Reklama

Reklama

Bývalý agent CIA Frank Moses (Willis) dává znovu dohromady svůj svérázný tým elitních agentů, aby s jeho pomocí vypátral ztracenou přenosnou jadernou zbraň. Aby uspěl, bude muset odolat hordám zabijáků, teroristů a mocichtivých vládních úředníků, kteří se superzbraně snaží zmocnit. (Bontonfilm)

Recenze (786)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tenhle rok měl Brucík u mě jedno velký mínus za naprosto pokurvenou pátou Die Hard, a tak jsem si říkal, že přece není možný aby mě zklamal zase. Jenže, když si to zpětně přehrávám, tak i když mám Brucíka rád jako pivo, hlavní star tohoto filmu je John Malkovich. On měl absolutně dokonalý dialogy a ten jeho pohled, alá zmatanej medvídek pů mě fakt těžce formoval. Red 2 se bere vážněji než jeho starší prvorozený bráška a možná v tom trošku ztrácí body. V čem je fakt silnej jak prase jsou herecký výkony, to je opravdu jízda hodná králů, ať už Anthony nebo Helen či Catherine, všichni dali do filmu to samý co John a Bruce, tedy svůj herecký talent, nadhled a absolutní radost z učinkování v téhle akční blbince a právě díky tomu dokáže i druhej Red bavit a bavit. Umím si sice představit, že by film mohl být kratší, na druhou stranu kdo by se chtěl z takhle zábavnejma pardálama loučit ? Navíc Helen a Catherine jsou pořád luxusní baby a holkám to tady sluší a je jedno zda maj na sobě maskáče nebo ruskou uniformu. Jo, jo, už je to tak, Enšpígl si zase jednou pochutnal na kvalitním filmečku. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Aj keby to vďaka Willisovi a tej jeho ženskej nebolo také strašne otravné, furt by to bol iba zle napísaný, rutinne natočený a zúfalo nevtipný kŕč. Klasické dvojkové zlo a najhorší film leta 2013. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nechával jsem si tenhle film hodně dlouho v záloze s tím, že až na něj jednou přijde řada, tak na něj přijde řada. Ten moment nicméně nastal a výsledek je dle očekávání podobný, jako u prvního dílu. Parta starších ročníků tu slídí po akci a ta nejenom, že je nudná, ale nudí i celý film. Sem tam hláška, nic moc scény, prostě průměr každým coulem. Takhle Amíci dřív akční komedie netočili…ale asi už je na ně trošku doba za zenitem. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

6/10. Nějak nechápu tu všeobecnou znechucenost po prvním díle. Přišlo mi to na chlup stejně vydařený. Obsazení je skutečně hvězdné a režisér si pohlídal jak akci tak solidní zápletku. Jasně, není tu nic neviděného, ale ježiš, kdo to čekal? Hodně v pohodě. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $84miliónovTržby USA $53,262,560Tržby Celosvetovo $148,075,565Tržby za predaj Blu-ray v USA $13,062,521 //počet predaných kusov 646,957Tržby za predaj DVD v USA $20,486,578 //počet predaných kusov 1,384,818║ obsadenie fantastické, lenže v tak strašne nevýraznom prvoplánovom príbehu sa len utápa, dej skáče z miesta na miesto bez toho aby dokázal viac vtiahnuť do deja, akcia újde, zábavnosť tak na pól plynu, škoda, dá sa to pozrieť ale grády prvej časti sa tu len ťažko nájdu, škoda /videl v kine: 55%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ŽÁDNÁ VLÁDA BY NEMĚLA MÍT TUHLE ZBRAŇ. ANI TVOJE, ANI MOJE. NENÍ TO O ROZKAZECH. ALE O TOM, CO JE SPRÁVNÉ A CO NE.…“ /// Frank se učí sdílet pocity, který přináší vztah, Marvin žije v neustálý nejistotě a celkem mě mrzí, že po super úvodu tvůrci nevodhadli dýlku. Páč během tý dlouhý stopáže zjišťuju, že mi nejde ani tak vo zápletku, jako vo to, co tihle extrémně nebezpeční důchodci předvedou. Baví mě sledovat, jak si užívaj role a zároveň chtěj bavit (skoro)všechny vokolo. Jo, tady jde totiž vo nadhled a ftip víc než kdekoliv jinde. Potěší i zbytek hereckýho ansáblu a takovej Byung-hun Lee konečně může říct, že kromě ďábla viděl i partu americkejch důchodců. Bohužel toho všeho hezkýho je míň, než bych ve cca dvou hodinách čekal. 3a½! Chápu, že napsat tolika lidem fajn role a ještě vytvořit příběh je pakárna. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu porovnat letošní Willisovi Ruský mise. 2.) Jsem vojenskej důchodce a chystám se do hospicu. 3.) Thx za titule ,,Bac“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Lionsgate,Summit // Počet premietajúcich kín v USA: 3,016 // Otvárací Víkend v USA: $18,048,422 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pohodová akční Komedie se super cástingem! Zábavné a akční od začátku do konce a nahoru film táhne perfektní Byeong-heon Lee,který v roli nájemného vraha sedl jako vložka do bot. Zábava rozhodně zaručená 75% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tohle jsou filmy, kde mně nějak výrazně nejde o děj, ale bavím se jen pohledem na holky a kluky v důchodu jak se vzájemně pudrujou a nebo kohokoliv, kdo se jim připlete do cesty, to je celkem fuk. Kdo by to řekl do Helči, že dá takovou roli a to na 100% :-) Přes těch sto už je snad jen John s jeho obličejovou mimikou a suprovými hláškami. Bruceovi zase stačí, že se jen postaví před kameru a my holky za kamerou nestačíme achjojovat:-) Monitor mám sice jak cedník, ale já se bavila a viděla se v Mary Louise Parker a v jejím přístupu k vyjednávání a zbraním:-) Po herecké stránce to bylo snad vynikající i díky tomu, že je to natáčení muselo bavit, dokonce i ten většinou vážný Anthony vypadal, že si tu svou roli geniálně šíleného vědce zahrál s velkou chutí. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprosto nejlepší akční komedie za tento rok 2013!!! Šíleně geniálně jsem se bavil po celou stopáž do vteřiny!! Tak parádně vyrovnaný koncert perfektních herců se hned tak nevidí. Jsem rád, že v USA nabíhá nový trend, kdy v jednom filmu hraje více mega-úspěšných a kvalitních herců, kteří jsou svým způsobem konkurenti, ale přesto se dokáží v pohodě spojit při jednom společném projektu. Red 2 je zatím to nejlepší, co jsem v subranku "multi-special-guests" (můj osobně vymyšlenýnázev pro moji osobní potřebu ... ) viděl .. Tady nejde nikoho vyzdvihnout a vychválit. Každý si najde svého oblíbence. U mne ale bodovali všichni a každý zde měl svůj part, ve kterém se úžasně předvedl !! Vtipné, akční, nepředvídatelné, koukatelné ... Toco předvedl Anthony Hopkins v letadle - "wtf" !! Masakr ... Nonstop vtipný Malkovich, který ani nemusí mluvit a hned máte úsměv na hubě, prostě mistr herec, nádherná Zeta-Jones, ... Willis klasika ... ale čí účast a výkon mne naprosto nejvíce potěšila byl Byeong-heon Lee !!! TOP korejská herecká (nejen akční) hvězda, které evidentně míří na Západ (z čehož moc nadšený nejsem ...). Jeho charismatický nástup na scénu pro přívržence korejské kinematografie bere dech ... A osobní souboj/fight na férovku Bruce Willis vs Byeong-heon Lee (Západ vs Východ), byl pro mne tou největší odměnou a devízou ... Téměř 5*, ale přece jen je to odlehčená komedie, v akčním žánru jsem velmi náročný, takže kráááásné 4 *!!! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Extrémně nebezpeční důchodci se vrátili s obvyklým odhodláním nezemřít a mne opět naprosto uspokojili. Zejména Marvinovy ksichtíky byly naprosto dokonalé, Frankovo žárlení v průběhu akce taky mělo leccos do sebe, ale absolutně nejvíc mne bavil těkající Dr. Bailey, kterému jsem hodně fandil, aby mu dovolili nějakou tu zeměkouli rozprášit ve vesmíru. Všem to samozřejmě vyjít nemohlo a tak jsem rád, že zůstal ve hře dostatek veteránů, které by zase někdy někdo naivní mohl chtít zlikvidovat, aby neprozradili něco, co už si stejně dávno nepamatují. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Pokračováni jakési odlehčenější verze důchodcovsky-špionážních Postradatelných. Nicméně oproti jedničce - stížená orientace v ději, prostoru, mezi postavami. Spousta nelogičností a chaosu, dramaturgicky silně nezvládnuté dílo. Je toho prostě příliš mnoho na jeden film a tvůrcům to evidentně přerostlo přes hlavu. ()

choze 

všechny recenze uživatele

To samé, co jednička - luxusní obsazení, slušný spád, pár efektních nápadů, trapný humor a Helen Mirren jako nejvíc okouzlující zabijákyně všech dob. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Licence to Senile, aneb Rota elitních duchen opět v akci. Ač je tu skoro stejně mrtvých jak stařeckých skvrn, Parisot udržuje kvapíkové tempo a jehelníček Malkovich tu a tam utrousí nějaký joke, zůstává pocit, že kdyby si důchodci Mirren a Hopkins sedli někde v parku na lavičku, krmili holubi a jen tak bezděčně vykládali o životě, bylo by to určitě smysluplnější a možná i atraktivnější. V tak herecky předimenzovaném filmu je to neomluvitelné selhání, ale co se vzrušuju, když se všichni evidentně angažovali jen proto, aby bylo na další kartóny Red Applsek.. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.7/10] | me: Po každej stránke viac pritiahnuté za uši + Zeta-Jones a Hopkins. A to je asi tak všetko. I'm going to enjoy killing him. Get me a gun that really hurts. [2.5*] ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Jon Hoeber, Erich Hoeber / Predloha: Red - Warren Ellis, Cully Hammer | Hudba: Alan Silvestri | Produkcia: Lorenzo di Bonaventura | Distribúcia: Summit Entertainment, Lionsgate | Štúdio: DC Entertainment, di Bonaventura Pictures | Rozpočet: 84 miliónov $ | Tržby: 142,078,971 $ || Bavil som sa o dosť viac, než u jedničky. Gagov je tu neskutočne veľa, a napriek tomu sa film bere vážnejšie, čo je v mojich očiach posun dopredu. Vypracovanosť celého príbehu, jednotlivých lokalít - hlavne interérov - je okúzlujúco precízna a ukazuje, že to nie je len odfláknuté béčko, ako z hereckej, tak i zo strany tvoriacej skupiny. Silne nadpriemerná zábava, s úžasnou hereckou gardou. Trojke sa brániť nebudem. "Rád by som emigroval do Iránu" :D 78% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá akčná komédia, ktorá je pokračovaním obstojnej jednotky. Má pomerne dobrý príbeh o agentovi na dôchodku, ktorý si už chce žiť pokojným životom so svojou láskou, lenže je opäť nútený sa vrátiť do akcie, aby spolu so svojimi priateľmi našiel mimoriadne nebezpečnú zbraň z čias studenej vojny. No stojí proti nim nielen množstvo agentov a zabijakov z rôznych krajín, ale aj najlepší nájomný zabijak, ktorý má s agentom nevyriešené účty. So spracovaním som spokojný, samozrejme sa tu nedajú očakávať žiadne zázraky, ale v tomto type filmu o to vôbec nejde. Hlavne, že tempo je až prekvapivo svižné, film sa ideálne rozbehne už na začiatku a až na pár kratších sekvencií, ktoré mi prišli trochu zbytočné si film po celý čas udržuje tú správnu dynamiku, chválim zapojenie priateľky hlavnej postavy, keďže prítomnosť amatérky medzi profesionálmi vždy pobaví, navyše sa často striedajú lokácie a postupne pribúdajú nové zaujímavé postavy, takže v rámci žánru mi to príde úplne ideálne. Akcie je tu dosť a v rámci svojej kategórie som s ňou dosť spokojný. Rozhodne uprednostňujem skôr serióznejšiu akciu, takže si ma to nedokázalo úplne získať, ale inak si rozhodne nemôžem sťažovať. Až na nejaký ten súboj je veľmi dobre natočená, celé mi to prišlo tak správne uletené, takže sa na tom dá pobaviť a navyše musím pochváliť až prekvapivo vysoký počet zabitých, len škoda, že kvôli nízkemu ratingu chýba krv. A tak ma síce žiadna akčná scéna nenadchla, ale zároveň sú všetky pre potreby filmu kvalitne zvládnuté a nemám dôvod kritizovať. Nesklamal ma ani humor, síce som sa ani raz úprimne nezasmial, ale tých príjemných úsmevných momentov je tu nespočet. Herecké obsadenie je výborné, Bruce Willis tu hrá svoj štandard, k tomu uletený John Malkovich, zábavná Mary-Louise Parker, skvelá Helen Mirren, ktorá ma z celého filmu bavila najviac, pričom by som a s ňou kľudne bral aj samostatný film a štýlový Lee Byung-Hun. Za očakávaním trochu zaostávajú Catherine Zeta-Jones a Anthony Hopkins, ale tiež sú dobrí a poteší aj veľmi dobrý výber vedľajších a záporných postáv. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, pre potreby filmu tu nemám čo vytknúť. Nie som veľký fanúšik akčných komédií, preto ani tejto série a kvôli tomu ani nemôžem dať lepšie hodnotenie, ale inak ani nemôžem moc kritizovať. Očakával som jednoduchú oddychovku na jedno pozretie a presne tú som aj dostal. A som rád, že po trápnej piatej Smrtonosnej pasci a neznesiteľne infantilnom G.I.Joe 2 konečne vidím Willisa v nejakom normálnom filme, pri ktorom sa nemusím hanbiť za to, že sa na to vôbec pozerám. 67% ()

Související novinky

Bruce definitivně po záruce?

Bruce definitivně po záruce?

17.05.2013

Ale kdepak. I když už se frekvencí výskytu ve filmech různých kvalit snaží dohnat Nicolase Cage, daří se mu nesrovnatelně lépe. Jeho poslední tři filmy (Looper, dvojka G.I. Joe a pátá Past) byly… (více)

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Padoušský casting: Thor 2, Red 2, Iron Man 3

Padoušský casting: Thor 2, Red 2, Iron Man 3

29.05.2012

Hrdina je jen natolik dobrý, jak kvalitního zlosyna dokáže zdolat. Pokračování komiksových hitů dostala v tomto směru mimořádně vydatné posily. Penzionovaní agenti ze složky Red (vrátí se Bruce… (více)

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

12.05.2012

Valí se na nás dvě seniorské týmovky. Jedna akční, druhá komediální. Začněme s Red 2, jehož premiéra byla stanovena na 2. srpen 2013. Bruce Willis, John Malkovich, Helen Mirren a Mary-Louise Parker… (více)

Reklama

Reklama