Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pilot zaznamenal problémy, přesto jeho letadlo z madridského letiště vzlétlo. Havárii nepřežila většina pasažérů i s posádkou. Co bylo příčinou této katastrofy?  Letadlo z Madridského letiště je připraveno na odlet, avšak na poslední chvíli pilot odmítne odletět. Senzor zaznamenává přehřátý vzduch, ale ten samý problém se vyskytl již předcházející den na tom samém letadle. Nakonec jsou piloti nuceni na nátlak letiště odletět, a to i navzdory nesouhlasu. 154 z 172 pasažerů spolu s posádkou toho dne zemřelo. Co bylo příčinou téhle katastrofy se snaží vypátrat tým detektiva Javiera Torrese, jeho asistentky Olgy, expilota Martina , počítačového experta Emilia a psycholožky Victorie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Kvalitný španielsky TV film. Celé sa to točí okolo zistenia prečo spadlo lietadlo a čo sa dialo pred jeho štartom. Nie je to podané dajako bombasticky...iba tak obyčajne: ľudsky. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Asi jsem prilis zhyckany kvalitni a vybornou serii Mayday (Letecke katastrofy). Tak nejak jsem doufal, ze tento film se ponese v podobnem duchu, jen nam dovoli nahlednout vice do zivotu prezivsich obeti, vysetrovatelu, techniku podilejicich se na oprave zavady a ze to cele bude zabalene v takovem akcnejsim a civilnejsim kabate. No, to jsem tomu dal. Nuda od pocatku do konce a to neskutecna. At uz herci, kteri totalne prehravaji, pripadne zabery kamery, ktere by clovek cekal v nejakem lyrickem vypraveni. Akce nulova, zapal vysetrovatelu a hlad po vyreseni nehody taky nulovy. Uprimne, lepe udelate, kdyz kouknete na dva dily Leteckych katastrof.. Clovek se az podivuje, ze film je nudnejsi nez dokument... ()

Reklama

Stružák 

všechny recenze uživatele

No sakra to byla nuda, snad jen poslední dvacetiminutovka byla aspoň trochu zajímavá. 20 minut je však ze skoro dvouhodinové stopáže málo. Nudné, dlouhé, nepřesné. Chvílemi si Let 8714 zkouší hrát na vážné drama, chvílemi se pokouší o dokument. Jindy nezapomíná doplnit romantickou zápletku a několik "srdceryvných" scén, které zkrátka do podobného typu filmů nepatří. Dopadlo to podobně jako když pejsek a kočička pekli dort – přidávali spoustu ingrediencí, plácali páté přes deváté a vzniklo něco nepoživatelného. ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Rekonstrukce leteckých katastrof nejsou žádnou novinkou, viz. dokumenty jako Vteřiny před katastrofou, apod. Nicméně tohle je celý film a nic na tom nemění ani fakt, že jde pouze o TV film. Ze začátku to vypadlo jako solidní blbost, co také čekat od Španělů, ale nakonec musím pochválit a vznést jen a pouze kladná hodnocení. Hrozné, ale zároveň zajímavé a velmi dobře udělané. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

A bude se chválit, protože Španělé nejsou mistry jenom na trávníku. Všude možně si totiž myslí, že když natočí nějakou slátaninu a oštemplují to nápisem TV film, budeme se my ostatní klanět a velkoryse promíjet. Ale co to? Že je možné i TV filmu dát formu, myšlenku a smysl? To se ale dějí věci... Takže díky a jen tak dál! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Film popisuje události skutečného letu JK 5022 společnosti Spanair ze dne 20. 8. 2008, který par sekund po startu skončil tragickou nehodou. (spaceboyCZ)

Reklama

Reklama