma úplne otrávili. Momentálne naozaj nie som schopný tento film detailne opísať a zhodnotiť, zmôžem sa už len na toto: DO RITI S TÝMI SKURVENÝMI KOKOTMI (mäkší výraz som nenašiel). ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film je veľmi silným zážitkom hlavne v druhej polhodine a na konci. Ani by ma nenapadlo, že kresťanskí pedofylní svätuškári dorazili už aj na Korejský polostrov. Za čo si ale snímok zaslúži 5 hviezdičiek je jeho absolútny dopad na zmeny v spoločnosti. Tento príbeh sa stal v roku 2005 a dopadlo to, ako sme tu videli. V roku 2009 napísal o tomto prípade jeden z najpredávanejších autorov v Korei knihu a tá bola sfilmovaná v našom filme v roku 2011. Film sa stal veľkým trhákom, keď ho v kinách navštívilo takmer 5 miliónov ľudí. Medzi nimi bol aj samotný prezident a na jeho popud sa prípad znovu otvoril. Dnes je škola už zatvorená, dokázali sa iné prípady zneužívania ešte z 60.-70. rokov, jeden z tu odsúdených dostal dodatočne 12 rokov väzenia. Pod tlakom verejnosti bol prijatý zákon zvyšujúci ochranu obetí sexuálneho násilia s trestami až na doživotie. Zákon sa volá príznačne Dogani. Tu je dôkaz, ako môže film s myšlienkou zlepšiť spoločnosť. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Námět filmu vychází z románu „Dogani“ od Ji-young Gong z roku 2009, který byl inspirován skutečnými případy, které se staly ve škole pro sluchově postižené osoby v Gwangju v Jižní Koreji. (Dragoni)
  • Škola, ve které se příběh filmu odehrával, byla i nadále v provozu, přičemž jeden z podezřelých se do školy vrátil a dále v ní pracoval. Ředitel školy pak zemřel na rakovinu slinivky v roce 2009. (Dragoni)

Reklama

Reklama